Plati Ağzında Oluşan Beyazlık


tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 12:43
Hastalığınız büyük bir ihtimalle columnaris
Tedavi olarak benim size önerebileceğim iki seçenek var her iki seçenekte de balığınızı ayrı bir tanka ayrırmanız gerekiyor.

ilk seçenek
Tedavi tankınızın su sıcaklığını 28-30 dereceye çıkarın içine 10 litreye 1 çay kaşığı olacak şekilde iyotsuz kaya tuzu atın adaha sonra 20litreye 5 ml olacak şekilde mikofish olacak şekilde oranlayarak ilacınızı katın buna ek olarak gene 20 litreye 5 ml olacak şekilde aynı firmanın(Biyo teknik)Biyo ıchyto isimli ilacını oranlayarak kullanın tedavi sırasında suyu hava taşı kullanarak çok iyi havalandırın. Balıklarınızın tedaviyi daha rahat yürütüp güçlenmeleri için Biyovitafish isimli vitamin takviyesini 20 litreye 5-10 damla olacak şekilde suyunuza katın. Bu işlemden 2 gün sonra tedavi tankınızdaki suyun yarısını boşaltarak aynı sıcaklıkta dinlenmiş havalandırılmış su ile suyu tazeleyin tekrar aynı dozlarda 3 ilacı da yeni uyguluyormuş gibi uygulayın (İlacı eklediğiniz suya oranlamayın tedavi tankınızdaki toplam suya oranlayın ilaç konsantrasyonunun suda artması gerekiyor) 2 gün sonra tekrar tedavi tankınızdaki suyun yarısını atıp taze dinlenmiş aynı sıcaklıkta iyi havalandırılmış su ekleyin ve tekrar tedavi tankınızdaki toplam su oranına göre 3 ilacı tekrar ekleyin böylece ilaç konsantrasyonu tedavi tankınızdaki maksimum orana ulaşacaktır. 2 gün bekleyin düzelme belirtileri varsa tedavi işe yaradıysa suyun yarısını boşaltın esas tankınızdan boşalttığınız kadar su ekleyin 1 gün sonra tedavi tankınızdan 2/3 oranında su boşaltıp esas tanıkınızdan su ekleyin 1 gün böyle bekleyin son gün tankınızdan aldığınız suyla dolu kaba balığınızı koyun 15-20 dakika bekletip balığı esas tankınıza alın.
Bu tedavi süresnce yemlemeyi nls firmasının suya dayanıklı yemleri ile yapmanızı bitkisel ağırlıklı besleme yapmanızı öneririm balığınızın yemine yemleme sırasında 1-2 damla suya damlattığınız vitafish isimli vitamin takviyesinden damlatabilirsiniz.

İKİNCİ SEÇENEK
Birinci seçenek işe yaramazsa  kullanın. Birinci seçenekteki ilaçların üçüncü doz uygulamasından sonra 2 gün geçmesine rağmen hiç bir düzelme yada kötüleşme varsa daha ağır bir ilaç kullanmanız gerekecektir.

Aşağıdaki ilacı öneririm
Bu ilacı üzerinde yazan şekilde uygulayın ben hiç kullanmadım. bu ilacı kullanırken de elinizdeki 1. seçenekte sözü edilen Vitafish ile balığınıza vitamin takviyesi yapmanız faydalı olacaktır.

Tedavi Maliyeti:
Mikofish:8,5 TL
Biyo ıchyto:8,5 TL
Vitafish:6 TL

Sera baktopur ağız ve yüzgeç çürümeleri için: 18 TL

Birinci aşamanın maliyeti 23 tl
ikinci aşamanın maliyeti 18 tl
Toplam:41 TL
Bu tedavi de işe yaramazsa balığınızın son günlerini mutlu geçirmesi için ona yardımcı olun.

birinci aşama işe yararsa oratalama 7-9 gün içinde balığınız sağlığına kavuşur işe yaramazsa ikinci aşama ile birlikte toplam 15-20 gün sürer tedavi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lutebbgÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1
lutebbgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2015 22:10
benim balığımın ağızı çürümeye başladı. alt çenesi. yemek yiyemiyor. bende biyogeneral tonic çözelti almamı tavsiye etti akvaryumcu acaba iyi gelir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2015 08:51
[QUOTE=lutebbg]benim balığımın ağızı çürümeye başladı. alt çenesi. yemek yiyemiyor. bende biyogeneral tonic çözelti almamı tavsiye etti akvaryumcu acaba iyi gelir mi?[/QUOTE]

Kullanım talimatına baktım internetten doku çürümelerine yüzgeç erimelerine iyi gelir diyor. Suyu damlattığında sarıya boyuyordur o ilaç uygundur, uygun dozda kullanabilirsin, aynı anda eczaneden Terramycin deri melhemi al 1 TL. günde birk balığın o yaralı yerine sür bastırmada yaraya dokunsun melhem yeterli. Ve ellerini sonra iyice sabunlu suyla çeşme altında yıka, her akvaryuma elini soktuğunda bunu yap.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir