ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MaSaL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2006 18:10
Son Ziyaret:
04 Şubat 2008 23:32
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem Gökçer
60*35*30
Sarı Prenses + Amerikan Cichlid

SON 10 MESAJI

Önerileriniz
[QUOTE=Burak aybars]Balık sayısı oldukça fazla.Hatta fazlasıyla fazla.O akvaryumda ufak amerikan besleyebilirsiniz.Yada tetra,canlı doğuran,barbus gibi ufak balıklar.Balık sayısını azaltmadan o akvaryumda ne stresi giderebilirsiniz nede başka rahatsızlıkları.
Ayrıca amerikan cichlid nedir?Bir sürü amerikan vardır.[/QUOTE]
 
 
Amerikan cichlid diye tabir ettiğim halk arasındaki meşhur "çiklet" denilen beyaz ve çizgili gri şekilde olan cichlid türü. Yanlış biliyor alabilirim. 50 lt nin 7 balık için çok da yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Çevremizde bu şekilde hatta kat kat fazla balık sayısıyla çok sağlıklı balık besleyen arkadaşlar var. Bu görüşü savunmuyorum tabi büyük akvaryum gelişim açısından tabi ki çok önemli. Yorumlarınız için teşekkürler.  
Önerileriniz
1 yılı aşkın süredir forumu sürekli takip etmekteyim. Öncelikle foruma katkı sağlamak adına çaba sarfeden herkese teşekkürü bir borç bilirim. Keşke hayatın birçok konusunda bu forum gibi düzeyli paylaşım platformları olsa...
 
Sorunum şu; 50 lt lik bir akvaryumum var. Akvaryumu yaklaşık 10 gün önce akvaryum değişikliği nedeniyle yeniden kurdum. Şuan 3 sarı prenses ve 4 amerikan chilcidim (2 çift) var. Ve 10 günde kaybettiğim 3 mavi prenses ve 2 sarı prersesim :( Ölümler muhtemelen stres ve oturmamış su dengesinden oldu. Şu an ise sarı prensesleri kararmış durumda. Sürekli taşların altına saklanıyorlar. Ürkek ve halsiz duruyorlar. Aralıklı sürtünme gözlüyorum. İlk ölümlerde suda aşırı bulanma vardı, kızgınlığımla suyu tamamen değiştirdim bulanıklığı ve ölümlerin sebebi olduğunu düşündüğüm kumu tekrar iyice yıkamak için. Şimdi suyun berraklığı geldi. Ama hala bişeyler yolunda değil. Aqutan kullanıyorum. Su değişimi ve dip çekimi uyguluyorum. Tuz atma ve Flagyl kullanmak aklımdan geçenlerden bazıları ama kararsızım. Cama ve taşlara sürtünme ve splerin saklanması çok canımı sıkıyor. Akvaryumun düzene girmesini sağlamak ve anlattığım sorunların giderilmesi adına önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla...
İlginç Sarı prenses

resim varsa yorum yapmak için iyi olacak

Genel Sorular

Yaklaşık 6 aydır canlı doğuran akvaryumum var. 2. akvaryumumu hafta sonu kurdum. 2 sarı prenses, 2 yunus, 2 ahli aldım. Dizaynı yaptım. Bu türleri ilk defa beslediğim için birkaç sorum olacak. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1. Cinsiyet ayrımı nasıl yapılır

2. Yunus - ahli sorun yaratırmı ?

3. Yumurtlama sıklığı ve yaşı nedir?

4. Dayanıklıkları nasıldır (Canlı doğuranlara göre)

5. Misal : ahli yunusun yavrularını yermi ?

 

Cama Sürtünme
Teşekkürler arkadaşlar
Cama Sürtünme
[QUOTE=Cihan]

Sanki dışarıdan birşey dikkatlerini çekiyorda, ona ulaşmak için ha bire didinip duruyorlar gibi değil mi?

 

[/QUOTE]

 

Evet dostum aynen öyle. Zaten yemleme sırasında üzerime atlayacaklar gibi oluyor : )

Cama Sürtünme
[QUOTE=WhiteEvil]

[QUOTE=MaSaL]Birçok yol denedim ama bu cama dayalı aşağı yukarı doğru sürtünmeyi gideremedim.[/QUOTE]

Kaan bey galiba sorun cama sürtünme değil aşağı yukarı cam önünde yüzme.

[/QUOTE]

Öyle de denebilir...

Cama Sürtünme

[QUOTE=encort] Konunun iç parazitle alakası yok. Eğer iç parazit varsa bile bunu balığın camın önünde yukarı aşağı yüzmesinden anlayamazsınız.

Kerem Bey, eğer balıklar devamlı camın önünde yukarı aşağı hareket yapıyorsa bunun sebebi psikolojiktir. Aynen kafese kapatılan maymunun bir süre sonra devamlı öne arkaya sallanması gibi bir durumdur. Yeterince dekor, bitki gibi doğal ortamı andıracak bir dekorasyon ile balıklarda bu durumun önüne geçebilirsiniz.
[/QUOTE]

Bu cevap bombardımanı için herkese teşekkürler. Gelelim değerlendirmelerinize...

1. 60 lt akvaryumda 25 canlı doğuran + 10 civarı yavru sayısı abartımı ?

2. Dekor + bitki oldukça fazla

3. İlginç bir örnek vereyim Geçende 1 adet erkek lepistes aldım. Dişileri sürekli kovalayan balık 3 gün sonra cam müptelası oldu : ) Şimdi keyfe keder takipte. Zamanın diğer azılı erkekleride artık sadece camla ilgilenmekte.

 

Cama Sürtünme

[QUOTE=kaalps]Sanrım iç parazit olmuşlar. Dışkılarında bir tuhaflık var mı? [/QUOTE]

Bu hızlı cevap için teşekkürler. Bu sorun aylardır var. Dışkılarda tuhaflık yok. Flagy kullandım. Taşlara, oraya buraya sürtünmeyi bu ilaçla kaldırmıştım ama cama sürtünmeyi kaldıramıyorum...Bişeyler yanlış ama yanlış olan ne anlamıyorum...

 

MaSaL2007-1-29 14:23:19
Cama Sürtünme
Balıklarımda Cama Sürtünme ve aşırı hareketlilik sözkonusu. 60 lt akvaryumum var. Düzenli su değişimi yapıyorum. Aqutan ve nitrivec kullanıyorum. Yaklaşık 25 adet canlı doğuran bakmaktayım. Bol bitki var. Birçok yol denedim ama bu cama dayalı aşağı yukarı doğru sürtünmeyi gideremedim. Nitrat 50 nin altında. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.