Purigen Tuzlu Su İle Kusturma


kumanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 188
kumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2022 21:19
Herkese merhaba,
Seachem prugien kullanmaktayım. baya kirlendi. temizlemek gerekti. herkes gibi çamaşır suyu ile olanı yapacaktım ama bir türlü de yapmıyordum. baya bekledim. purigeni filtreden çıkarmıştım. herneyse (konuyu uzatttım).
Bir akvaryumcu iyotsuz kaya tuzunu suya koy, kaynasın purigeni at kusar dedi. sonrada işlemi tekrarla dedi. tuz iyotsuz olsun diye tembihledi. bende bugün denedim. akvaryum için kullandığım tencere vardı. suyu koydum. tuzu artık suda erimeyene kadar attım. yani su tuza doldu. tuz iyotsuz mu bilmiyorum. elde akvaryum için kullanılan tuzlar vardı. onu kullandım.
Kaynayınca purigeni koydum. önce birşey olmadı sandım ancak 1 dk sonra (tahta birşeyle karıştırdım) su çok koyu çay gibi oldu. purigen baya kustu. sonra purigeni yıkadım. o sırada da baya kustu. işlemi tekrarladım.
İkinci seferde purigeni yıkayıp su rengini normal vermeye başlayınca direk tencereye koyup suyu doldurup tuzu attım. içindeyken ocakta kaynattım. pratik oldu.
4 işlem sonra kusmayı bıraktı. purigenin rengi oldukça açıldı. ama kesinlikle çamaşır suyu temizlediğinizdeki gibi (ben hiç yapmadım ama videolarda gördüm) bembeyaz olmadı. çok koyu kahverengi idi baya renk kustu ama işlem bittiğinde rengi açılsa da beyaz olmadı.
Son işlemde çok renk çıkmayınca suda bende tekrarlamadım. yani kusmayı bıraktı. purigeni biraz temizlemiş oldum. kimyasal kullanmadan. şimdi filtreye koydum. bakalım farkedecek mi. harika bir yöntem değil ama yine de yazayım istedim. bazıları tercih edebilir. belki bilen varsa fikrini de yazar. bu kadar sıcak su malzemeye zarar verir mi bir fikrim yok açıkcası. ancak su kaynar olmadan kusmuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaptan999Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 3
Kaptan999Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2022 21:38
Çamaşır suyundan daha temiz,,,,, ,dönüşümüne katkı yapan ,,,,,baska kimyasal yada teknikler geri planda kalacaktır verimleri dusuk olacaktır ....(

Beğenenler: [T]140355,kuman[/T]
Teşekkür Edenler: [T]140355,kuman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lojistisyenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1680
lojistisyenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2022 01:06
Bu tarz konularda Ulvi Bey'in tecrübelerine güveniyorum.

Beğenenler: [T]140355,kuman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir