R. R. Kasanga 4 E 30 D Resimler 10-18-19-31-51 Son Video 48


Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 11:56
[QUOTE=hakanaskin] Maşallah Burak'cım. Bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten bi dişi oranı umarım herşey gönlünce olur.

Birde şu aceleciliğin olmasa hobi hayatında bence daha güzel ve başarılı işler yapacaksın ama sabırsızlığının da farkındayım onada hak vermiyor değilim. Ne demek istediğimi anlamışındır sen.

Fakat şöyle bi söz var "Sabrın sonu selamettir."

Sağlıklı ve güzel nesillerini hobici kardeşlerimiz ile paylaşabilmen dileğiyle.

Kal sağlıcakla
[/QUOTE]

Teşekkürler Hakan abi,

Dişi erkek oranı gerçekten güzel biraz şans oldu bu oranların bu şekle gelmesi. Yani bir anda Sinan'ın balıklarını alma kararı verdim ortada hiç bir şey yokken hatta forum yöneticisi Cihan arkadaşımdan amerikan alma eğilimim vardı o sırada. Neyse bu balıkları aldım ve oranım 2 erkek 16 dişi idi. Sonrasında Ld Akvaryum Lütfullah abi ve Metin abi ile sohbet ederken bir anda Lütfullah beyin üretim hanesinde kendine ayırdığı balıklar olduğundan bahsetti. Ben bunu duyunca bırakır mıyım Lütfullah abinin yakasına yapıştım. Sonuç olarak onun balıklarını da aldım. Fazla erkekleri verdikten sonra elimde 4 erkek 30 dişi olarak kaldı koloni adedim.

Sabrın sonu selamettir kim dediyse iyi demiş Hakan abi  

Şu anda dolu dişilerim için uzun bir bekleyiş söz konusu bu arada yumurtaların durumu beklediğimden iyi çıktı. Bazılarında gözler oluşmaya başladı. Muhtemelen 20-30 arası yavru beklentim var.


[QUOTE=afatih] Dostum Akvaryumun ve planın  çok güzel inşallah en kısa zamanda kuruluma başlarsın.
Çeşmeden mutat su ilavesini çok tuttum.
Yeni yavruların, yeni dişilerin, yeni akvaryumun hayırlı olsun.
Hızına yetişemiyoruz.
Maşallah (Aşkının devam etmesini dilerim.)
Akvaryumdaki durum nasıl şuan inşallah hastalık tamamen geçmiştir.
[/QUOTE]

Teşekkürler Fatih şu anda sorun kalmadı gibi.

Sadece yeni gelecek akvaryumu bekliyorum aynı zamanda apartmanın su deposunu boşalttırıyorum orayı kullanmayı düşünüyorum bundan sonra ki dönemde. Su değişimleri daha rahat ve balıkların durumu çok daha rahat olacak inşallah. Evde seyri her ne kadar güzel olsa da bakımları ve özellikle temizlikleri sorun oluyor akvaryumlar için ev halkı her ne kadar hoş görülü olsa da yerlere dökülen suyun azarını işitmemek daha iyi olacaktır.

Kısacası kendime ait bir çalışma odasının ev içinde ki odamdan daha kullanışlı olacağı kanaatine vardım ondan dolayı çok büyük ihtimal artık akvaryum evde değil çalışma odası niteliğinde bir depoda duracak.

Hastalık geçti sayılır şimdi yeni akvaryum için heyecan başladı harika bir proje olacak ve su düzeni beni gerçekten heyecanlandırıyor çünkü eğer yanılmıyorsam bu tarz bir sistem ilk kez yapılacak veya denenecek en azından benim bildiğim veya duyduğum yok bu şekilde yapılmış bir sistem olarak.

Burak Bulut2011-07-05 12:02:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanaskinÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1576
hakanaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 12:01
O redleri biliyorum Burak kime gittiyse gitmiş diyordum sormadım da onlara. Sana gitmesi sevindirici. Maşallah çok güzel balıklardı hakkında her zaman hayırlısı olur inşallah...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 12:04
[QUOTE=realaxoy]Burak geçmiş olsun 1-2 gün ayrı kaldım buralardan konu almış başını gitmiş. aynı şeyleri yazıp kirlilik yapmak istemem. Tropheusun nazı mı diyeyim artık ne diyeyim malesef hastalıklarla karşılaşıyoruz. Biliyorsun ben neler çektim. Hala bir türlü düzen oturtamadım malesef.[/QUOTE]

Teşekkürler Akın,

Biliyorum senin ne kadar uğraştığını ama bence az zararla kurtardın. Umarım bir daha yaşamazsın.

Benim sorunum kuyruk erimesiydi alt yüzgeçler de başladı stresten dolayı fakat beklediğim zamanda geçmedi ve hızlı yayıldı. Üst yüzgeçlere yayılmadan önce durdurmam gerekiyordu çünkü kuyruk veya üst yüzgece sıçradığında daha zor iyileşiyor buna izin veremezdim.

Sonuç olarak durumları şu anda gayet iyi. Bakalım zamanla neler olacak.


[QUOTE=hakanaskin]O redleri biliyorum Burak kime gittiyse gitmiş diyordum sormadım da onlara. Sana gitmesi sevindirici. Maşallah çok güzel balıklardı hakkında her zaman hayırlısı olur inşallah... [/QUOTE]

Teşekkürler Hakan abi,

Güzel balıklar özellikle dişileri çok diri. Ama benim balıkların yanında biraz bakımsız kaldılar sonuç olarak dengeli ve düzenli bir bakım ile büyüyen balıklar ile o balıklar bir olamazdı.

Ama onlarda toparlandı sayılır. Yakın zamanda bir video ekleyeceğim umarım beğenirsiniz.

Orada toplu olarak görebilirsiniz. Özellikle cama yaklaştığın anda yem vereceksin diye çıldırıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akın AKSOYÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 557
Akın AKSOYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 14:55

Yeni akvaryumla ilgili son gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Kesin ölçülerini mesela? Maliyetini mesela?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 15:09
[QUOTE=realaxoy]

Yeni akvaryumla ilgili son gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Kesin ölçülerini mesela? Maliyetini mesela?
[/QUOTE]

Akın yeni akvaryum siparişini 1 saat önce verdim.

Akvaryum 200/70/50h 10mm rodajlı camlar kayıt ve kuşak atılmış şekilde ayrıca iki köşeden iki yönlü kule sump yapılacak. Kule sumplara sıkıştırmalı ithal 50mm pimaş borular takılacak.

Sump akvaryumu 130/50/50h 8mm camdan zımparalı şekilde yapılacak.

Suyun ilk girdiği yere ızgara yapılacak ızgara üstünde elyaf olacak yani su girerken önce elyafla karşılaşacak elyaftan geçtikten sonra sump içinde ki suya düşecek. Elyaftan geçen su gerçekten temizleniyor o yüzden benim için çok önemliydi elyaf kulesi olması.

Her bölüm 15cm genişliğinde sağ tarafta 3 bölme sol tarafta 3 bölme olarak yapılacak toplanan su ortadan yukarıya verilecek motor yardımı ile.

Ayrıca sump akvaryumunun su hizasının yarım cm üstüne 50mm lik bir su deliği açılacak bu delikten pis su dışarı atılacak.

Akvaryumun genel mantığı müdahalesiz akvaryum bakımı sağlamak.

Çalışma şekli:

Akvaryuma çeşmeden hortum ile günlük 50lt denk gelecek şekilde su gelecek bu yolla akvaryumda taşan su sump sistemine düşecek daha sonra sump taşmaya başlayacak sump sistemine açılmış olan pis su atık borusu yardımı ile el değmeden su dışarı atılmış olacak.

Ayrıca kule sumplara yardımcı olması için 2 adet dalga motoru kule önüne doğru çevrilerek çalıştırılacak bu sayede dipte tortu, yem artığı ve dışkılar kulelerin önüne doğru hareket edecek su akışını güçlü bir motorla sağlayacağım için hızla akan su dışkıları ve yemleri de kuleye taşıyacak kuleden düşen kaba pislikler elyaf üstünde kalarak her hangi bir şekilde suya karışmayacak.

Umarım sorunsuz bir şekilde kurulum tamamlanır ve sizlerle paylaşırım.

Akvaryum siparişi verildi en kötü ihtimalle ay sonunda tamamen çalışır durumda olarak sizlere takdim edeceğim.
Burak Bulut2011-07-05 15:10:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirli81Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 336
izmirli81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 15:27
Merakla yeni akvaryumunu bekliyor olacağım Burak.Bende yakın bir zamanda elimdeki sumplı akvaryumu faliyete geçireceğim , sana danışacağım cok şey var sump hakkında çünkü ilk defa kullandığım akvaryumda sump olacak.Bu arada yumurtalardaki gelişmelerden ötürü sevindim inşallah kıpır kıpır yavruları yüzdürmek nasip olur sana...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akın AKSOYÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 557
Akın AKSOYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 15:28
Şimdiden hayırlı olsun kardeşim. Tüm akvaristlerin hayalidir büyük, en büyük akvaryum. Çevremdekiler birer çıtayı yükseltiyor bizim bütçemizi de düşünün kardeşim :)
 
Sistem gayet güzel hesaplanmış gibi görünüyor. 700 + 325 = yaklaşık 1 000 lt çok güzel bir rakam. Ancak ben hala günlük 50 lt su değişiminin fazla olacağı kanaatindeyim. Umarım ben yanılırım diyerek sana kolaylıklar diliyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk DenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 1702
Ufuk DenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 15:32

       Tebrik ederim Burak. Sessiz sedasız bir köşeden takipteyim. Hayırlısı ile sende o -artık- mükkemmel balıklarında yeni akvaryuma kavuşursunuz. Nacizane bir fikrimi paylaşmak isterim. Elbette 1025 lt de günlük 50 lt çok sorun olmayabilir. Ama yinede 100-120 lt lik bir bidon alıp, ona musluk bağlayıp, Çeşme - Bidon - Akvaryum şeklinde yerleştirip 1 günlük dinlenmiş sudan akvaryuma aktarabilirsin. Tabi bidonu koyacak yerin var ise.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 15:42
[QUOTE=izmirli81]Merakla yeni akvaryumunu bekliyor olacağım Burak.Bende yakın bir zamanda elimdeki sumplı akvaryumu faliyete geçireceğim , sana danışacağım cok şey var sump hakkında çünkü ilk defa kullandığım akvaryumda sump olacak.Bu arada yumurtalardaki gelişmelerden ötürü sevindim inşallah kıpır kıpır yavruları yüzdürmek nasip olur sana...[/QUOTE]

Teşekkürler Sinan.

Bende merakla bekliyorum akvaryumu açık konuşmak gerekirse. Bu sefer arka fon kullanacağım mor renkli.

Sinan kurulum konusunda her zaman yardımcı olurum hiç sorun değil gerekirse oraya bile gelirim senin için sen yeter ki iste. Yumurtalarda güzel şeyler oluyor umarım fazla kaybım olmaz valla her gün onları kontrol ediyorum bir sorun olmasın diye.

Saygılar...


[QUOTE=realaxoy]Şimdiden hayırlı olsun kardeşim. Tüm akvaristlerin hayalidir büyük, en büyük akvaryum. Çevremdekiler birer çıtayı yükseltiyor bizim bütçemizi de düşünün kardeşim :)
 
Sistem gayet güzel hesaplanmış gibi görünüyor. 700 + 325 = yaklaşık 1 000 lt çok güzel bir rakam. Ancak ben hala günlük 50 lt su değişiminin fazla olacağı kanaatindeyim. Umarım ben yanılırım diyerek sana kolaylıklar diliyorum...
[/QUOTE]

Teşekkürler Kardeşim darısı senin başına umarım daha iyisi sizlerin olur.

Toplam litre 1ton üzerinde ama günlük su değişimi oranına taktın sen  çok önemli değil o oran ben rakamı 50lt derken kaba taslak olarak yazmıştım günlük ortalama 20-30 litre arası ideal olur diye düşünüyorum.

Saygılar...


[QUOTE=Ufuk Deniz]
       Tebrik ederim Burak. Sessiz sedasız bir köşeden takipteyim. Hayırlısı ile sende o -artık- mükkemmel balıklarında yeni akvaryuma kavuşursunuz. Nacizane bir fikrimi paylaşmak isterim. Elbette 1025 lt de günlük 50 lt çok sorun olmayabilir. Ama yinede 100-120 lt lik bir bidon alıp, ona musluk bağlayıp, Çeşme - Bidon - Akvaryum şeklinde yerleştirip 1 günlük dinlenmiş sudan akvaryuma aktarabilirsin. Tabi bidonu koyacak yerin var ise.

[/QUOTE]


Ufuk teşekkürler kardeşim.

Ufuk dediğin şekilde yapılabilir tabi ki fakat burada amaç hiç bir şekilde müdahale etmemek. Senin dediğin gibi yaparsam her gün o bidonun çeşmesini açmam gerekir sonrada kapatmam gerekir sürekli açık kalırsa eğer bidona gelen su ile akvaryuma giden suyun debisini birebir aynı şekilde ayarlamam gerekir bunu yapmakta mümkün olmaz.

Ama bu düşünce aklıma farklı şeyler getirdi onları düşüneceğim biraz eğer uygulanabilirliği olursa sizinle paylaşacağım.

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

andoriellÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Antalya
Mesaj: 530
andoriellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 23:45

Balıkların gerçekten çok güzel Burak kardeş. Durdun durdun turnayı gözünden vurdun sonunda. Yeni yapacağın akvaryumunun boyutlarıda gerçekten süper. Ama bence cam kalınlığını 12 mm den aşağı yapma. Hacim çok büyük olduğundan sıkıntı çıkarabilir. şimdiden hayırlı olsun.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

radkayaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2011
İl: Giresun
Mesaj: 190
radkayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 01:49
Yeni akvaryum çalışmaların hayırlı olsun. Böyle bir koloni yeni akvaryumu hakediyor.
Anladığım kadarı ile bu tür çalışmalar sana büyük zevk veriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 07:38
[QUOTE=andoriell]

Balıkların gerçekten çok güzel Burak kardeş. Durdun durdun turnayı gözünden vurdun sonunda. Yeni yapacağın akvaryumunun boyutlarıda gerçekten süper. Ama bence cam kalınlığını 12 mm den aşağı yapma. Hacim çok büyük olduğundan sıkıntı çıkarabilir. şimdiden hayırlı olsun.

[/QUOTE]
 
 
Teşekkürler Ahmet bey.
 
Dediğin gibi oldu bekledim ve en sonunda istediğim balığı buldum diyelim.
 
Cam kalınlığı 10mm kurtarıyor çünkü kule sump olduğundan zaten su 47cm e kadar çıkacak. Ayrıca akvaryumu yapan imalathane İzmir'in en iyi imalathanesi eğer 10mm cam kurtarmaz deseydi kesinlikle cam kalınlığını arttırırdım ama bana kesinlikle sorun olmayacağını söylediler.
 
Saygılar...


[QUOTE=radkaya]Yeni akvaryum çalışmaların hayırlı olsun. Böyle bir koloni yeni akvaryumu hakediyor.
Anladığım kadarı ile bu tür çalışmalar sana büyük zevk veriyor.
[/QUOTE]
 
 
Teşekkürler Ali bey.
 
Yeni akvaryum ile balıkların durumu daha iyiye gidecek emin olun arkadaşlar sürekli taze bir suda yüzüyor olacaklar dip çekimi ve su değişimi gibi şeylerle akvaryuma müdahale etmek zorunda kalmayacağım bu durum balıklar için harika olacak çünkü hiç bir şekilde dışarıdan içeri bir el girmeyecek.
 
Evet Ali bey bu tarz plan proje ile uğraşmak zevkli oluyor benim için. Genel olarakta evde bu tarz şeyleri yapmayı severim. 
 
Saygılar...
Burak Bulut2011-07-06 09:09:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk DenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 1702
Ufuk DenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 09:58
[QUOTE=Burak Bulut]

Ufuk teşekkürler kardeşim.

Ufuk dediğin şekilde yapılabilir tabi ki fakat burada amaç hiç bir şekilde müdahale etmemek. Senin dediğin gibi yaparsam her gün o bidonun çeşmesini açmam gerekir sonrada kapatmam gerekir sürekli açık kalırsa eğer bidona gelen su ile akvaryuma giden suyun debisini birebir aynı şekilde ayarlamam gerekir bunu yapmakta mümkün olmaz.

Ama bu düşünce aklıma farklı şeyler getirdi onları düşüneceğim biraz eğer uygulanabilirliği olursa sizinle paylaşacağım.

Saygılar...

[/QUOTE]

      Kafandaki proje nedir bilmiyorum ama bir şamandra düzeneği olabilir. Veya bir adım ileri giderek PIC entegresi kullanılarak bir uygulama geliştrilebilir. Örnek uygulama olarak kola makinelerindeki mantığı düşünebilirsin. Para atmak yerine seviyeyi belirlemek için sıvı temasını algılayan bir prob kullanılabilir. Hayal edebiliyorsan bizce mümkün !

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akın AKSOYÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 557
Akın AKSOYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 10:15
Ufuk bey ve Burak kardeşim sizden ricam bu kadar da abartmamanız. Olan var olmayan var  şaka bir yana Ufuk beyin bu fikri de gayet güzel. Hatta ilk dinlendirme haznesi olarak kullanılacak bidon ya da dinlendirme haznesine, sumpın orta kısmında kullanmayı planladığın hava motorundan bir hortumda söz konusu hazneye koyarsan çok daha verimli olur düşüncesindeyim... realaxoy2011-07-06 10:57:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir