Nasıl Bitkili Akvaryum Kurmalıyım ?


BurakBngolÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2019
İl: Izmir
Mesaj: 1
BurakBngolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2019 13:49
Herkese merhaba foruma sık sık girip yazılanları okuyordum ama kayıt olup konu açmak bugüne nasipmiş :) Sormam gereken bir kaç konu var öncelikle

1) Denizlide üniversite okuyorum evimde yaklaşık 15 litrelik bir akvaryumum var bu akvaryumda bir beta besliyorum şuan İzmir'e memleketime geldim kendime 30 litrelik bir akvaryum daha aldım ve betam şu an 30 litrelik akvaryumda. Hazır küçük akvaryum boşken ona biraz değişiklik yapıp betamı içine koymaya karar verdim. Malum betalar durgun sularda yaşıyor bitki için nasıl bir filtre kullanmalıyım ve yeni başlayan birisi için basit bir zemin bitkisi önerebilir misiniz yonca düşünüyorum nasıl olur acaba ? Malum akvaryum küçük ve pek yer yok ama betam o akvaryumda da mutlu olsun istiyorum.

2) küçük akvaryumu yaptıktan sonra 30 litrelik akvaryumda da aynı sorularım geçerli bitkilendirmek ve içinde lepistes ve kiraz karides beslemek istiyorum nasıl bir bitkilendirme ve filtrasyon yapmalıyım ?

yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otuzkiloÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Gaziantep
Mesaj: 184
otuzkiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2019 14:07
Akvaryumu çok daha daraltmadan biraz kum, tilki kuyruğu, Micra, zeytin vs gibi kolay bitkiler yetiştirebilirsiniz. Filtre olarak da balığı çok yormayacak bir şelale filtre olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarlÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1361
CarlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2019 14:35
Merhabalar;
İkinci soruna cevap vermek istiyorum çünkü beta bakmıyorum. Kiraz karideslerim ve 3 adet tiger endler 2 adette yavru toplamda 5 balığım var. Kiraz karidesleri mossları çok sever mossuz akvaryum olmaz onlar için. Bende yati kökü ve mangrow kökü var ph düşürdükleri için ayrıca çeşme suyuna alışkınlar. Moss önerisi vereyim ışıkların umarım iyidir.
https://www.akvaryum.com/fissidens_fontanus_fissidens_moss_bitkir_29_5655.asp (Görüntüsüne hastayım)
https://www.akvaryum.com/monosolenium_tenerum_pellia__bitkir_29_919.asp (Kiraz karideslerimin sevdiği bir bitki üzerinde parti yapıyorlar forumdan temin ettim gayet sağlıklılar)
https://www.akvaryum.com/taxiphyllum_sp_spiky_moss_bitkir_29_5639.asp
https://www.akvaryum.com/cladophora_aegagrophilla_moss_ball_-_yosun_topu_bitkir_29_865.asp
https://www.akvaryum.com/fontinalis_antipyretica_willow_moss_bitkir_29_5697.asp bunlar benim akvaryumumda olanlar.
Lepistesin kendi yavrularını ve kiraz karidesi yavrularını yediğini forumda okudum. Tiger endler için emin değilim henüz yediklerini görmedim ama copepodsların soyunu kuruttular copepods iyi bir şey doğru ama ben kontrolsüz üremelerini sevmiyorum açıkçası. Bende bir kaç tane daha farklı bitkiler var onuda forumdan alışveriş yaptığım bir abimiz hediye etti tam adlarını bilmediğim için yazamayacağım en azından karidesleri mossuz bırakma.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir