Petrochromis SINIFLANDIRILMASI


NuadaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2011 07:00
CİNSİYET Petrochromis (Boulenger, 1898)

Etimoloji
Petro ) kayalık kendi için habitat Yunanca (kaya chromis (renkli Yunan, renk) kendi renginden dolayı, ama şimdi) cichlidleri özellikle ve ifade şekli balık levrek benzer (. Böylece, olarak tercüme edilebilir "rockfish."

TAKSONOMİK SINIFLANDIRMA
SINIF: Actinopterygii SİPARİŞ: Perciformes Aile: Cichlidae altfamilya: Pseudocrenilabrinae 

HABITAT
Petrochromis ama yaklaşık 3 metre, su derinliği kadar olan taşlık arazide en karakteristik sakinlerinin olan derinliklerinde büyük de olabilir yaşıyor. Zaman gazlı su sığ çok ve son derece, CO 2 , ve kaçar yüzey hemen bu nedenle, suyun su ile en yüksek sıcaklık göl, pH içeriği ve yüksek oksijen bir yüksek. tür Tropheus aksine, nüfus yoğunluğu yiyecek alanı daha geniş bir düşük tutmalı kim muhtemelen ilgili olan. 1978 yılında Brichardi Tropheus ile türlerin yazdığı bütün olarak cinsi edildi Petrochromis grupları bulmadım ve yalnız oldukça.

DAĞITIM
Endemik göl kıyısında kayalık alanlarda yaşıyor Tanganika Gölü, için.

GIDA
cins Petrochromis alg yiyiciler gibi önde gelen uzmanları vardır, bunlar kayaların kazıma tarafından edinin. Ağzının en grup herbivores tüm üyelerinin uzmanlaşmış Tropheini: bir pozisyonda kayalar üzerinde en iyi şekilde kazımak alg dik geriye eğik kronlar ile diş tricuspidales birkaç satır ile ön konumda, içinde açısı. Bu tamamen kayalar üzerinde emme etkisi ağız kapatamaz uzmanlık, bu cinsin en türdür. alg yemek için ağzını açtı ve aynı sitede tekrar tekrar kapattı. Sadece kazıma yosun olsun kum taneleri gibi yemek kayalar değil, aynı zamanda yüzey.
Senin gut uzun vejetaryen çiklitleri, 2 metre uzunluğunda ergin ulaşan çiklit türleri bağırsak yaklaşık 10 katı standart uzunluğudur. büyüklüğüyle nedeniyle, her gün yemek büyük miktarda gerektirir. Kendi ülkesinde çapı 2 metreden biraz daha yüksek güçtür.



DAVRANIŞ
Çok kendi topraklarında savunma agresif.

PLAY
Inkübatör bir anne ağız: bu ağzını içine yumurtaları kuluçkaya kadın. Erkeklerde genellikle arkasında bir sarı ocelli (yumurta) ve diğerleri değil de ön basit gözlü olarak, onların anal yüzgeç üzerine benler iki tür var. Her sette yaklaşık 15 yumurta, onun ağzına erkeğin anal yüzgeci bu sahte yumurta alıcı geldiğinde erkek sperm içmek, dişi ağzında döllenir. Inkübasyon hangi kadın genellikle kendisi için ve gençler için yiyecek küçük parçacıklar yemek yaklaşık 30 gün sürer. Islah toprakları, agresif çapı 5 metre civarında, erkek tarafından savundu.

TÜRLERİNİN SINIFLANDIRILMASI

Birçok tanımlanmamış (sp.) yeni türler ayrılır rağmen Bunlar cins Petrochromis geçerli türlerdir. Hatta bazı türler (sp.) yeni tanımlanmamış türlerin ortaya çıkan nitelendirdi.

Örneğin, Petrochromis sp konuşuyor "insan" vardır. 'Moshi sarı', diğerleri Petrochromis ephippium türe ait bu balık düşünün süre.

Bunu her zaman değil sadece Tropheus Petrochromis ve Tanganika Gölü'nün çiklit ve mitokondriyal DNA az çalışması fantastik çeşitliliği nedeniyle yapılır, meydana gelecektir sanırım.

Reklam Konings tarafından daha net sınıflandırma:

Tanımlanmış türü (7): 

• Petrochromis polyodon (Boulenger, 1898)
• Petrochromis fasciolatus (Boulenger, 1914)
• Petrochromis trewavasae (Anket, 1948)
• Petrochromis Orthognathus (Matthes 1959)
• Petrochromis Famula (Matthes & Trewavas, 1960)
• Petrochromis macrognathus (Yamaoka, 1983)
• Petrochromis ephippium (Brichard, 1989)

Potansiyel (11) türleri tanımlanmamış: 

• sp. 'Dev'
• sp. 'Gold'
• sp. 'Kasumbe'
• sp. 'Kipili kahverengi'
• sp. 'Macrognathus gökkuşağı'
• sp. 'Orthognathus Ikolo'
• sp. 'Orthognathus tricolor'
• sp. 'Kırmızı'
• sp. 'Teksas blue'
• sp. 'Teksas kilpili'
• sp. 'Teksas'

Her türün tanımı görüntülemeden önce, Kosaku Yamaoka anahtar farklılaşması için kullanılır:
1a - uzun üst daha alt çene, yani tahmin.
1b - Jaws alt daha uzun öngörülen eşit veya üst çene, yani.
2a - ağız kapalıyken, dişler görünmez.
2b - dişler bile tam ağzını kapatın görebilir.
3a - Vücut değil çok yüksek. Kaudal yüzgeç neredeyse tertemiz.
3b - derin Vücut. Kaudal yüzgeç anlamlı gördü.
4a - lunat kaudal yüzgeç şekli (varlık tel olmadan lir şeklinde anlamında.)
4b - Kaudal yüzgeç hemen hemen düz.
5a - Sırt ve anal yüzgeçleri tabanında hiçbir terazi. namlu biraz (Şekil 1A) telaffuz üzerinde maksilla Konvekslik.
5b - sırt ve anal yüzgeçleri tabanında bazı küçük ölçeklerde. burun çok (Şekil 1B) telaffuz üzerinde maksilla Konvekslik.



Petrochromis polyodon (Boulenger, 1898)






Eş anlamlı
isimlendirmeleri tarihidir: 
- Petrochromis polyodon, Boulenger, 1898, orijinal adı. 
- Petrochromis nyassae, Boulenger, 1902, yeni adı. 

Etimoloji
Poli = çok (Yunan) + Odon = dişleri (Yunanca). dişler çene Yönlendiren için kapsayan yoğun matris söyledi.

MORFOLOJİ
Vücudunuzun yüksektir. belirgin hafif namlu üzerinde maksilla Konvekslik bir. öngörülen üst çene ile bir ağız vardır . , Mandibula geniş yoğun. Ağzı olmak tamamen kapalı yer almayan olabilir ile triküspid çok sayıda diş ipuçlarını görmek yapabilirsiniz, diş yakın ama tam olarak baş ve ağız uzunluğu vücut kendi ilişkin nispeten kısa. Cheek altı ölçek satırlar.Kaudal yüzgeç şey emarginate. pektoral yüzgeçler şeffaf daha kısa baş ve genellikle . Küçük ölçekli yüzgeçleri anal dorsal ve eksik de taban. . Filamentöz yüzgeçler değil anal İpuçları yumuşak ışınları dorsal ve Erkeklerde erişkin, palet ipliksi pelvik ipuçları fin ulaşmak anal. Vücut genellikle sarı-erkek yetişkin kahverengi ile mavi boya ve gri mavi. barlar ise ağırlıklı olarak genç kadın ve krema ile dokuz dikey renkli ve sarımsı yeşil. Erkek cm ulaşmak 15-18. Toplam uzunluğu ve kadın) gibi metin Companion Cichlidsroom danışılan bu 20 den% küçük (. Bu uzunluk) olan 1983, No 2 30 cilt olarak Kosaku Yamaoka doğruladı da çalışma yayınlanan Japon Dergisi Icthyology (.

DAĞITIM
Tip yerlerde gölün güney tarafında Kinyamkolo (Mpulungu) ve Mbity Rocks, Zambiya'da her ikisi de. Bakteri 7 kadar bulunabilir m. derin.
A yakından ilgili form, Petrochromis sp. bir alt türü olarak kabul edilebilir "Kasumbe", göl işgal kuzeyinde. Aynı zamanda bir alttür Petrochromis sp olarak kabul edilebilir. "Texas".

Akvaryum Bölümü
Akvaryum 800 litre minimum boyutu tavsiye edilir. Bu, ancak conspecifics karşı oldukça agresif bir türdür ayrıca Tropheus için öldürücü olabilir. Petrochromis polyodon nadiren ithal edilmektedir.


Gömbe ve Petrochromis polyodon. Reklam Konings Resim.


Mtoto of Petrochromis polyodon. Reklam Konings Resim.


Kantalamba of Petrochromis polyodon. Reklam Konings Resim.


Cape polyodon Petrochromis Nangu. Reklam Konings Resim.


Petrochromis fasciolatus (Boulenger, 1914)






Eş anlamlı
isimlendirmeleri tarihidir: 
- Petrochromis fasciatus, Liem & Greenwood, 1981, yeni adı. 
- Petrochromis fasciolatus, Boulenger, 1914, orijinal adı. 
- Petrochromis polyodon, Anket, 1946, yeni adı. 

MORFOLOJİ
15 cm aralıklar 12 erkek uzunluğu. Daha küçük olan kadınlarda biraz. Vücut uzun değil çok. Dışbükeylik belirgin üzerinde burun biraz. ) öngörülen alt çene alt (prognatizm bir çene . düzenli gösteren, yoğunluk ile düşük serisi çene Triküspid dişlerde. ölçekler 4 ya da 5 sıra ile Cheek. Bu palet ve anal dorsal kaideleri hiçbir ölçeklerde. filamentöz değil anal yüzgeçler ve İpuçları yumuşak ışınları dorsal olan. Pektoral yüzgeçler kafa uzunluğu aynı bazen. Pelvik yüzgeçler kısa, fin anal değil ulaştı . fin düz Kaudal.
Büyük Erkeklerde, sırt ve baş ventral ve göğüs dışında tüm vücudu mavi-gri renktedir. Interorbital alın ve vücut üzerinde 10 dikey gri bantlar üzerinde iki gri bant vardır. Anal yüzgeç 8 ocelli vardır. Küçük örneklerde, gövde rengi değişmektedir ışıktan kahverengi 9 veya 10 dikey bantlar, yeşil ışık. Bu vücut ve yüzgeçler üzerinde bazı küçük turuncu noktalar vardır.

Boulenger (1914) bu türün tanısı için en iyi özelliği altından alt çene olduğunu söyledi. Yamaoka bu tür P. çok yakın olduğunu söylüyor Orthognathus, büyük farklılıklar olduğunu P. olmak ve hiçbir dikey çizgiler Orthognathus alt ve üst çene aynı boyutta.
Brichard (1978) bu P. bulundu fasciolatus yüksek ve soliter gruplar hiç görülmemiş bir.

DAĞITIM
Tip yerlerde Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Kapampa ve Kileba Körfezi vardır. O Nangu (Zambiya) halindedir.


Fasciolatus Petrochromis Kambwimba yetişkin. Reklam Konings Resim.


Fasciolatus Petrochromis Ketete yetişkin. Reklam Konings Resim.


Fasciolatus Petrochromis Moliro yetişkin. Reklam Konings Resim.


Fasciolatus Petrochromis Nangu kadın. Reklam Konings Resim.


Petrochromis trewavasae (Anket, 1948)






Eş anlamlı
isimlendirmeleri tarihidir: 
- Petrochromis trewavasae, Anket, 1948, orijinal adı. 
- Petrochromis trewavasae trewavasae, Brichard, 1989, yeni adı. 

Etimoloji
1993 yılında ölümüne kadar 1.920 Afrikalı çiklitler taksonomi üzerinde çalıştı - (1993 1900), İngiliz ichthyologist Dr Ethelwynn Trewavas şerefine Named.

MORFOLOJİ
Vücut derin. önemli orta üst çene Konvekslik üzerinde namlu. ) Üst onur Tahmini üst çene (prognatizm. P. fazla yoğunluk yüksek çeneleri ile diş Triküspid Orthognathus fasciolatus ve satırları düzenli değil göndererek. 5 veya 6 satır ölçekler Cheek.ve anal yüzgeçler dorsal tabanında bazı küçük ölçeklerde. filamentöz biraz anal yüzgeçler ve İpuçları yumuşak ışınlarının dorsal. Pektoral yüzgeçler uzunluğu kafa daha kısa. Pelvik yüzgeç anal ulaştı yüzgeçler uzun. kaudal yüzgeç a) kılçıklı kavisli keskin (olmadan şekilli-lir olmak .
sırt yüzgeci bazal kısmı dışında tüm vücut, kahve karanlık. sırt yüzgeci bazal kısmı altın sarıdır. Bazen dikey bantlar dar vücutta beyaz-krem renkli 9 küçük noktalar var. Krem-beyaz lekeler, baskın yetişkin kaybolmak ve uysal tavır halinde yeniden. Büyüklüğü 17 ila 20 cm.
bir yakın akraba türler P. mı ephippium, ikincisi olmasına rağmen daha ılımlı bir boyuta ulaştığında.

DAĞITIM
o keşfedildi yer Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Moliro olduğunu. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, Kapampa kuzeyinde Zambiya güney kıyısında, tarafından gönderilir. Daha büyük numuneler (muhtemelen yetişkin erkek) 8 ile 12 arasında bölgelerinde yaşayan m. derin.

Akvaryum Bölümü
küçük numuneler 500 litrelik akvaryumlarda tutulabilir rağmen 800 litre minimum büyüklüğü ile akvaryum tavsiye edilir. değil en saldırgan Petrochromis arasında olmasına rağmen, Petrochromis trewavasae kardeş tür Petrochromis ephippium özellikle oldukça akranları ve cinsinin diğer üyeleri, hoşgörüsüz olduğunu.
arka plan rengi ve akvaryumun aydınlatma bağlı olarak, genel renk siyah sarımsı kahverengi arasında değişebilir. 





Klaus Steinhaus Resim


Akvaryumda Yetişkin. Reklam Konings Resim.


Yetişkin Moliro. Reklam Konings Resim.


Katete yetişkinler. Reklam Konings Resim.


Petrochromis Orthognathus (Matthes, 1959)






Eş anlamlı
isimlendirmeleri tarihidir: 
- Petrochromis Orthognathus, Matthes, 1959, orijinal adı. 

Etimoloji
Orto = Right (Yunanca) + gnathus = çene (Yunanca). Muhtemelen çene alt nedeniyle eşit uzunlukta ve üst.

MORFOLOJİ
Vücut uzun değil çok. Dışbükeylik burun üzerinde belirgin değil. ile 17 cm arasında değişmektedir 14 Onların boyutu.Madíbulas üst ve eşit uzunlukta altında . eğilimi ile çene triküspit diş Düşük yoğunluklu serisi düzenli göstermek için bir.terazi, 4 sıra ile Cheek. Sırt ve anal yüzgeçleri dibinde sadece bir kaç küçük ölçeklerde. filamentöz değil anal yüzgeçler ve İpuçları yumuşak ışınları dorsal olan. Pektoral kafa aynı uzunlukta olarak yüzgeçler. Erkeklerde büyük yüzgeçler ipliksi pelvik ipuçları fin ulaşmak anal. fin düz Kaudal.
geri Brown baş ve. genellikle dikey çizgiler var olan iki grup inci alnına beyaz interorbital eğer. Daha büyük numuneler anal yüzgeç üzerinde 7 veya 8 ocelli var. Yanları açık zeytin renginde inci. Genç her yerinde kahverengi.

DAĞITIM
Tanganika Gölü'nün kuzey yarısında. merkezi ve gölün güneyinde iki türün çeşitleri Petrochromis sp ile değiştirilir.'Orthognathus tricolor ve Petrochromis sp. "Orthognathus Ikolo." Şimdiki Burundi, Kongo ve Tanzanya Demokratik Cumhuriyeti kıyısında. Daha büyük numuneler 8 ve 10 arasında bulunabilir rağmen, yüzey alanlarının tipik bir sakini var m.derin.

Akvaryum Bölümü
Bu cinsin daha az agresif üyesidir (Petrochromis fasciolatus) ve, olmasa da küçük, 500 litrelik bir akvaryum içinde korunabilir., Diğer Tanganika cichlidleri ile tutulmalı ve Tropheus bir akvaryum için iyi bir ektir.


Mağara yetişkin. Reklam Konings Resim.


Milimo yetişkin. Reklam Konings Resim.


Captembwe yetişkin. Reklam Konings Resim.





Ikolo yetişkin.


Petrochromis Famula (Matthes & Trewavas, 1960)






Eş anlamlı
isimlendirmeleri tarihidir: 
- Petrochromis Famula, Matthes, 1960, orijinal adı. 

Etimoloji
Famula = ev ya da Slav aile, bir halk masalı atıfta.

MORFOLOJİ
Vücut derin. Dışbükeylik burun üzerinde belirgin. Hafif altından üst çene. düzenli seri no çene gösteren diş triküspit Yüksek yoğunluk. Ağız ucu neredeyse kapalı. ölçekler küçük veya 3 satır 2 Yanak ile. Bu yüzgeçler dorsal ve anal üslerine terazi olan bir kaç küçük. lifli asla anal yüzgeçler ve yumuşak ışınlarının dorsal İpuçları. Genellikle pektoral yüzgeçler, ama kafa daha kısadır büyük numuneler eşleştirebilir. Erkeklerde, pelvik yüzgeçler kadın değil de anal yüzgeci, ulaştı. birlikte köşeleri yuvarlatılmış subtruncate kuyruk yüzgeci (dışa doğru yuvarlanmış)) ve benekli bol (noktalar . anal dikenleri üç Interradial membran sarı renktedir. Genellikle vücut ve kahverengi bazen kahverengi dikey bantların açık mor 9 sahiptir.Boyutları cm arasında değişir 12 ve 15. yumurtlama ya da devletlerin saldırganlık, erkek gözü irisler öğrenci ile siyah bir çubuk ile olur beyaz.

DAĞITIM
geniş bir coğrafi çeşitlilik ile Tanganika Gölü, tüm kıyıları içinde. Ne yazık ki, holotip isim form çözülemez, böylece kesin bir konuma sahiptir. paratipler Bazı Kasanga, Kala, Tumpa ve Bemba gibi yerlerde bulunmaktadır.

Akvaryum Bölümü
Çok ve agresif 500 litrelik bir akvaryum içinde korunabilir. , Diğer Tanganika cichlidleri ile tutulmalı ve Tropheus bir akvaryum için iyi bir ektir.

YORUMLAR
Bazı coğrafi varyasyonları, özellikle 70 ve 80 yılında çok popüler olan kuzey Tanzanya, içinde turuncu yüzgeçleri çok renklidir.Diğer birçok çeşitleri mavi yüzgeçli vardır. Tabii ki, Petrochromis Famula hibridizasyon önlemek için coğrafi aralığının eş, sadece tutulmalıdır. holotip için kesin mahallin eksikliği onların alttür sınıflandırması geleceği için ek bir engeldir. Petrochromis Famula altında isim yıllardır ithal edilmiş Petrochromis polyodon ile uzun bir süre için karıştırılıyor.


Moliro erkek. Reklam Konings Resim.


Kapampa erkek. Reklam Konings Resim.


Kambwimba erkek. Reklam Konings Resim.


Tembwe erkek.


Petrochromis macrognathus (Yamaoka, 1983)






Eş anlamlı
isimlendirmeleri tarihidir: 
- Petrochromis macrognatus, Yamaoka, 1983, orijinal adı. 

Etimoloji
Makro = büyük (Yunanca) + gnathus = madíbula (Yunanca). çeneler balık büyük Might çağrı onu.

MORFOLOJİ
Vücut iri ve sıkıştırılmış. Baş güçlü ve uzatılmış. Vücudun Kalın deri. Namlu çok geniş, uzun daha geniş. Konvekslik çok burun belirgin üzerinde . Interorbital alanı dar. Bica büyük. çene üst prognatizm ve telaffuz edilir . Üst dudak. küçük posterior dişlerin düzenli serisi, hiçbir çene dişleri gösteren Tricuspidales yüksek yoğunlukta. küçük göğüs Ölçekler boyun ve. 5 veya 6 satır ölçekler Cheek. bölge posteriorda dışında ölçekler fin lobları kaudal. ve anal yüzgeçler dorsal tabanında bazı küçük ölçeklerde. Omurga son lifli uzun değil. Kaudal yüzgeç emarginate. ile 22 cm arasında değişmektedir 18 Onların boyutu.
fazla 16 cm örneklerinde. bütün vücudu koyu yeşil veya sarı-yeşil soluk, genç ve kadın ise, kafa koyu yeşil, 11 veya 12 dikey çubuklar ile koyu yeşil ve açık sarı-yeşil gövde olmasıdır. Tüm yüzgeçleri pektoral yüzgeçler gibi karanlık değil dışında, koyu yeşil.

DAĞITIM
Tip lokalitesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Luhanga olduğunu. Bu tür kuzeybatısında Kongo Demokratik Cumhuriyeti sahil boyunca bulunur. aşağı doğru kavisli ağız ile çok sayıda türün ama, Tanzanya ve Zambiya kıyısında ve iyi belgelenmiş değildir.

Akvaryum Bölümü
küçük numuneler 500 litrelik akvaryumlarda tutulabilir rağmen 800 litre minimum büyüklüğü ile akvaryum tavsiye edilir.conspecifics doğru bir çok agresif tür değil, aynı zamanda Tropheus ve tüm hisse akvaryum balıkları için ölümcül olabilir.

YORUMLAR
Petrochromis macrognathus ikisi ile Petrochromis polyodon ve ilgili türler ile birlikte cinsinin en uzman üyesidir. Yamaoka (1983) çenesini en kayalardan alg kazıma için uzman olduğunu iddia ediyor. Nadiren derinlikleri fazla 2 adresinde bulunan m.Bu türlerin biyolojik kapak kayalardan kazımak için yiyecek bir sürü onlara izin çenesinde diş en yüksek yoğunluk var. ağız gücünü için cinsin diğer üyelerinin çoğunda bir dik açı ile karşılaştırıldığında, substrat karşı macrognathus yosun otlatma düşük bir açıda Petrochromis olabilir.


Akvaryumda Yetişkin. Reklam Konings Resim.





Akvaryumda Yetişkin.


Akvaryumda Yetişkin.


Petrochromis ephippium (Brichard, 1989)



Eş anlamlı
isimlendirmeleri tarihidir: 
- Petrochromis trewavasae ephippium, Brichard, 1989, orijinal adı. 

Etimoloji
Adı ephippium = sandalye (Yunanca) vücut kahverengi kontrast ile karanlıkta ışık dorsal alan için "eyer ifade eder".

ORTAK İSİMLER
Anglo ithalatçılar Petrochromis ve genellikle Petrochromis "Moshi" veya Petrochromis sp adı altında pazarlanan altın sarısı renk morph, "semer" diyoruz. "Moshi."

MORFOLOJİ
Bu lir şeklinde de kaudal yüzgeç ile, içinde yer daha sağlam vücut olma dikey bantlar vardır, dot matrix yoksun olmasına rağmen Türlerin çok Petrochromis trewavasae yakındır. Gövde rengi ve genellikle kahverengi olup, dağıtım güney kısmı, özellikle de yetişkinlerde altın sarısı olabilir.
Gölün az 20 cm boyutunda ulaşabilirsiniz. % 20 daha küçük olan kadın.

DAĞITIM
Petrochromis trewavasae olduğunu Zambiya ve komşu kıyılarında bulunan gölün güney kısmının dışında gölün tüm kayalık kıyılarında bulunamadı tip lokalitesi,.
Sarı morph renk farkı olarak görerek birlikte Mabilibili ve her iki morphs bulma, aynı Petrochromis ephippium olan Eric Zeitiun göre, Tanzanya kıyılarında bol ve genellikle büyüktür bazı bir alttür tarafından kabul edilir Bir çok renkli ziyade coğrafi dağılımı gibi.

Akvaryum Bölümü
küçük numuneler 500 litrelik akvaryumlarda tutulabilir rağmen 800 litre minimum büyüklüğü ile akvaryum tavsiye edilir. O akvaryum aydınlatma göre, belirtmek gerekir ki, renkli çikolata ve hatta siyah kahverengi ile değiştirilebilir.



Reklam Konings Resim.


Reklam Konings Resim.


Reklam Konings Resim.



Reklam Konings Resim.


Kaynakça: 
- Tanganika Gölü Petrochromis Genus gelen Balık Cichlids bir Revizyon, Yeni Bir Tür açıklaması ile, Kosaku Yamaoka Icthyology Japon Dergisi (Vol. 30, No 2, 1983) yayınlandı.
- Onların doğal yaşam Reklam Konings yılında Tanganika Cichlids.
bileciklivolki2011-01-14 07:01:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LeaderosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Nevsehir
Mesaj: 962
LeaderosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 08:40
Çeviriyi google'a mı yaptırdınız? Yinede emeğinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 11:02
Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.Emeğinize sağlık.Bu türü beslemek isteyenler için faydalı olacağı kesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaygunÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 137
TaygunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 14:55

Merhaba,

Belki iyi niyetle yapılmış bir çalışma. Ama ne yazık ki pek de bir bilgi değeri yok. Google'a tercüme ettirilmiş bir yazıdan fazla da birşey beklememek lazım.
 
Ayrıca, Türkçe'de internet üzerinde yapılan kısaltmalara forumlarda tepki verilirken; Google'ın başı sonu belli olmayan cümlelerle yaptığı tercümeleri burada yayımlamak doğru olmamalı ve Yönetim de buna karşı koymalı. Ben de kendi sitemde tercümelere bolca yer veriyorum ama gidin de bir bakın kaç tane devrik cümle göreceksiniz.
 
Bir de hazırlanan çalışmalarda emek harcanmalı. Kopyala yapıştırlar kimseye fayda vermez. Bu tip yazıları onurlandırırken de biraz dikkat etmek lazım.
 
Sağlıcakla,
Taygun2011-09-09 17:15:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 15:40
Faydalı bilgilerin olduğu bir sayfa olduğu kesin. Ancak, hakikaten google translate berbat bir çeviri yapmış yine.
Reklam KONINGS  İlahi google...

Bu arada Volkan Bey bulduğu sitenin adını yazarsa, belki iyi ingilizce bilen bir hayırsever arkadaşımız güzel bir çeviri yapabilir.

Volkan Bey'e emeği için teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scorpion26Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]1039,1[/B] [B]2873,2[/B] [B]2549,3[/B]
Kayıt: 04/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1603
scorpion26Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 16:12
Güzel paylaşım. Bence ithalatçılar bu petroların daha ufak boyutlu olanlarına el atarsa iyi olucak gibime geliyor. Moshi yellowu akvaryumcuda görüp rengine hayran olmuştum. Ancak çok büyük bir balık. Bir de agresiflik eklenince onu uygun tank bulmak oldukça zor. Özellikle Famula grubu benim favorim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 16:52
Volkan beyin siteyi bulma ve kopyala yapıştır hususunda emeği var o bir gerçek. Ancak cümlelere müdahele edilseydi bu şekilde kopyala yapıştır mantığı güdülmeseydi hoş olurdu diye düşünüyorum. Niyet gerçekten güzel ama sonucu olmamış. Volkan bey önerim sitenin linkini eklerseniz ingilizce hususunda bilgili arkadaşlarımız umarım yardımcı olacaklardır.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2011 20:02
Kusura bakmayın. Aldığım siteyi aradım, şuan hala arıyorum fakat bulamıyorum. Sitenin dili DANCA idi. Danca dilini tercüme edilemeyeceğini düşünüp o yüzden googleye çevirtip foruma eklemiştim. Yanlış düşünmüşsem kusura bakmayın. Siteyi bulursam ekleyeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 00:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TLH635Çevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2012
İl: Adana
Mesaj: 194
TLH635Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2020 16:44
Süper ötesi bilgiler bence güncel kalması lazım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir