Özel üye statüsü düşürme


doguseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1169
doguseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 11:42
Özel üye değilim ama bu kural ortaya çıktıktan sonra bir şey dikkatimi çekti, izniniz olursa paylaşmak istiyorum. Bu olayı yer yer görüyordum ama artık özel üyelerin de böyle şeyler yapmaya başladığını farkettim.
Atıyorum konu başlığı "50 litreye canlı önerisi" ve bu konuya ilk yorumu yazan A kişisinin mesajı "tek beta güzel duracaktır."
Bundan sonra gelen yorumlarda soruyu soran arkadaşa gram yardımı olmayacak, aynı anlama gelen bu yoruma bir kaç kelime ekleyip veya çıkartıp atılan bir sürü mesajlar görmeye başladım.(son zamanlarda özellikle özel üyeler tarafından)
Örneğin; "beta öneririm", "beta besleyin pişman olmazsınız"... vb
"Katıl" tuşunu kullanmak yerine üyeler artık aynı yorumları başka kelimelerle yazmaya başladılar. Bunun konuyu açan arkadaşa bir faydasının olmadığı aşikar peki faydası kime o zaman ? Tabi ki kendisine.
Bu kuraldan sonra dikkat etmeye başladınız ondan size öyle geliyor diyenler olacaktır ama özel üyeler tarafından bu şekilde atılan yorumların sayısının gözle görülür bir şekilde arttığı ortadadır. Bu kuralda bir kaç düzenlemeye daha gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde yararından çok zararı olacağı kanaatindeyim.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AHMETÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1891
AHMETÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 14:05
Sevgili Hemşehrim,
Evet yorumların tamamını okudum ve bu durum beni üzdü açıkçası kim nederse desin forum üyeleri veya yeni üyeler konulara yazmaya zorlanmamalıdır düşüncesindeyim.
2006 yılından beri foruma üyeyim son yıllarda günde 6-7 saat forumdayım.  Benim özel üyeliğim yok, olmak için hergün yüzlerce yorum gereksiz muhabbetlerde yapabilirdim ama yapmadım gerekli veya gerçekten yardım istediğine inandığım ilgimi çeken konulara yorum yazdım ve yazıyorum budurumda benim özel üye almamı engelliyor varsın engellesin.

özel üye olamadığım için üzgün veya kırgın değilim ancak özel üye olanlara butarz bir dayatma gerçekten beni üzdü.

Önümde boş 3-4 saatim var bu saati ben forumdaki konuları okuyarak ilanlara bakarak beslemediğim türler hakkındaki görüşleri okuyarak geçiriyorum bunu yapmayıpta konulara gereksiz yorummu yapayım, hayır aynen bidiğim gibi yapacağım.

Yapmamammı lazım? Buna evet cevabını verecek birisi çıkarsa 7 yıllık üyeliğimi iptal ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akarsanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]1069,3[/B]
Kayıt: 26/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1436
akarsanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 14:52
Bu kadarda takılmayalım aslında özel üyelik konusuna.Günde 1-2 mesaja dek geliyor genelde forumda cevaplanacak 2 konu zaten bulunabiliyor sürekli yeni üye arkadaşlarımız kayıt oluyorlar.Bilmedikleri çok şey olabiliyor yönlendirlmeleride gerekiyor kimi zaman. Ama genele bakacak olursak kolaycılık çok fazla forumda nedense çoğu kişi arama butonunu kullanma zahmetini göstermiyor ah bir bassa o butona herşey mevcut:).Forumda o kadar çok alakasız konular açılıyor ki . Yok balığım hamilemi hamileyse kaç gün sonra doğurur babası beyaz annne zenci acaba kırmamı olur Ağaç diksem büyürmü büyürse meyva verirmi bu meyvalar dibine düşşe balıklar yermi yerse kabız olurmu (bunuda soralarlar yakında) :) Bunlar engellendiği takdirde kirlilikde ortadan kalkar.Ha gerçek anlamda cevap veremeyeceğimiz 2 mesaj bulunmuyorsa o zaman yazmanında mantığı yok özel üye yada forum üyesi önemli değil amaç gerçek anlamda paylaşımda bulunmak.Açılan konulara bakıyorum sürekli aslında yorum yapılacak konuda bulamıyorum bazen. Yukarıda bahsettiğim genelde 1-2 konu dek geliyor tezide bazen boşa çıkmış oluyor:) Konuların geneli balık tanıtımları  ,hobihane kurulumları gibi konular genele yaymak gerekirse çoğu zaman bu şeklide oluyor.Güzel paylaşımlar olmuyormu tabiki oluyor onlarıda zaten gerek yorum yaparak gerekse tebrik ederek cevaplıyoruz.( +1 butonu) :)Özel üye olalım yada olmayalım biz gerekli doğru düzgün konulara cevap verelim yeterli olur amacınada ulaşır zaten bu şekildeSitemiz çok güzel benzeride yok kıymetini bilelim bu yeter.Saygılar akarsan2013-03-28 15:00:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AHMETÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1891
AHMETÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 15:10
[QUOTE=akarsan] Bu kadarda takılmayalım aslında özel üyelik konusuna.Günde 1-2 mesaja dek geliyor genelde forumda cevaplanacak 2 konu zaten bulunabiliyor sürekli yeni üye arkadaşlarımız kayıt oluyorlar.Bilmedikleri çok şey olabiliyor yönlendirlmeleride gerekiyor kimi zaman. Ama genele bakacak olursak kolaycılık çok fazla forumda nedense çoğu kişi arama butonunu kullanma zahmetini göstermiyor ah bir bassa o butona herşey mevcut:).Forumda o kadar çok alakasız konular açılıyor ki . Yok balığım hamilemi hamileyse kaç gün sonra doğurur babası beyaz annne zenci acaba kırmamı olur Ağaç diksem büyürmü büyürse meyva verirmi bu meyvalar dibine düşşe balıklar yermi yerse kabız olurmu (bunuda soralarlar yakında) :) Bunlar engellendiği takdirde kirlilikde ortadan kalkar.Ha gerçek anlamda cevap veremeyeceğimiz 2 mesaj bulunmuyorsa o zaman yazmanında mantığı yok özel üye yada forum üyesi önemli değil amaç gerçek anlamda paylaşımda bulunmak.Açılan konulara bakıyorum sürekli aslında yorum yapılacak konuda bulamıyorum bazen. Yukarıda bahsettiğim genelde 1-2 konu dek geliyor tezide bazen boşa çıkmış oluyor:) Konuların geneli balık tanıtımları  ,hobihane kurulumları gibi konular genele yaymak gerekirse çoğu zaman bu şeklide oluyor.Güzel paylaşımlar olmuyormu tabiki oluyor onlarıda zaten gerek yorum yaparak gerekse tebrik ederek cevaplıyoruz.( +1 butonu) :)Özel üye olalım yada olmayalım biz gerekli doğru düzgün konulara cevap verelim yeterli olur amacınada ulaşır zaten bu şekildeSitemiz çok güzel benzeride yok kıymetini bilelim bu yeter.Saygılar [/QUOTE]


Atakan bey,
Bence aramadan ziyade konu açmak avantajlı geliyor nedeni ortada.

Sitenin özel üye sayısını bilmiyorum ancak sadece özel üyeler Günde 5 bin üye diyelim 2 yorum yapsa 10 bin eder. 30 bin üye yorum yazarsa, balıklarım dibine düşen elmayı yedi gibi sorular normal olarak gelecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 15:24
Aslında gereksiz konu açılmasına biz üyeler adına üzerimize düşen görev;konu ile ilgili mevcut konuyu bulup eklemek ve forumu doğru kullanmak için bilinçlendirmek.Bu şekilde davrananlar sadece hobiye yeni gönül veren arkadaşlar.Malum sarı prensesi yumurta tutmuş ne yapacağını şaşırmış,eli ayağına dolaşmış.O yüzden hemen foruma konu açıyor.Halbuki arama butonunu kullansa 2 dakika sonra ne yapacağını bilir.Kullanmadığı için,biri yorum yaptımı konuma acaba diye bekleniyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 16:06
Yönetim yeni üyelikler yada yeni ek maddeler düşündüğünü söylemişti bence tartışmadan önce onların önerilerini bekleyelim.

Ben daha önce de belirttim bir özel üyeden 6 ayda 100 mesaj beklemek gayet mantıklı gibi ama öbür yandan bugüne kadar 10.000 mesaj yazmış birine son 6 ayda az yazmışsın diyip özel üyeliğini almak da pek mantıklı gelmiyor. Uzun lafın kısası özel üyelik zor kazanılsın disiplin sorunu olmadıkça da elden alınmasın. Daha öncede örneğini verdim özel üyelik günümüz anadolu lisesi sistemine döndü her lise anadolu olunca anadolu lisesinin bir anlamı kalmadı süper liselerde kaldırıldı :) Derken forumu aktif kullananların %80i zaten özel üye :) Ne özelliği kalıyor ki o zaman, üye olanlar da biraz dikkatle özel üye olabilirler yani özel üye olma çabaları olmadığı için olmuyorlar. 

Bence yeni bir statü gelecekse çok zor verilsin gerekirse sadece 2-3 kişi sahip olsun hepimizde o kişilere saygı duyalım ne bileyim :) 

Ve ayrıca değinildi diye değiniyorum her yorumu boş farz etmeyin. Yani şöyle;

Balığımın hastalığı ne?
1. üye: Beyaz benek
2. üye: Beyaz benek
.
.
.
10. üye: Beyaz benek

Evet bunlar gereksiz yorumlar ve katıl butonu kullanılmalı AMA;

Ne tür balık besleyeyim?
1. Üye: Beta
Katılanlar: 12 üye

Durum bu olunca konuyu açan arkadaş soruyor; Başka tavsiyesi olan?

Yani benim gözlemlediğim tür tavsiyelerinde katıl butonunu tüm üyeler görmezden geliyor ve aynı cevap da olsa bunu diğer kişilerden görmek isteyebiliyor.
Ki vaktiniz vardır bunlara cevap verirsiniz, yoktur vermezsiniz. Önemli olan 100 mesaj değil 100 nitelikli mesaj olmalı. 6 ayda 2000 mesaj yazabilirim zorlanmadan ama kaçı nitelikli olur ? O yüzden de özel üye olmak adına belli bir nitelikli mesaj kotası gelebilir, hak kazananın elinden hakkı alınmadığı sürece de bir kota ihtiyacı zaten doğmayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avrasyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 469
avrasyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 18:21
[QUOTE=avcılarlı] [QUOTE=avrasyalı]Bir süre sonra Forum Özel Üyesi olmadığımıza karar verecek olan yöneticilerin kararlarına kalben saygı duyuyorum.   Ancak yönetime gönderdiğim özel mesajda da belirttiğim üzere,  bir forum özel üyesinin yönetime gönderdiği herhangi bir özel mesaja dahi menfi veya müspet cevap alamadığını iki kez yaşamış bir üyeyim. 
Bu beni açıkçası forumdan ciddi manada soğuttu ve ciddiye alınmamama hayıflanarak "yönetimden birileri zahmet edip cevap verseydi pulları mı dökülürdü?" demekten kendimi alamadım. 
Şuna benzer bir cevapla karşılaşmam muhtemeldir; "takdir edersiniz ki yönetimin bunca üyeye özelden cevap verecek vakti yok."..  Haklısınız ama biz işi gücü bırakıp bazı konularda hergün birşeyler istemiyoruz. Şimdi de görünen o ki biz özel üyelik statüsündeki üyelere yönetimce ayrılamayan vaktin çok daha fazlasının, bizlerce foruma sarfedilmesi istenmekte. Bu da paylaşım sayısı  yaptırımı uygulanacağı ikazı ile taçlandırılmakta.
[/QUOTE]

Atakan Bey,merhaba.Herkes düşüncelerini,fikirlerini yazmakta özgürdür.Bence bu olayı kişiselleştirmemek gerektiğine inanıyorum.Yorumunuzun muhatabı bende değilim.Fakat;bende fikirlerimi paylaşmak isterim.Bu yorumunuza da mutlaka yönetici bir arkadaşımız cevap verecektir.Özel mesaj gönderdiğiniz yöneticiye ilgisi ve alanı dışında mesaj gönderdiyseniz cevap vermemiş olabilir.Konuyu bilmiyoruz ama özel mesaj kısmını kullanarak değilde Yönetime Mesaj kısmını kullanırsak,sorularınızın cevaplarını kısa sürede alacağınızı umuyorum.Yaklaşık dört senedir üyeyim,böyle bir sorunla karşılaşmadım.

[QUOTE=avrasyalı]
Her özel üyeden aylık olarak meaj kotası doldurmasını istemek yerine ayda en az bir kez  olmak kaydıyla bir konuda tecrübe paylaşımı yapılan  makale yazımı ya da bilimsel yabancı makalelerin tercümesi tarzında paylaşım içeren mesajlar istenebilir. Paylaşımda bulunmayan üyelerin özel üyelikleri kendilerine tanınan süreyi ilk aşmalarında bir kaç ay askıya alınabilir. Süre sonunda halen durumda bir düzelme olmamış ise özel üyelik tamamen iptal edilebilir.
[/QUOTE]

Bence forumumuz da eksik bir makale olduğunu düşünmüyorum.Bu gereksiz paylaşımı çoğaltacaktır.Sağlıklı balıklar dilerim.Saygılar.
[/QUOTE]

Ali Bey değerli yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle dediğiniz gibi konuyu bilmediğiniz için iyi niyetle cevap vermeye çalışmışsınız. Buradan, cevap alamadığım konularla ilgili olarak yönetime mesaj bölümünü kullandığımı ve cevap alamadığımı belirtmeliyim. Herhangi bir yöneticinin adını vermediğim için olay iddia ettiğinizin aksine maalesef kişisel olmaktan çok uzak.  Buradansa muhakkak birilerinin açıktan cevap yazacağı ümidimi muhafaza etmekteyim.
Eksik makale olmadığı savınızı isabetsiz bir tespit olarak görüyorum. Çeviri ve  Makaleler ister bilimsel bazlı olsun ister tecrübe ve araştırmaya dayalı olsun her zaman gereklidir. Bu makalelerin temsil ettiği fikirlerin paralelliği ne kadar gerekliyse, bir o ölçüde örtüşmemesi ise bu hobinin ileri gitmesini sağlar. Ama çekinceniz doğrultusunda ifade etmek gerekirse, gereksiz olan makalelerse hem takip edilmez, hem de ciddiye alınmaz. Bu da onu tekzip eden başka bir makalenin yazılmasıyla halledilecek bir konu. Kaldı ki araştırma yapıp bilgi paylaşımında bulunulan konular iddia edildiği gibi doyuma ulaşmış olsa forum, satış yapmak ve "balığımın nesi var"  veya "... lt. de falanca balığa bakılır mı" gibi foruma üye olup cevabını alınca giden üyeler ile bunlara cevap vermekle vakitlerini harcayan  diğer üyelerin olduğu bilimsellikten uzak, tecrübe bazlı bir forum olurdu ki, buna biz en azından forum diyemeyiz.
Ben de sağlıklı balıklar dilerim. 
avrasyalı2013-03-28 18:34:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanistanbulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1793
sinanistanbulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 21:31
Çok güzel ve değerli düşünceler paylaşılmakta, ilgiyle takip ediyorum.

Gelin olaya bir de farklı açılardan bakmaya çalışalım; Akvaryum.com ücretsiz üyelik sistemi olan bir site, sadece reklam gelirleriyle ayakta duruyor,  ve bence birçok ücretli siteden çok daha güzel hizmet sunmakta.

Reklam gelirleriyle ayakta duran sitelerin sayfalarının ziyaret edilme istatistikleri o sitelerin reklam ücretlerini belirler, günde 10.000 tıklanan bir site ile günde 100.000 tıklanan bir site çok farklı ücretlerle reklam alırlar.

Forum siteleri forumlara katılım sayesinde tıklanma oranını artırır, birçok arkadaşın gereksiz ve anlamsız gördüğü, "hayırlı olsun, nazar değmesin, çok güzel olmuş,..." gibi yorumlar ilk defa akvaryum kurup ve fotoğraflarını bu siteden paylaşan bir hobidaş için çok değerli olabilir. Hele ki bu yorumu yapan kişi "özel üye" statüsüne sahip bir üye ise yorum hobidaş için daha da değerli ve teşvik edici olacaktır. Sözkonusu yorumları ben anlamsız bulmuyorum, Burası bir forum sitesi, salt bilgi içerikli bir ansiklopedi sitesi hazırlamıyoruz, paylaşılan mesajların içeriğinde bilginin dışında aynı zamanda dostane, arkadaşça, kardeşçe kısaca hobidaşça mesajlar da olacaktır, ve olmalıdır da.

Umarım düşüncelerimi kimseyi incitmeden anlatabilmişimdir. Kırdığım kimse varsa şimdiden özür dilerim.
Tüm hobidaşlarıma saygılar.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 22:28
Sürekli takip ettiğim,sevdiğim ve müsait olduğum her an girdiğim tek bir yer burası var ama bu benim için her girdiğimde dolaştığımda illaki bir kaç mesaja cevap yazmak vs zorunluluğum yok niçin yok zaten konuların altında tebrik et,teşekkür et,katıl butonlarını koymuşsunuz.Ben teşekkür etmek için benden önceki bir yorumun aynısını yada lafı değiştirerek süsleyip bir şeyler yazmanın anlamı yok.İlgim,bilgim,tecrübem dahilinde yardımcı olabileceğim konularda elbette elimden geleni yaparım ama bir konu hakkında bir soru sormuş üye bir başka üyeden bence doğru olan bir yanıt almışsa ben ona katıl butonunu kullanırım eğer yanlış yönlendirme yahut  eksik bilgiler içermiyorsa gereksiz yere cevap vermiş olmak için yazmam ama illaki bir şeyler yazılması gerekiyorsa elbette yazarız.Bundan dolayı Özel üyeliğim alınacaksa canınız sağ olsun o yeter bana.

Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 22:35
İlk başlarda bende tepkili idim ama şimdi düşünüyorum da 2  günde 1 mesaj yazacak kadar bilgi paylaşımı yapmayı çok gören özel üyeleri gördükçe şimdi üzülüyorum. İstenilen çok büyük bir şeymiş gibi bir isyan var ortada. 

Herkeste bir takıntı çok güzel olmuş maşallah çok güzel der geçerim böyle yazılan yazılarda çoğalacaktır. Açın bir akvaryum tanıtım konusu 2 günde 1 kere girip su değişimi yaptım, balık ekledim, yem attım tarzı kendi konunuzla alakalı bilgi paylaşın o bile yeter de artar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 23:02
[QUOTE=bjkalley]Amacımız tabi ki insanları zorlamak değil teşvik etmek, bu konuda ve özel mesajdan gelen geri dönüşleri gördük. Zaten bu uygulama hemen yürürlüğe girmeyecek, mesajda da belirtildiği gibi belirli bir süre verildi, bu süre sonunda ilk uygulamada özel üyeliği alacak otomatik koddan; öncelikle özel üyeliklerini alacaklarımızı listelemesini isteyeceğiz. Bu kişileri inceleyeceğiz, yapılan seçimler mantıklı mı değil mi bakacağız ona göre sayılarda oynama yapacağız. Şimdilik bir özel üyenin haftada ortalama 4 mesaj yazması bekleniyor, bence bu baskı oluşturacak bir beklenti değil ancak dediğim gibi 10 Nisan'da duruma bakarak bunu 3'e de düşürebiliriz.

Gelen özel mesajı ben hazırlayıp göndermiştim, kelimeleri dikkatli seçtiğimi zannediyordum ancak belli ki düşüncemi istediğim gibi ifade edememişim, bu vesile ile de kırdığım tüm üyelerden özür dilerim.

Saygılar,
[/QUOTE]
 
Herkese merhabalar.Arkadaşlar;aslında Refet Bey gerekli açıklamayı yaptı.Anlatılmak istenen ile anlaşılan farklı şeyler.Bizlere gelen mesajı okuyunca hepimiz aynı şeyi düşündük.Konu beşinci sayfasına ulaştı halen ilk sayfadaki düşündüklerimizi yazıyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BuRAKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 738
BuRAKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2013 10:17
Bana kalırsa direk % olarak değilde.Örneğin 5000 mesajın altındakilerin % sine bakılıp üstündekilere bakılmayabilir.Veya bakılacaksa uyarılarına bakılmalıdır.
Yani bana kalırsa forumda 5000 mesajı olan kişi ne olursa olsun Forum özel üyeliğini hakediyordur.Bu şahıs 5000 mesaj yazarak zaten foruma bir katkıda bulunuyor.
Hepimizin bazen hobide geri çekildiğimiz dönemler oluyor,ara verdiğimiz dönemler oluyor bu Forum özel üyeliğinin düşürülmesine sebep olmamalı.

*Ben yararlı buluyorum.İyi niyetli kişileri forumda daha fazla yardımcı olmaya teşvik eder.Ama yukardaki kısmıda es geçmemek lazım.
BuRAK2013-03-29 10:18:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2013 13:27
Merhaba, 
Sizinde önerileriniz çerçevesinde yapmak istediğimiz sistemde değişiklikler düşündük. Bu bağlamda;

Otomatik olacak geri alma sisteminde son 6 aylık mesaj sayısına bakılmayacak, paylaşım yüzdesi esas olacaktır. 

Paylaşım yüzdesi %60 dan aşağı düşen özel üyenin özel üyeliği sistem tarafından otomatik olarak alınacaktır. 

6 ay boyunca foruma giriş yapmamış yada giriş yapmış olsa bile mesaj yazmamış özel üyenin özel üyeliği sistem tarafından otomatik olarak alınacaktır. 

6 ayda 3 mesaj yazan üyenin özel üyeliği alınmayacak ama 3 mesajın 2 tanesi ilansa bu durumda paylaşım yüzdesi %33 olacağından sistem direk özel üyeliği alacaktır. 

Son olarak özel üyelik artık talep üzerine verilmeyecek. Eski sistemde olduğu gibi bölüm yöneticileri bölümlerinde aktif olan üyeleri önerecekler ve bu kişiler değerlendirilip ona göre özel üye yapılıp yapılmayacağına ilgili yönetici karar verecek. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2013 15:18
Cihan bey şuan forumun aktif kullanıcı sayısı nedir acaba? Ve yüzde kaçı özel üye? 
Ve yeni bir üyelik sistemi geliştirilecek mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir