ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tetrasacit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2006 21:12
Son Ziyaret:
27 Kasım 2007 20:58
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Göktürk ÇELEBİ
Doğum Tarihi:
13 Eylül 1975
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

G.Çelebi

SON 10 MESAJI

Bilinmeyen ölümler

Hangi problem için tahminde bulunduğunuzu da söylerseniz belki tahminlerimizden bir sonuç çıkartabiliriz.

Saygılar...
Bilinmeyen ölümler
Hangisini vatoz yapmış olabilir? Kılıçkuyruğu mu?
Bilinmeyen ölümler

Merhaba arkadaşlar,

100 litrelik bir canlı doğuran akvaryumum var. İçinde vatoz,lepistes,kılıçkuyruk,neon tertra, moli, velifera ve labyo olmak üzere 16 adet balığım var (dı).Temizlik ,su değişimi gibi işlemleri düzenli olarak yapıyorum.
Aşağıda yazacağım olaylarla ilgili olarak yardımcı olabilirseniz sevinirim, çünkü tüm aramalarıma ve tüm forumları okumama rağmen işin içinden çıkamadım.
Öncelikle, bir hafta önce bir lepistes bir gün içerisinde kamburlaştı (sanki omurgasından aşağı doğru kırılmış gibi), durgunlaştı, yem yemez oldu ve öldü.İki gün sonra bir albino labyo da aynı belirtilerle öldü. Ardından dişi kılıçkuyruğumu sabah kalktığımda kuyruksuz buldum.Diğer balıklar mı yedi yoksa bir gecede bakteriden dolayı çürüyüp yok mu oldu anlamadım ancak o akşam bu balık ta öldü. Bir çeşit bakteri-virüs olduğunu düşünerek ve bundan lepistes gibi balıkların daha çok etkilendiğini düşünerek lepistesleri ayrı tanka aldım ve Baktopur tedavisine başladım.Lepistesler çok iyi şu anda.Fakat dün sabah çok sağlıklı, iştahlı, hareketli bir erkek velifereayı ölü buldum.Suyun dibinde ters yatıyordu. Bu sabah ta bir siyah moliyi bu şekilde buldum.İşin ilginç yanı her iki balıkta da hiçbir hastalık belirtisi yoktu,fiziksel olarak çok sağlıklı balıklardı.Akşam çok sağlıklı sabah ters bulunca insan bir garip oluyor. Balıkların dış görünüşlerinde hiç bir anormallik olmadığı için iç parazitten şüphelendim ama hiç bir belirtisi yok bunun da.Neyse arkadaşlar ben bu işin içinden çıkamadım Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
 
Ölü Melek..

Sevgili Divy,

Bu ayrıntılı açıklama için çok çok teşekkür ederim. O balığı kaybettim. Sanırım bende nitrat sorunu var. Bitkilerimim yapraklarında kahverengi lekeler ve sonrasında delinmeler başladı. Forumdan bu konuyu araştırdığımda nitrat sorunu olabileceğini gördüm. Senin de bahsettiğin gibi melek ta bu problemden gitmiş olabilir. Peki nitrat eksikliği veya yüksekliği sorunlarını nasıl giderebilirim?

Ölü Melek..

Merhaba arkadaşlar,

Dün geceye kadar oldukça sağlıklı gözüken melek balığım bu sabah su yüzeyinde sabit bir şekilde duruyordu,sadece ağzını açıp kapatıyordu. Öğleden sonra da öldü. Karnında hafif bir şişlik var ve gözleri dışarı doğru şişmiş gibi ve kızarık.Sizce sebep ne olabilir?

Tolga

Canlı doğuran için su?
slm, sorduğun soru hakkında bi fikrim yok ama benim dikkatimi senin balık türlerin çekti.fantom tetreların kılıç kuyruklarına saldırmıyor mu? Benim iki kılıçkuyruğumu tetralar yedi.
canlı doğuran akvaryumunda melek kayboldu

slm,meleklerin canlı doğuranlar tarafından yenmesine olanak yok bence, ben de canlı doğuranlarımla (moly,velifera, lepistes) 2 tane melek besliyorum. Senin tahmininin aksine melekler yavruları yemeye eğilimli.

 

Saldırgan tetrazon
İlgilendiğin için teşekkür ederim.Aslında tavırları hareketlilikleri güzel ama diğer balıkları yemelerinden korkuyorum, ufak ufak kuyruk tırtıklamaları var zaten...sanırım onları -üzülerek- geri götüreceğim.
Saldırgan tetrazon

Merhaba arkadaşlar,

Akvaryumumda siyah moli,ayışığı moli,lepistes,gurami,melek,çöpçü,vatoz,kardinal tetra veee tetrazon besliyorum.Oldukça karma bir akvaryum gördüğünüz gibi.  Arkadaşlar ben bu tetrazonları akvaryumcunun tavsiyesiyle bu akvaryuma kattım ama sanırım pek doğru bir seçim olmamış. Neyse, bu tetrazonlarla diğer balıklar oldukça sakin ve kardeşçe yaşıyorlar..biri hariç! Diğer tetrazonlar oldukça sakinken sadece bu bir adet yeşil tetrazon sadece veliferaların ve kendi hemcinslerinin peşinde koşturup rahatsız ediyor.Hatta  diğer tetrazonlarla bile öpüşüyor gibi burun buruna kavga ediyor.(Ben kavga olduğunu düşünüyorum) Bunun problemi ne olabilir?

papağan ölüyor mu?
Teşekkür ederim....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.