Önerileriniz


MaSaLÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 14
MaSaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2007 16:56
1 yılı aşkın süredir forumu sürekli takip etmekteyim. Öncelikle foruma katkı sağlamak adına çaba sarfeden herkese teşekkürü bir borç bilirim. Keşke hayatın birçok konusunda bu forum gibi düzeyli paylaşım platformları olsa...
 
Sorunum şu; 50 lt lik bir akvaryumum var. Akvaryumu yaklaşık 10 gün önce akvaryum değişikliği nedeniyle yeniden kurdum. Şuan 3 sarı prenses ve 4 amerikan chilcidim (2 çift) var. Ve 10 günde kaybettiğim 3 mavi prenses ve 2 sarı prersesim :( Ölümler muhtemelen stres ve oturmamış su dengesinden oldu. Şu an ise sarı prensesleri kararmış durumda. Sürekli taşların altına saklanıyorlar. Ürkek ve halsiz duruyorlar. Aralıklı sürtünme gözlüyorum. İlk ölümlerde suda aşırı bulanma vardı, kızgınlığımla suyu tamamen değiştirdim bulanıklığı ve ölümlerin sebebi olduğunu düşündüğüm kumu tekrar iyice yıkamak için. Şimdi suyun berraklığı geldi. Ama hala bişeyler yolunda değil. Aqutan kullanıyorum. Su değişimi ve dip çekimi uyguluyorum. Tuz atma ve Flagyl kullanmak aklımdan geçenlerden bazıları ama kararsızım. Cama ve taşlara sürtünme ve splerin saklanması çok canımı sıkıyor. Akvaryumun düzene girmesini sağlamak ve anlattığım sorunların giderilmesi adına önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak aybarsÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2006
İl: Bursa
Mesaj: 533
Burak aybarsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2007 17:01
Balık sayısı oldukça fazla.Hatta fazlasıyla fazla.O akvaryumda ufak amerikan besleyebilirsiniz.Yada tetra,canlı doğuran,barbus gibi ufak balıklar.Balık sayısını azaltmadan o akvaryumda ne stresi giderebilirsiniz nede başka rahatsızlıkları.
Ayrıca amerikan cichlid nedir?Bir sürü amerikan vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2007 17:03
Selamlar. Öncelikle 50.lt.lik akvaryumda bu kadar balık sayısı çok fazla, akvaryumun hacmi balıklar için yetersiz. Hiç bir zaman tankınızdaki suyu kopmle değiştirmeyin, sizdeki ölümler birazda suyu komple değiştirmenizden kaynaklanmış bence. Sürtünmeler dış parazit belirtileri kaya tuzutla giderebilirsiniz diyeceğim ama ufak bir akvaryum ve çok çok fazla nüsla yine baş gösterecektir muhtemelen.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaSaLÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 14
MaSaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2007 17:09
[QUOTE=Burak aybars]Balık sayısı oldukça fazla.Hatta fazlasıyla fazla.O akvaryumda ufak amerikan besleyebilirsiniz.Yada tetra,canlı doğuran,barbus gibi ufak balıklar.Balık sayısını azaltmadan o akvaryumda ne stresi giderebilirsiniz nede başka rahatsızlıkları.
Ayrıca amerikan cichlid nedir?Bir sürü amerikan vardır.[/QUOTE]
 
 
Amerikan cichlid diye tabir ettiğim halk arasındaki meşhur "çiklet" denilen beyaz ve çizgili gri şekilde olan cichlid türü. Yanlış biliyor alabilirim. 50 lt nin 7 balık için çok da yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Çevremizde bu şekilde hatta kat kat fazla balık sayısıyla çok sağlıklı balık besleyen arkadaşlar var. Bu görüşü savunmuyorum tabi büyük akvaryum gelişim açısından tabi ki çok önemli. Yorumlarınız için teşekkürler.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volcan57Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 135
volcan57Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2007 17:22
Sanırım amerikan zebradan bahsediyorsunuz. Sarı ve mavi prenseslerinizin ölümlerinin sorumlusu onlar olabilir. Amerikan zebralarınız (birde çift demişsiniz) saldırgan davranabilirler. Benim tavsiyem sadece sarı prensesleri bırakın tankınızda. Ve evet haklısınız küçük tanklardada sağlıklı balık bakılabilir. Ama tür uyumu şarttır bunun için.
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir