ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Burak aybars
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2006 19:15
Son Ziyaret:
16 Nisan 2013 15:15
Toplam Mesaj:
533 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Aybars ŞEREFOĞLU
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1992
Yaş:
31
İl:
Bursa
Meslek:
Okullu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


50 litre bitki akvaryumu-kırmızı burun

SON 10 MESAJI

Yem Dozu
Bir kere yiyebilecekleri kadar.Yani ilk kapışta bitecek kadar.Tabi bu verdiğiniz yeme balığın büyüklüğüne göre değişir.Zamanla öğrenirsiniz.Fazla vermemeye dikkat edin.
yeni başlıyorum
Şimdi 40-45 litre de çok güzel nanolar kurulabilir.Ancak şunu belirteyim ki küçük akvaryumlar su değerlerin v.b sabit tutmak açısından pek de kolay değildir.Yine de yapılamaz değil.
 
Dip kumu yada dip gübresi,dip kumu tabana yayılan kumdur.Bitki akvaryumlarında genel olarak dere kumu yada özel üretilmiş çeşitli kumlar kullanılabilir.En ucuzu dere kumudur.3 yıldır kullanıyorum ve bir sorunla karşılaşmadım.Taban gübresi ise kurulum esnasında veya daha sonra tabana gömülen gübrelerdir.Kök sistemi kuvvetli bitkilerin beslenmesinde kullanılır.Pek gerekli olduğunu sanmıyorum en başta.Co2 sitenin dıy bölümünde resimli anlatımlar var.Nerdeyse her 3 forum üyesinden biri anlattığı için bir sorun yaşamazsınız bu konuda.Maya ve şeker ile yapılıyor.Amaç akvaryuma fotosentez için gerekli co 2 yi ermek.En baştan gerekli olmayabilir.Genelde hava vermeye gerek olmaz.Zaten böyle bir akvaryumda az balık beslenir.Bitkiler karşılayacaktır.Tabii iyi bir bitkilendirme ile.Ama ufak bir fltre şart tabii.Şelale filtre öneririm.Balık olarak ise ufak sürü balıkları olabilir.Rasboralar tavsiye edebileceğim,küçük,kolay balıklar.7-8 kişilik bir sürü çok güzel olur doğrusu.
 
 kolay gelsin
filtre önerisi
Bilemiyorum kullanılan bir şey mi ancak paylaşmanın yararlı olacağını düşündüğümden yazıyorum.Bu sistemi daha önce kullanmış ve sonuç almıştım.Şimdi;dış filtreden gelen su hortumla akvaryuma verliliyor.Benim anlattığım yöntemde ise su akvaryuma direk verilmiyor.Bunun yerine akvaryumun üstüne yerleştirilen bir su yolundan geçerek akvaryuma üstten veriliyor.
Yapımına gelirsek,hepimizin bildiği elektrikçilerde satılan kablo kanalları.Bunlar çeşitli boy ve genişlikte oluyorlar.Bunlardan bir tanesini alıp akvaryumun boyunda kesiyoruz.Akvaryum yüksekliği ile aynı hizada olacak şekilde üstüne yerleştiriliyor.Burda sabitleme çeşitli şekillerde yapılabilir.Sonrada içine istediğimiz,daha çok biyolojik yatak oluşturabilicek medyayı yerleştiriyoruz.Bir ucundan dış filtrenin çıkış borusu girecek.Su çıkışı için ise kanalı baştan başa ufak delikler açıyoruz.Ancak burda ayarlanması gereken suyun tüm deliklerden çıkması ve kanaldan suyun taşmaması.
Avantajları;daha geniş bir bakteri yatağı sağlıyor,suyu tek yerden değil de akvaryuma dağıtarak veriyor,su üstten verildiği için oksijen açısından suyu doyurabilir.Ancak buharlaşma ve co2 kaçışı fazla olacağı için bitkisiz cichlid akvaryumlarında kullanılması sanırım daha yerinde olur.
 
Bilmiyorum anlatabildim mi yada anlatmaya değer bir şey mi ama budur yani:D
 
           saygılar...
Mangodan başka ağaç kullanılabilir mi?

Akvaryumlarda kullanılan mangrow bitkisinin kökleri.Mango ise sizin dediğiniz manada bambaşka bir ağaç ve meyvesi var bildiğiniz gibi.Bizim kullandığımız mangrow.

Mango olarak kısaltmanın bir yanlış anlamaya sebep olacağını sanmıyorum.Sonuçta satılan şey belli.Kullanılan şey belli.
Mangodan başka ağaç kullanılabilir mi?
Zaten mangrow ve mango aynı şeyi ifade ediyor.Mangrow orjinal ismi bizde bu şekilde kullanıyoruz.
 
Kurutmak çözüm değil olmuyor.Vernik ise onu da denedim.Bir şekilde bir yerden su alıp vernik kabarıyor.
Ne beslemeliyim
Bu kadar kararsızlık iyi değil kendimden biliyorum.
Yavru bakımı hemen hemen aynı sanırım,ikisi de kuytu bir yere yumurtalarını bırakıyor,yavrular çıkınca da beraberce bakıyor.
Mangodan başka ağaç kullanılabilir mi?
Maalesef kullanımı çok zor oluyor.En azından ben becerememiştim.En güvenlisi gidip akvaryumcudan almak.Forumda ki pek çok kişi de denedi ama genelde sonuç;boşa verilen emek ve hüsran oldu.
Ne beslemeliyim
Bakılır,eğer saklanma yerleri yapılırsa yeterli olacaktır.Ancak ben ateşağız da ısrarlıyım eğer bitki düşünmüyorsanız.Yada dendiği gibi mücevher de güzel renkli balıklardır.Seçenek çok.
Ne beslemeliyim
Valla bir ara ateşağız almaya niyetlenip dere tepe dolaştım bursayı ama bir tane bulamadım.Şuan en kenardaki akvaryumcuda bile büyük olmasa da ufak boydakiler bulunuyor.Kribensis ise genel olarak hemen hemen her akvaryumcuda var.Ama genelde ufak boydakilere rast geliyorum.
Ne beslemeliyim
Bu büyüklükteki bir tankta amerikan çok daha yakışık olacaktır.En azından anne ve babanın yavrulara bakmasını izlemiş olacaksınız.Benim tavsiyem bu,hem renk açısından da daha doyurucu.Ateşağız,krib dersen ise krib de bitkilendirme yapma şansın var.Ateşağızda ise ona göre daha sınırlı imkanlar olur.Kribensisler daha sakin türler,ateşağızlarda arasıra da olsa çiftler arasında kavgalar olabiliyor.Ama daha cüsseli ve gerçekten harika renkleri var.
 
 saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.