Petshopları Kaliteye Yönlendirmek


Azraile_DavetÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 189
Azraile_DavetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2011 15:13
Burak Kardeşim düşüncelerine katılıyorum ama elden bişey gelmiyor ki 0,20 Krş luk kumları kg 3-4 Tl ye zor alır olduk Larvivanın kilosu 25 tl iken forma üye olan musa akvaryumda bile 100 gr 24,50 TL kilosu kaça gelir sen düşün önemli olan internetten araştırmayı üyelerimize ögretmek ben artık araştırmadan evime gırgır dahi almıyorum kaldiki akvaryuma araştırmalarıda toptancılarının nerde nasıl olabileceği her toptancı ben parakende satmam ilaki demiyor satarız diyen birçok toptancı var başlarda bende çok kazıklandım sağolsunlar ÖZELLİKLE PETSHOPLARDAN bizlerdede suç var aslında hobiciler bile petshopculara döndü offf offf offff diyorum başka nediyeyim insanları akvaryumlarını balıklarını satmaya yöneltiyor yüksek fiyatlardan dolayı Yapılacak hiç Birşey yok bunun adı
SERBEST PİYASA :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2011 15:18
[QUOTE=Tragos]Malesef bende bilinçsiz alış veriş yapanlardan biriyim. akvaryumumu 10 martta kurdum ve 10 martan bugüne harcadığım tam olarak 1000 tl yi geçti. bütün malzemelerimi tek akvaryumcudan aldım ilk seferde 700 tl ondan sonra 100 tl harcadım o akvarumcuda ve geriye kalan 200 tl yide diğer bir akvaryumcu ve internet alışverişinde harcadım. Malesef benim malzeme ve balıklarıma bakan akvaristler o paraya aynı akvaryumdan 2 tane kurulur dediklerinde yıkıldım. Burada arkadaşların konuştukları fiyatları duyuncada çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Nedenmi

Çünkü o kadar para harcayıpda cins olmayan hatta safkan olmadığına inandığım balıklarımı aldım. Akvaryumun iç süslerini aldım ve buraya üye olduktan sonra çöpe giden para olduğunu farkedip çıkarmak zorunda kaldım. Hangi parammı çöpe gitti şöyle örnek vereyim.

1)Benim akvaryumuma ait fotolar mevcut bakarsanız ilk kurduğumda dere kumu vardı sebebimi akvaryumcuda bir tek dere kumu vardı. Ben eski hobici olduğumdan silis kumun iyi olduğunu biliyordum fakat akvaryumcu o kadar emin bir şekilde silis kum ciklete kötü olur sen dere kumu al onu kazamazlar hem daha güzel görnür dedi. 20 kg dere kumu aldım şimdi poşette duruyor

2) Yine göreceğiniz gibi plastik bitki seti aldım ve o da akvaryumun üstünde öyle duruyor artık.

3) Resimde gördüğünüz süs gemiye 50 tl köprüye ise 40 tl para verdim. Malesef onlarda şu anda dışarıda duruyorlar.

4) iki tane damızlık sarı prenses aldım 10 cm boylarında tanesine 15 tl ödedim. aynı boyda erkek olsaydı 25 den aşağı vermezdim dedi. Şans eseri başka bir akvaryumcuda 15 cm boylarında rengide çok güzel bir erkek SP i 15 tl ye aldım.

5) Akvaryumumda 2 tür beslemeyi düşünüyordum bana 5 tür balık önerdi ve aldım akvaryumda şimdi geçinemiyorlar. Neden 5 tür dediğimde bana tek tür akvaruyumu gösterip bak tek tür ot gibi olduğu yerde durur göz zevki yoktur. Ama bak karışık akvaryum ne kadar hareketli demişti.

Daha sayabileceğim şu anda aklıma gelmeyen onca şey var ve balıklarımın huzursuzluğu saçma sapan iç dizayn yüzünden neredeyse soğuma noktasına geldim arkadaşlar. İşte akvaryumcular ne kadar satarsam o kadar kardır mantığı güttükleri sürece malesef bu ülkede hiç bir şey olmaz. İnsanları soğutmak tek seferde para kazanma fikri yerine insanları ısındırsalar daha fazla para kazanacaklarının farkında bile değiller. Böyle yaptıkları sürecede daha onlarca insan soğur bu akvaryum sevadasından.
[/QUOTE]

Taylan bey üzülmeyin bu tür olayları bir çoğumuz yaşadı bunlar bizi bilgi edinme adına dahada şevklendiriyor emin olun.



[QUOTE=Azraile_Davet]Burak Kardeşim düşüncelerine katılıyorum ama elden bişey gelmiyor ki 0,20 Krş luk kumları kg 3-4 Tl ye zor alır olduk Larvivanın kilosu 25 tl iken forma üye olan musa akvaryumda bile 100 gr 24,50 TL kilosu kaça gelir sen düşün önemli olan internetten araştırmayı üyelerimize ögretmek ben artık araştırmadan evime gırgır dahi almıyorum kaldiki akvaryuma araştırmalarıda toptancılarının nerde nasıl olabileceği her toptancı ben parakende satmam ilaki demiyor satarız diyen birçok toptancı var başlarda bende çok kazıklandım sağolsunlar ÖZELLİKLE PETSHOPLARDAN bizlerdede suç var aslında hobiciler bile petshopculara döndü offf offf offff diyorum başka nediyeyim insanları akvaryumlarını balıklarını satmaya yöneltiyor yüksek fiyatlardan dolayı Yapılacak hiç Birşey yok bunun adı
SERBEST PİYASA :) [/QUOTE]

Haklısınız piyasa serbest ama ne kadar çok bilgi paylaşımı yapılırsa o kadar çok bilinçli hobici artar bu artış eminim akvaryumcularında gözünden kaçmayacaktır ve şunu unutmayın akavryumcular bilgili hobiciyi sevmem mesela beni.

Sürekli alışveriş yaptığım akvaryumcudan artık pek bir şey almıyorum önünden geçerken bana sesleniyor neden gelmiyorsun diye bende malzemeleri internetten aldığımı söylüyorum artık dükkana gittiğimde bile ilgilenmiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2011 15:38
Arkadaşlar bu konu başlığını görünce çok heyecanlandım, çünkü benimde her zaman düşündüğüm bir konuydu bu. Fakat ben mesajları okuyunca heyecanım gitti. Çünkü; sadece örnekler vermişiz, ne yapabiliriz hiç konuşmamışız. Öncelikle yapabileceklerimizi konuşalım bence. Bir kere üye sayımız hiç de az değil. Bu sayı bizi güçlü kılabilecek bir sayı. Bence site yöneticileri de izin verirse, bir grup oluşturalım ve bildiri, mektup tarzında bir şey yazıp isteklerimizi petshoplara iletelim. Onları kendi sorunlarımızdan haberdar etmeden, bu işi çözmemiz imkansız çünkü. Bu süre zarfında da üyeleri kendi aralarında takasa, alış verişe yönlendirebilirsek daha da iyi olabilir. Tabiki de ülke çapında az bir sayıyız, fakat bakın biz bu kadar kişi yaptıklarınıza karşıyız diyebiliriz. Ayrıca bu isteklerimizi maaliye bakanlığınada bir dilekçe ile bildirmeliyiz bence. Gerekirse ben Eskişehir'de ki bütün sokaklara ilan hazırlayıp yapıştırırım. Ama bir şeyler yapalım. Yoksa ben petshop açana kadar bu iş böyle devam edecek :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamer.tÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 62
tamer.tÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2011 22:17
Benim aklıma beşiktaştaki derneğe ticari kaygıları düşük olan ama aynı zamanda derneğin gidelerinide karşılayabilcek ve belittiğiniz malzemeleri daha uygun bir fiyattan satabilcek bir pet shop kurulmalı. Hem derneğin sadece aidat geliri olmaz hem bizde böle orda burda kazıklanmayız. Ben eminimki işin ehli abilerimiz vardır konuya el atıcak ne kadar araştırırsanız araştırın siz aldığınız kumada bitkiyede dış filtre malzemesinede ticari kaygıların yüksek olmasından ötürü ciddi paralar ödemeye devam ediceksiniz. Bu girdaptan yine çıkarsak kendimiz çıkarız. Ayrıca bu 5 aydır hobinin içinde biri olarak her gece forumda min 2 saat geçiriyorum şunu gördüm herkes bir üretimhane kurma peşinde sonrada tüm akvaryum malzemelerini çinden ithal eder sera markasınıda zengin ederiz. Yerli üretime destek diyorum ayrıca biz Türkler eminimki seradan iyi yemde üretiriz ehımden iyi dış filtrede ve gün gelip 20 tlye dış filtrede alırız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir