ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 4 MESAJI
Arkadaşlar uzun zaman melek besledim ve üretimini yaptım. yaklaşık 10 ay önce meleklerimin hepsini verdim. Şimdi tekrar melek beslemeye karar verdim.Elinde melegin değişik türlerini bulunduran ve satmak isteyen arkadaşlar varsa lütfen beni bilgilendirsin.
Göksel
Degerli arkadaşım
Balıklarının türü Türkiye de goldhead (altınbaş) olarak bilinir ama bunlar daha çok Altınbaşın sunset (günbatımı) türü.
Değerli arkadaşım
Balıgında görülen hastalık özellikle de melek balıgı icin tam bi baş belasıdır. Kesin olarak tedavisi olduğu söylenemez ama yine de aşagıda yazacagım seyler yapılırsa balığın kurtulma şansı var.
Dropsy
Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf ve sümüğümsüdür. Dropsy'nin en muhtemel etkeni vardır:
1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler.
2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması.
3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.
Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer. Dropsy. tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza pellet türü yem veriyorsanız, pelletları bu dönemde ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiğiniz pelletlara buzdolabınızda bulabileceğiniz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balığınıza yedirin. Aynı işlemi pul yem ile de yapın. Yemde bir değişiklik yapmayın, her zaman ne veriyorduysanız onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın.
Degerli Arkadaşım.
Meleklerin tam olarak eşleşmeden önce öpüşmesi pek sık olmasa da görülen bir davranıştır. Öpüşmeden sonra balıkların davranışlarını yakından takip etmeni öneririm.Eger dişi eşlesmeye henüz hazır degilse erkek onu zorlamaya başlayacaktır ve bu da dişi icin yıpratıcı olacaktır.
Sana tavsiyem bir an önce eş tutan balıklarını başka bir akvaryuma ayırman. Eş tutan balıklarını ayırmanın sana bi kac faydası olacaktır. öncelikle melek balıkları tek eşli balıklardır. Bir balıkla eş tuttugu zaman siz eşinden ayırmadıgınız veya eşi ölmedigi veya balıklardan biri ciddi ve uzun süren bir hastalık gecirmedigi sürece eşinden ayrılmaz.Ancak eş tutan balıkların yanında başka melekler oldugu zaman özellikle diger erkek melekler dişiye kur yaparak kendisiyle esleşmeye calısırlar ve bunun sonucunda erkek melekler arasında büyük kavgalar yaşanır.ayrıca eş tutan melekler kendilerine bölge sahiplendikleri icin diger balıklarla sürekli mücadele halinde olurlar.ne pahasına olursa olsun bölgelerini korumaya çalışırlar. En uygun olanı eş tutan melekleri icerisinde hicbirsey olmayan bir akvaryuma ayırmaktır.
30 derece melekler icin pek iyi degildir. Isıyı yükselterek diger balıkları da harekenlendirirsin.onlarda bir an önce eş tutmaya çalışır.
Diger bir önemli nokta da kalabalık bir akvaryumda melekleri üretmek neredeyse imkansızdır. öncelikle dişi düzgün bir şekilde yumurtlayamaz. Yumurtlasa bile kalabalık bir akvaryumda yumurtalar icin gerekli havalandırmayı yapman zor olacagı icin yumurtaların bir coğu bozulacaktır.Bozulan yumurta sayısınında cok az oldugunu düşünürsek, erkek melek balıgı daha dogrusu baba icgüdüyle yumurtaları veya yavruları korumaya calısacaktır.Bu da onun daha da hırcınlasmasına neden olacaktır.
Eger melek üretmek istiyosan icinde sadece su olan bi akvaryuma es tutan balıklarını koy. Akvaryumun içine küp veya fayans gibi balıgın üzerine yumurtalarını yapıstırabilecegi birsey koy.Balık üzerine yumurtladıktan sonra erkek balık gelip o yumurtaları dölleyecektir. dölleme işlemi bittikten kısa süre sonra dişiyi akvaryumdan almanı tavsiye ederim. Çünkü erkek melek yumurtaları koruma icgüdüsüyle bazen disiyi hırpalayabiliyo. dölleme işleminden sonra akvaryumun icine güzel bir havalandırma vermelisin. Ancak bu havalandırma akvaryumun herhangi bir yerine rastgele kurulmaz.Dişinin yumurtalarını bıraktıgı küp veya fayans veya her ne ise onun yanına koyulur ve yumurtaların bulundugu taraf havalandırmaya cevrilir.hava sirkülasyonu sayesinde balıkların üzerinde sürekli akıntı olusacak ve yumurtaların bozulmasını kısaca mantar yapmasını engelleyecek böylece daha cok yavruyu cıkarmıs olacaksın. eger havalandırma kurmazsan erkek balıga dikkan et. Sürekli olarak yumurtalara su püskürttügünü göreceksin ama bu yol pek randımanlı degil ve balıgı cok yormakta.
Yumurtalar cıktıktan sonra melek yavrularına ilk bir ay sadece artemia verilir.İlk bir ay boyunca onlara artemia verilmesi onları cok hızlı sekilde büyütecektir. Ancak burada da unutulmaması gereken bazı noktalar var. Eger balıkları hızlı büyütmek istiyorsan ve yavruları öldürmeden yetistirmek istiyorsan akvaryuma hergün dip cekmen gerek.ayrıca ısı 26-28 derece olmalı. melek balıkları yavruyken yetiskinken olduklarından cok daha hassastırlar ve hastalıga olsun nitrata olsun cok daha dayanıksızdırlar. bunları yaparsan goreceksin ki gayet guzel sekilde melek üretmeye baslayacaksın.
Önemli bir noktayı yazmayı yukarıda unutmusum burada soylemmem gerekiyor. yumurtalar küpte veya fayansta veya herneye sarmıs ise yumurtaları düzenli olarak takip edin. Bozulmaya baslayan yumurtalar renk degistirir. Onları şırınga ile saglam yumurtaların arasından alın. bunu yapmakla hem yumurtaları kurtarırsınız hem de yavrular cıktıktan sonra meydana gelebilecek mantar hastalıgının önünü kesersiniz. Eger mantarı engelleyemezseniz yavruları yasatamazsınız.
Elimden geldigince size yardımcı olmaya calıstım. 5 yıldır profesyonel olarak melek üretiyorum. Umarım tecrübelerimin size faydası olur
Saygılarımla
SON MESAJLAR
- Ternapi Medaka Pondları Jotunheim, 13:21
Akvaryum Tanıtımı - Balık Türü Seçimi Hakkında ... Zaid, 13:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Bilinmeyen Canlı azoza01, 13:02
Hastalıklar ve İlaçlar - 100 Lt Akvaryum İç Filtre Osmanşahin, 13:01
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Suyu Kötü Koku KaanE, 12:47
Yeni Üye Forumu - Derideki Bu Deformasyon Nasıl Geçer? flanormimar, 12:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavru Lapistesler Bu Şekilde Yaşar Mı Sosis1, 12:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100*50*40h Bitkili Led Tavsiye cavexle, 12:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 20lt Öneri berensglam, 11:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Jotunheim, 11:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Low Tech Bitkili Tankım 60*40*40 oktaydemir, 10:46
Akvaryum Tanıtımı - Aquatan Kullanımı Jotunheim, 10:16
Yeni Üye Forumu - 30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir MasterChiefHakan, 10:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150*50*60 Yan Sump Akvaryum Tavsiye mustafaG51, 10:00
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:52
Akvaryum Tanıtımı - Ada 45p - Bitkili Bilinmezlik Gunlugu Serdariekrem, 09:37
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Akvaryum Boyutu Ve Saldırganlık İnci Kefali, 07:28
Yeni Üye Forumu - Yılanbaş Balıklarım Ve Üretim Hikayeleri Street Parrot, 01:07
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bitkilerde Sorun Vakg, 01:01
Bitki Akvaryumları Genel - Sarı Prenseslerde Sürtünme Jasuo, 00:34
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:49
Güney Amerikan Cichlidleri - Sarı Prenses Batu61k, 23:23
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbağası Mantar Hastalığı Cyber_Scout, 23:22
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Japon Balığım Dipte Hareketsiz Duruyor KaanE, 23:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Mutlu Bettam Sirri42, 22:24
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Yaprakalrı Eriyor İnci Kefali, 22:15
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 22:11
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Cüce Vatoz İçin Akvaryumda Yosun Yaptırma HydroLeaf, 21:50
Yosun - 75 Litre Bitkili Akvaryum Cyber_Scout, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumu Kurulumu MelikeAk, 19:57
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Ve Kaplumbağa Begumtar, 19:52
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Görselde Ki Akvaryumda Beta Beslenir Mi? koraykbl, 19:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Çözülemeyen Tanin Problemi Cyber_Scout, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mukus Dokusu Ehtiyar, 19:11
Hastalıklar ve İlaçlar - 150 Lt Akvaryum İçin Filtre Seçimi Fuat.52, 18:38
Filtreleme Seçenekleri - Betta Kuyruk Erimesi osmansen22, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bartın Ulus, Uluçay Biyotopu eackgzz, 17:15
Akvaryum Tanıtımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nano Riparium Tarzı Beta Tank-sığ Su Tropik Gölet AtlasPoyraz, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Canlı Önerisi HydroLeaf, 13:02
Bitkili Akvaryum Canlıları - L144 Vatozum Hakkında Bilgi Cyber_Scout, 11:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Cyber_Scout, 11:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Patlar Mı? tailgunV2, 10:30
Yeni Üye Forumu - İhtimaller Ve Uzun Soluklu Bir Macera AtlasPoyraz, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık MelikeAk, 08:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Ne Beslesem? - 150 Litre Samnastrp, 07:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 07:25
Akvaryum Tanıtımı - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında Özgür Özaydın, 05:16
Güney Amerikan Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Kaftan, 04:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Cüce Vatoz Yavruları Avcı06, 02:21
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Afrika Cichlidleri devito 13:20
- Beyaz Yunus Yavrusu Ve Cüce Vatoz mertank 12:43
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 12:30
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 12:27
- Tretocephalus - Oph. Whitecap - M. Kiriza Hiko 12:27
- Chihiros Stand Vivid & Wrgb Hiko 12:27
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 12:25
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 12:25
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 11:49
- Hongsloi-candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 11:47
- Grindal Kültür AtlasPoyraz 11:47
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 11:45
- Değişik Renk Ve Boylarda Karides Alpkagan26 11:36
- Bitkiler, Kırma Karides, Lepistes (2+cm.) Ehtiyar 11:29
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 11:18
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 11:18
- Leleupi & Brichardi scorpion26 11:18
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:12
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:12
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:12
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:12
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:12
- Ramshorn Salyangoz yns325 11:07
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 11:07
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 10:57
- Rasbora Arıyorum Miller 10:57
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 10:24
- Özel Tür Lepistesler FULL RED MEHMET 09:51
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Hattı FULL RED MEHMET 09:51
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 09:51
- 4’lü Set Akvaryumlar FULL RED MEHMET 09:51
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:47
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:47
- Betta Çiftleri, Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai nikon_ 09:47
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 09:44
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 09:33
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 09:33
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 09:22
- Özel Tür Japon Blue - Son 10 Çift osmandbnl 09:22
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 09:21
- İzmir Corydoras Panda Ve Corydoras Sterbai Özgür7 09:13
- Tetra Ht 100 Isıtıcı 750 Tl Özgür7 09:13
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 08:37
- Canlı Yemler. Lotus88 08:36
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:08
- Karides , Salyangoz . gyunda 08:08
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:08
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:08
- Karides Türleri karidesrehberi 08:08
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:08
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 74 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

