paintball tüfekleri için üretilen co2 tüpleri hakkında


haliluÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 31
haliluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2013 12:10
Selamlar,

Yeni kurduğum bitki akvaryumunda kullanmak üzere alışılmışın dışında bir co2 sistemi düşüncem var.

http://www.garantisite.com/Paintball-Tup-12oz-Co2,PR-2095.html

linkte göreceğiniz 12oz (yaklaşık 0,35lt) hacimli paintball tüfekleri için üretilen tüplerden almayı düşünüyorum. Akvaryumum 90lt fakat net su hacmi 75lt. henüz net bilgi sahibi değilim ama bu tip bir sistemi ilk youtube'da görmüştüm. Tüplerin paintball için kullanılması bana doldurulabilir olduğunu gösteriyor. Ama bu tüplere, regulatör, selenoid valf vs. aparatları bağlayabilecek miyim işte orasını hiç bilmiyorum. Aşağıdaki videolarda aquatek marka bir kombinasyon mevcut. Bu tüpler için üretilmiş. Ama TR'de bulabilir miyim bilmiyorum?

Büyük tüpler için maalesef yerim yok. Akvaryum markalarının nano akvaryumlar için ürettiği sistemler de ilgimi çekmiyor. bu konuda fikir ve görüşlerinizi bekliyorum. Özellikle daha önce bu ve benzeri bir sistem kullananların, deneyimi olanların deneyimlerini paylaşması çok önemli..

Benim gibi yer sıkıntısı olan arkadaşlar için önemli bir çözüm olabilir.

İşte gördüğüm youtube linkleri
http://www.youtube.com/watch?v=zWGttVq7szQ
http://www.youtube.com/watch?v=aCFPuVsu6Zk

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CERKUTAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2010
İl: Manisa
Mesaj: 1889
CERKUTAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2013 13:19
      Bu tüpleri alsanız aparatlarını bulsanız bile 0.35 lt size ancak 2 hafta yeter diye tahmin ediyorum.Sürekli dolturtmanız veya yenisini almanız gerekebilir.Bu da ekonomik olmaz.2 kg bir tüp sizin işinizi 2-3 ay görür.Bence en azından 2 kg tüplü sistemlere yönelmenizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

haliluÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 31
haliluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2013 13:45
[QUOTE=CERKUTAY]      Bu tüpleri alsanız aparatlarını bulsanız bile 0.35 lt size ancak 2 hafta yeter diye tahmin ediyorum.Sürekli dolturtmanız veya yenisini almanız gerekebilir.Bu da ekonomik olmaz.2 kg bir tüp sizin işinizi 2-3 ay görür.Bence en azından 2 kg tüplü sistemlere yönelmenizi tavsiye ederim.[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkürler.

her ne kadar konuya çok cevap gelmemiş olsa da benim gibi araştıranlar için ben cevap yazayım istedim.

Paintball tüfekleri için üretilen co2 tüplerinden ülkemizde 12 ve 20oz hacimli olan tüpler bulunabiliyor. bu tüplerin çıkışları üniversal co2 regülatörlerine uygun değil. araya bir aparat kullanılması gerekiyor. Ayrıca CERKUTAY'ın cevabında belirtildiği gibi bu tüpler çabuk bitiyor ve ayrı bir aparat ile sadece elinde dolum tüpü ve aparatı bulunan paintball sahalarında yapılabiliyor. bu yüzden kullanışlı değil. Bende hem görselliği hem de ölçüleri uygun olduğu için 3kg ve 2l hacimli Alüminyum bir tüp satın aldım. sırada regülatör ve diğer aparatları almak var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir