Problem varmı ?


goldbebeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 21
goldbebeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2014 23:05


böyle çekebildim





Arkadaşlar Japonları 1 mayısta akvaryuma koydum suda falan bi problem olmadıgını düşünüorum..3 saat önce falan böyle bi nokta yoktu kafada..acaba bi hastalık belirtisimi önlem olarak ne yapmalıyım ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2014 09:43
Bazen bu kapası tepeli balıkların tepe aralarına bir yem kırıntısı gibi yabancı bir madde kaçabiliyor orada çürüyebiliyor bu artık ve böyle bir kabarcık yapabiliyor, sen balığı ilaca şimdilik resimde net göremiyorum biraz fulu öyle tahmin ediyorum, balığı şimdilik bir kepçeyle al, bir pamuğa elinde metilen mavisi, yahut mikofish gibi bir mantar ilacı varsa pamuğa damlat ve o bölgeye birkaç kez tambon yap yani bastır kaltır elini ama asla silme hani masa silegibi sağa sola çekme balığın mukozasını sümüksü yapısını incitirsin çünkü. Sonra sal akvaryuma bunu sabah akaşam yapmanda fayda var. Buna ragmen geçmiyorsa, sinsi yavaş yavaş yalılan columnaris hastalığından şüphelenebiliriz dahada fazla yayılmasını beklemeden terramycin krem kullanabiliriz fazla bir yan etkisi yoktur. Sana link ekleyeceğim o konuyu iyice oku. özellikle yeni alınan balıklarda ithal balıklarda yada yeni akvaryuma eklenen balıklarda adaptasyona ayak uyduramayan balıkarda gelişen öldürücü ileri derece mantar tipi bir rahatsızlık. O konuyu iyice oku.
 
mesutok2014-05-05 09:44:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MatemefenÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 166
MatemefenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 08:14
Benimde aslanbaşımda vardı eğer onu göremezsen bikaç saat sonra bu büyük ihtimalle balık kenesidir. Benim balıklarıma yumurta bırakmıştı 100 civarı zorunlu olduğumdan dolayı ilaçlı tedavi uyguladım çoğunu cımbızla çıkardım. Çok iğrenç yaratıklar umarım balık kenesi değildir. Eğer öyleyse akvaryumu yıka kumu yıka tuzla ov akvaryumu bidaha yıka bu yaratıklarla baş etmenin tek yolu bu maalesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir