Ölü Melek..


tetrasacitÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 16
tetrasacitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2007 15:44

Merhaba arkadaşlar,

Dün geceye kadar oldukça sağlıklı gözüken melek balığım bu sabah su yüzeyinde sabit bir şekilde duruyordu,sadece ağzını açıp kapatıyordu. Öğleden sonra da öldü. Karnında hafif bir şişlik var ve gözleri dışarı doğru şişmiş gibi ve kızarık.Sizce sebep ne olabilir?

Tolga


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PosseidonÇevrim Dışı

[B]2213,1[/B]
Kayıt: 19/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 836
PosseidonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2007 18:10
Dropsi olabilir.Ama emin değilim. bu genelde japon balıklarında olur ama.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2007 21:44
Ben hava kesesinin patlaması diyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

divyÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2006
İl: Denizli
Mesaj: 4
divyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2007 21:45

  Değerli arkadaşım

   Balıgında görülen hastalık özellikle de melek balıgı icin tam bi baş belasıdır. Kesin olarak tedavisi olduğu söylenemez ama yine de aşagıda yazacagım seyler yapılırsa balığın kurtulma şansı var.

 

 

Dropsy
Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf ve sümüğümsüdür. Dropsy'nin en muhtemel etkeni vardır:

1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler.
2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması.
3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.
Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer. Dropsy. tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza pellet türü yem veriyorsanız, pelletları bu dönemde ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiğiniz pelletlara buzdolabınızda bulabileceğiniz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balığınıza yedirin. Aynı işlemi pul yem ile de yapın. Yemde bir değişiklik yapmayın, her zaman ne veriyorduysanız onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tetrasacitÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 16
tetrasacitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2007 19:55

Sevgili Divy,

Bu ayrıntılı açıklama için çok çok teşekkür ederim. O balığı kaybettim. Sanırım bende nitrat sorunu var. Bitkilerimim yapraklarında kahverengi lekeler ve sonrasında delinmeler başladı. Forumdan bu konuyu araştırdığımda nitrat sorunu olabileceğini gördüm. Senin de bahsettiğin gibi melek ta bu problemden gitmiş olabilir. Peki nitrat eksikliği veya yüksekliği sorunlarını nasıl giderebilirim?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir