NE OLACAK BU FRONTOZALARIN HALİ?


blueaortÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2009
İl: Izmir
Mesaj: 487
blueaortÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 16:23
[QUOTE=Führer] [QUOTE=blueaort]

Caddelerde binlerce araba var  ama ferrari veya lamborghini çok çok az, bu para ile alakalı olsada seçim meselesidir.

Buda frontosanın kaderi dir, kendisi pahalı, Bakımıda pahalı, yavru almasıda zor,
 
Kısacası zor bir balık herkezin besleyebilceği bir balık değil sevgi konusunda ise sınırsız tropheus ve malawi beslemiş biri olarak insanların karakteri ile ilgili işlerim çok yoğun tropun günde 5 kez yemlenmesi zırt pırt su değişimi bloatıdı cloutuda uğraşacak ne vaktim nede gücüm var heleki bu kadar iş stresinde akvaryum karşısında vızır vızır balık izlemekde beni yoruyor ama frontosa benim psikolojime ve hayat şartıma uyuyor. Canım sıkıldığında akvaryum karşısına geçip 2 günde bir yemleyerek erkeğin bir seferde olsa poz vermesi beni mest ediyor onuda geçtim sosyal balıklar her balığın karakteri farklı hangi dişinin yuvası neresi hangisi ne kadar yumurta tutar sert bir balıkmıdır yoksa yumuşakmı? hangi tropheuscu kolonisindeki dişilerin veya erkeklerin huylarını bana anlatabilir? frontosa kedi köpek gibidir. kendine has karakteri vardır balık demek yanlış olur.
 
Vakti olup akvaryum karşısında hayat geçirip balık izlemek isteyen ve ha bire yavru almak isteyen, ufak bir tankı olan birine uygun bir balık değildir bu.
[/QUOTE]

Moba gerçekten çok güzel ve asil bir balık ama bazı noktalara katılmıyorum, mesela bakımı pahalı demişsiniz, ama etçil yemler bitkisel yemlere göre çok ucuzdur, mobaya karides versek, metro markette temizlenmişi 30Tl ye satılıyor.

 Tropheusta balıkların tek tek karekterini bazı hobiciler sayamaz çünkü hem çok kalabalık besleniyor, hem baskınlık yüzünden 15 20 dişinin arasında kendini soyutlayan çok balık oluyor, eğer mobayı da 5erkek 15 dişi besleydik onları da karıştırırdık büyük ihtimal.
[/QUOTE]
 
 
Bakımı pahalı derken ihtiyaç duyduğu büyük tank elektrik sarfiyatı yem ws olarak genelledim hakkıyla frontosa beslemek isteyenler minimum 500 lt lik ve üzeri tanklar tercih ediyorlar bu tank yem olmasa bile maliyetli. Tropheusda deli divane dolaşan balıkları birbirinden ayırmak bile zor emin olun 20 bireylik bir koloni bakacak bir tankım olsaydı tüm bireylerin özelliklerini tek tek sayardım saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir