ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
avrasyalı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2009 15:21
Son Ziyaret:
06 Eylül 2014 00:39
Toplam Mesaj:
469 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
atakan atasever
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1969
Yaş:
54
İl:
Kocaeli
Meslek:
Kamu Çalışanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

450 LT. & 275 LT. &75 LT. Melek   Apistogramma Agassizi ATAKAN ATASEVER

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Koloni
Fazla gelir. 1 erkek 5 dişi olabilir.
Dış filtre bozuldu, iç filtre ne kadar idare eder?
İç filterelerin çıkışlarını suyu dalgalandıracak biçimde konumlandırın. Haftada bir aksatmadan iç sünger muhteviyatını yıkarsanız bu sizi uzun süre götürecektir.Burada dikkat edeceğiniz nokta su değişimleridir. Su değişimlerini dinlendirilmiş suyla, kontrollü ve sık aralıklarla, ama az miktarda yapmalısınız. Çünkü dengeyi sağlayacak olan dış filtreniz şu anda yok. Bu sebeple balıklarınız nitrat ve amonyak patlamalarına karşı hassas bir durumdalar.
Bol Bitkili 3D Arka Fonlu Karides Tankı
Halil kardeşim. Fotoğraflarını inceledim. Gayet hoş olmuş. Allah emeklerini boşa çıkarmasın.
kaç tane balık besleyebilirim
 2 erkek 6 dişi sarı prenses ile aynı oran ve miktarda  kenyi türlerini besleyebileceğinizi düşünüyorum.

ANİ ÖLÜMLER
Akvaryum küçük olabilir.
Küçük akvaryumda sadece iç filtre çalıştırıyor olabilirsin. Bu amonyak zehirlenmesini tetiklemiş olabilir.
Isıtıcın bozulmuş olabilir.
Ani ve çok miktarda su değişimi yaparak doğal döngüyü bozmuş olabilirsin.
Ölen balıkların akvaryuma sonradan eklenmiş ve hasta balıklar olabilir.
Bu saydıklarımın biri veya birkaçı olabilir. Akvaryum ebadı, filtrasyon, ısı,  ne sıklıkla nekadar su değişimi yaptığın gibi bilgileri paylaşırsan daha çok yardımcı olacak abilerin ve arkadaşlar olacaktır.
Astronot & severum. Baliklarini bilen varmi : ))
Genç arkadaşım merhaba. Şaka gibi bir mesaj başlığı açmışsınız. Konu nedir kimse anlamasın diye özel çaba sarfetmişsiniz. Tebrikler. Sondan başa doğru cevaplamak gerekirse;

1. Yunuslarınızı satışa mı koydunuz? Onu yazmışsınız. Ama yeri, bu başlık değil. Bu sonda olmasına rağmen ilk dikkatimi çeken şey oldu. Foruma yeni üye de olmamışsınız. Hayret ettim doğrusu.

2. Ben geçmişte severum ve astronot yetiştirdim. Özellikle severumdan yavru da aldım. Akvaryum hobi forumunda yaptığınız hesaplama ve değerlendirmeleri gülerek okumama rağmen doğru bulmuyorum. Burada ticari ilanlar dışındaki tüm satışlar hobicilerin ya yeni balık , ya da yem almak için yaptıkları satışlardır. Kaldı ki kimse üç beş balık satıp zengin olmaz. Çünkü elektrik, yem, su ve benzeri giderler zaten yüzünü astarından pahalı hale getiriyor. Ama bu bir hobi olduğu için kimse bunu dert etmez. En azından bu tip kaygılarla balık beslemez. Bu sizin hesap Cem Yılmaz'ın "bu salon kaç kişi, e iyi o zaman" esprisine benzemiş. 

3. Forumda bu balıklarla ilgili makale bulamamış olabilirsiniz. Doğrudur. İnsanımız tecrübelerini makale formatında paylaşmayı tercih etmiyor. Ancak arama butonuna bastığınızda en az 120 tane severum ve astronotla ilgili tecrübe edilen başlıkları görebileceksiniz. Oradaki paylaşımlarda bulunan kişilere sorular sorarsanız eminim size memnuniyetle yardımcı olacaklardır.

4. Mesaj geçmişinizi araştırdığımda çokça başlığınız olmasına rağmen yalnızca iki, üç  başlıkta bu türlerle ilgili birşeyler soran mesajlar yazdığınızı gördüm. Forum bu kadar paylaşımcıyken, soru sormayı tercih etmek yerine bilginin uçarak size gelmesini beklerseniz, elbette ki gelmez. 

5. Bu balıkların niçin sıklıkla beslenmediği ile ilgili sorunuza (daha doğrusu stemvari saptamanıza) verebileceğim ve sizin de bildiğinizi tahmin ettiğim 2 tane cevap var: 

a. Hobiciler sabırsızdır. Güzellikler hemen kendisinin olsun ister ve 2000 yavru yapan bir orta amerika cichlidinin yavrusunun büyümesindeki uzun süreç, kişileri bu balıklardan soğutuyor.

b. Büyük balık, daha çok kirli su, daha dikkat ve ihtimam ve dolayısıyla daha çok su değerlerini kontrol etmek ve su değişimi yapmak demektir. Hobicilerin büyük çoğunluğu bundan da imtina ediyor olabilirler diye düşünüyorum.

Ancak yine de yılmayın. Emin olun, bu forumda aradığınız herşeyi bulacak, ve konusunda uzman hobicilerle irtibat kurabileceksiniz. Yeter ki, biraz daha fazla araştırın. Keyifli hobiler.

avrasyalı2014-01-05 20:16:12
sp min ön yüzgeci neden kan toplamış olabilir.
cam ile ayrılan kısımdaki suda amonyak düzensizliği oluştu muhtemelen. bu da balığı sürtünmeye itmiş olabilir. bence o kısmı kaldırın. su yeniden eski oturmuş haline dönsün. zaten bu haliyle balık yeniden strese girecek ve muhtemelen kuluçkadaki yavruları atacaktır.

sp min ön yüzgeci neden kan toplamış olabilir.
Akvaryumunuzdaki balık sayısı ve türleri, akvaryuma balıkları ne zaman eklediğiniz, ısı ve su şartları(ph bu mümkün değilse akvaryumda dış filtre var mı, su oturmuş mu gibi bilgiler)  hakkında bilgi yazmamışsınız. Bu bilgiler olmayınca buraya onlarca sebep yazılabilir. Biraz daha detaylandırabilir misiniz?
tetra-cory-vatoz Akvaryumum
Aydınlatma, dekor, bitkilendirme, ışıklandırma ve seçilen türler. Recep Bey emeğinize sağlık.. Fevkalade bir ortam oluşturmuşsunuz.
gouldian finch besleyen varmı
Evet evimde üretmeyi başardığım iki çift kuşum var. Toplamda 8 yavru büyütmeyi başardım. Onlar da yeni sahiplerinde üreme çağındalar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.