Ofisteki Kiraz Bahçem - Nano22Lt ( Y.Foto. Sy.7 8)


timuchinaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3948,1[/B] [B]3319,3[/B]
Kayıt: 15/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 212
timuchinaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2009 10:25
[QUOTE=ColdFish] [QUOTE=timuchina]Dostum uzun zamandır konunu takip edemedim, gördüğüm kadarıyla gene harika fofoğraflar çekmişsin tebrik ederim..
[/QUOTE]

Sağol kanka, beğendiğine sevindim. Kendi çapımızda bişeyler yapmaya çalışıyoruz Tebessüm...

Kanka hepsinden önemlisi senin şu köşe akvaryum projesi ne oldu Big%20smile... ?
Gelişme yokmu hala ? Hadi artık, çok bekletme bizi Big%20smile kurulum yapasım geldi çok Dans...


[QUOTE=Batuaydin]Bekir abi nasıl yapıyorsunda mossların bu kadar gelişiyor?[/QUOTE]

Aslında ekstra pek bişey yapmıyorum Batuhan. Tebessüm
Mosslar gerçekten nitrat bağımlısı türler. Tabi potasyumuda unutmamak lazım.
İlk başta biraz vakit vermek gerekiyor Moss türlerine. Bir süre sonra kendilerini toparlayıp gelişimi hızlandırıyorlar. Bütün bunlar olurken, tanktaki moss miktarı iyi gözlenip buna göre nitrat ve potasyum eklentisi yapmak çok yerinde oluyor. Yoksa bendeki gibi bir sonuçla karılaşabilinir. İlk başlarda gelişiminden çok memnun olduğum Cryptocoryne x willisii, Ceratophyllum demersum, Cryptocoryne wendtii "Green", Pistia stratiotes gibi bitkilerden bir çoğunun gelişimi neredeyse durma noktasında. Bazılarıysa tamamen yok oldu mesela Pistia, Demersum ne yazıkki tankımda varlıklarını idame ettiremediler. Tabi bunun en büyük sebebi moss la girdikleri nitrat emilimi yarışında moss a yenik düşmeleri. Hatta bu aralar su mercimeği bile tankta yok olmuş durumda. Çünkü su mercimeğide diğer yok olan, nitrat bağımlısı türler gibi bu yarışta moss a yenik düştüler. Cryptocoryne x willisii ve Cryptocoryne wendtii "Green" ise çok yavaş bir gelişimle hayatta kalmaya çalışıyorlar. Yoğun nitrat ve potasyum takviyesiyle onlara yardımcı olmaya çalışıyorum ama karideslerin var olduğu bir tankta yoğun nitrat dalgalanmaları pek hoş karşılanmayacaktır. Bütün bunların yanı sıra gün aşırı yaptığım % 10 - 15 gibi su değişimlerininde faydası büyük diye düşünüyorum. Tankım 20 21lt kadar olduğu için bu sık su değişimleri beni pek zora sokmuyor.
Umarım bir nebzede olsa yardımcı olabilmişimdir ...

[/QUOTE]

Haklısın köşe projesi konuşmada kaldı, elimdeki son discleride verdim şu an sadece inca yavrularıyla ilgileniyorum biraz kendime vakit ayırayım birden fazla akvaryum olunca insan evdekilere vakit ayıramıyorBig%20smile Ama projeden vazgeçmiş değilim köşeyi boş tutuyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ColdFishÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 406
ColdFishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2009 12:47
[QUOTE=cüneyd] Üstadım kusura bakma 1.fotoğraf ön cephe değilde sanki yan cepheden çekilmiş gibi son eklediğinde aynı bu şekilde duruyor.Belki akvaryumun kenarlarını tam sıfırlamadan çeksen bu şekil anlamıycaktım.İnan bana hala yan cephe gibi görüyorum.Saygılar. [/QUOTE]

Kusura bakmak nedemek Cüneyd bey Utangaç. Benim için gayet değerlidir her görüş. Daha öncede dediğim gibi biz pek yansıtamamışız heralde o açıyı. Aslında, sağ kesimin karanlık olmasıda biraz göz aldanması yapıyor. Tabi tankın eninin çok dar olmasıda buna yardımcı oluyor. Düşük destekli bir tank olduğu için çoğu yüksek desdekli tanklara nazaran oldukça karanlık sayılır tankım. Fotoğraf çekiminde ekstra ışık kullanmak aklımdan geçti. Hatta ledlerden oluşan bir fenerde kullandık çekimlerde, gerçi çok faydası olmadı ama Sikkin. Zaten ben bütün doğallığıyla yer almasını istedim fotoğraflarda tankın.
Belki ileleyen zamanda sırf buna dikkat ederek bir iki fotoğrafta çekilebilinir. Özellikle o fotoğrafları paylaşmamın nedeni AGA ya gönderilen 5 fotoğraf olduğu için. Benim için aslolan Utangaç fotoğrafları beğenmiş olmanız. Umarım AGA jüriside sizinle aynı duyguları paylaşır Tebessüm , pek ümitli olmasamda...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir