Neon Tetra Ölümleri


MactavishÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2224
MactavishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2023 17:30
Merhabalar öncelikle,2014den bu yana hobinin içindeyim fakat neon tetraları bir türlü yaşatamıyorum.ne zaman sürü olarak alsam yarısından fazlası ölüyor kalanlar yaşıyor.sorun ne olabilir bu kadar mı hassas balıklar çünkü diğer balıklarımda en ufak bir sorun yaşamıyorum yıllar boyunca ama neonları yaşatamıyorum.[:?]

+1: [T]237041,MCY4[/T][T]228766,Mfevcil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhandemirciÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2023
İl: Kocaeli
Mesaj: 24
gokhandemirciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2024 08:37
Hocam akvaryumunuzla ilgili biraz daha detay verseni ya da görsel atsanız yardımcı olmak adına daha iyi olur. Neonlar genelde çok dayanıklı olurlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3595
ArifhbsAquaticsÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2024 16:41
Genelde zayıf düşüyor neonlar; sadece sizde değil çoğu hobicide böyle oluyor. Çok kaliteli bir ortam da( su şartları ve tank dekorasyonu) sunulsa illa ki fire veriliyor. Asya orijinli ithalattan gelenler hele tel tel dökülüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MderhanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 205
MderhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2024 18:05
Ben uzun süredir kendime şöyle bir prensip edindim.Hobide tecrübeli olmamın da etkisi var, bunu da belirtmem gerekir.
Şöyle ki; akvaryumcudan balık alacağım durumlarda balıkları gözlemliyorum.Alacağım balıkların ne zamandır dükkanda olduğunu soruyorum.
İthalattan ya da toptancıdan yeni geldiğini düşündüğüm balıkları almamaya çalışıyorum.Çünkü bu balıklarda çok fire oluyor.
Dikkat ettiğim noktalar balıkların rengi,dış görünüşleri ve davranışları oluyor.Yeni gelen balıkların renkleri stres ve yorgunluktan soluk oluyor.
Eğer renkler canlı ve koyuysa yani oturmuş bir tankta beslenen balıkların rengini yansıtıyorsa (tecrübe bu kısımda gerekli oluyor)
balıklar rahat davranıyor,birbirleriyle etkileşim halindeler, stres belirtisi göstermiyorlarsa alıyorum.Yok eğer, renkler solgun ,açık tonlarda ve balıklar
aşağı yukarı kaçmak ister gibi stres belirtisi yüzüşler yapıyorlarsa bir hafta kadar sonra tekrar aynı yere uğrayıp tekrar aynı gözlemleri yapıyorum.
Dikkat edilmesi gerekenler arasında yara bere ,beyaz benek,solungaçlarda anormal kızarıklık ya da anormal şekil,kuyruk kısma, kuyruk erimesi,kuyruk ve yüzgeçlerde
yırtılma, kopma ,dışarı fırlamış gözler ,kamburluk ya da omurga eğriliği aklıma gelenler.Acele etmeden iyice gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum.
Bir de bu saydıklarımdan bazıları bulaşıcı hastalıklardır.Kuyruk erimesi ,beyaz benek,mantar ,aft ,derisinde ülser gibi bir hastalık belirtisi o tanktaki bir tek
balıkta dahi olsa,hiç bir şekilde o akvaryumdan balık almıyorum.
Bunlara dikkat edilmezse bazı türler daha dayanıklı olduğu için az fire oluyor,bazı türler hassas, çok fire oluyor.
Neonlar esasen çok dayanıklı balıklar,Suyunuz oturmuşsa kolay fire verilmemesi gerekir.Önemli hususlardan biri de bu balıklar amazon menşelidir.
Yani yumuşak ve asidik sulardan hoşlanırlar.Suyunuz sert ve ph 7,5 üzeri olduğunda da bu balıklarda fire artmaktadır.
Umarım yardımım dokunur,keyifli hobiler dilerim.
[EDIT]Mderhan,2024-01-09 18:06:21[/EDIT]

Beğenenler: [T]241786,alaka[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir