ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
halilu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2012 23:24
Son Ziyaret:
07 Ocak 2016 11:33
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Uğursevenler
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil Uğursevenler

SON 10 MESAJI

10 litrede Terkos Biotopu!
Levent bey merhabalar,

Son durum hakkında bilgi verebilir misiniz?
Karides turu hakkinda (dogadan yakalandi)
[QUOTE=Gecko] Merhaba, 

lütfen kusura bakmayın. Turkiye'ye yapacağım ziyaret/tatil öncesi bir de ev taşıma derdi ile uğraştığım için gelişmeleri bildiremedim. 

Koca kafalı yavrular sağ salim çıktılar. :) Detayları videolariyla birlikte Paylaşırım. 

tekrar herkese selamlar. 
[/QUOTE]

Konuyu hortlatayım. Görkem bey yavrular ve karideslerin durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
10 litrede Terkos Biotopu!
[QUOTE=Emerse]Viviparus viviparus Türkiyede yaygın ve türü tehlike altında değil.Ancak Avrupa açısından haklısınız bazı ülkelerde nehirlerdeki kirlilk nedeniyle tehlike altında olduğu ya da küçük koloniler kaldığı belirtiliyor.Aslında çok bilinen ve kadim bir mollusk.İlk kez 1758'de taksonominin babası Linnaeus tarafından adlandırılmış.Oksijen ihtiyacının yüksek olduğu belirtiliyor.Tropikal akvaryumlardaki sürekli sıcak su/düşük oksijen sorun yaratabilir.Ancak benim bir tecrübem yok bu konuda.Ben doğalarına uygun subtropikal su bahçelerinde bakıyorum.
[/QUOTE]

Levent Bey 2014 Haziran'ından önce sizden mahrum kalmışız çok belli. Beni subtropikal yerli flora ve faunadan oluşan su bahçeleri konusunda inanılmaz teşvik etmektesiniz. Yapım gereği, sizin gibi, safari tarzı etkinliklerden de çok hoşlanırım. Acaba henüz hava müsaitken rehberliğinizde bir Terkos gezisi planlasak nasıl yaklaşırsınız?
10 litrede Terkos Biotopu!
[QUOTE=Emerse]
Hail Bey seçtiğiniz görsel bitkilere ait olduğu için emin olamıyorum ancak tanıttığım Viviparus veya Theodoxus türlerinden bahsediyorsanız her ikisi de subtropikal akvaryum koşullarında yaşamaya devam ediyorlar.Henüz üreme göstermediler.Sürekli ısıtılan ve sıcaklığı yirmilerin hatta 25 derecenin üzerinde tutulan akvaryumlarda sağlıklı yaşayabilirler mi emin değilim.Lymnaea stagnalis ise benim su bahçeleri ve doğal/subtropikal akvaryumlarımda çok hızlı ürüyor ve kısa sürede büyüyor.
[/QUOTE]

Viviparus cinsi salyangozlardan bahsediyordum. Benim düşüncem hem sıcaklık hem de ph ile ilgili. Yoğun bitkili akvaryumlarda özellikle de aktif toprak bulunan akvaryumlarda ph 6-6,5 aralığında kaldığı için düşük ph da ve sabite yakın sıcaklıkta nasıl adapte olurlar onu kestiremiyorum. Ama mesajınızdan sonra baktığımda gerçekten bir çok hobicinin bu türe tanklarında yer verdiğiniz gördüm. Bir de nesli tükenme tehditi altında olduklarına dair bir yazı daha gördüm. Umarım doğru değildir. Şimdi tanka koyma konusunda daha kararsızım.
10 litrede Terkos Biotopu!
[QUOTE=Emerse]
Aslında bu akuatik salyangozu ilk Terkos gezimde biotopa almıştım ancak pek ortalıkta görünmediğinden nerdeyse unutuldu
Bugün yüzeye yakın dolaşırken tanımlanmasını sağlayacak şekilde fotoğraflayabildim.Tipik gövde ve kabuk desenleri oldukça yaygın bir tür olan Viviparus viviparus'a uygunluk gösteriyor.Biotoptaki tek örnek olduğundan üreme olasılığı yok çünkü bu türde bireyler ya dişi ya erkek oluyorlar.


[/QUOTE]

Bu tür çoğumuzun akvaryumlarinda görmek isteyeceği bir salyangoz. Acaba adapte edebilir miyiz?

Uyarınız için teşekkürler. Ya ben yanlış entryden alıntı yaptım ya da mobil cihazlarda kayma yaşanıyor. Umarım düzelmiştir.
halilu2014-09-29 11:45:57
10 litrede Terkos Biotopu!
İnanılmaz bir çalışma. Ne söylesem az kalacak o yüzden saygı ile çekilip takip etmeye devam edeceğim.
dereden yakaladığım sarı renkli karides
Konuyu bilerek ve isteyerek hortlatmak istedim:) Bu konu altında Türk akarsularından elde edilecek karidesleri üreteceğini beyan eden arkadaşlardan son durum hakkında bilgi alabilir miyiz?
Kristal Karides Akvaryumu
Yavruların filtre tarafından çekilmesini önlemek için filtrenin su alan bölümlerini kadın çorabı ile kapatmanız yeterli olacaktır.
Tam gaz taiwan bee
Osman Bey'in karideslerini canlı görme şansına nail olmuş biri olarak hem hobihanesi hem de canlılarının sağlıkları mükemmel... Maşallah Allah nazardan sakınsın... Kendisinden aldığım CRS'ler de muhteşemler... Konuyu takipteyim.. Fotoğraflar için de ayrıca tebrik ediyorum.
Çılgın karidesler :)
Konuyla alakalı değil ama alttaki videoda minik hareket eden canlılar mevcut. bunlardan kendi tanklarımda da görüyorum. bilginiz var mı ne oldukları hakkında?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.