Ramirezi hakkında


ßerkaay.Çevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 203
ßerkaay.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 23:46
Arkadaşlar merhaba 60*27*30 tankım bitkili 3 kırmızı göz tetra ve 1 senegal var 3 yıldır bakıyorum balıklarımı vermek istemiyorum çift ramirezi almak istiyorum sıkıntı olurmu bu akvaryumda önerilerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4250
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 00:49
50lt bir çift ramireziye ucu ucuna yeter ama yanlarında ufak balıklar olmayınca stess yapıp daha çok saklanıyorlar. Bu yüzden yanlarına 2-3 ufak ama cesur balık eklemenizde fayda var. Endler olabilir. 

Tankda mutlaka suyu yumuşatcak kökler olmalı. Mango yada yati kökü. Ramirezi yumuşak su balığıdır. Türkiyenin sert sularına uyumda zorlandıklarından kolayca ölmekdetirler. Bu yüzden suyu sertleştircek kaya yada kabuklardan uzak durun. Hatta mümkünse ph'ı 7nin ve iletkenliği 100ms/cm nin altında olan damacana suyunda bakın. Uygun suda hiçde anlatıldığı kadar nazik olmadıklarını göreceksiniz.

En iyi dekor silis yada salınım yapmayan açık renk kum, bol kök ve kurutulmuş yapraklarla (meşe yaprağı olabilir) yapılan darkwater ortamı olur. Genelde bitkili tanklara konsada, bitkili tankın parlak ışığında kendini göstermez ama dark waterın loş ortamında fosforlu pulları gözalıcı şekilde parlar. Loş ortam olsada açık renk kum şart. Hagen gibi koyu renk kumlarda ortama uyup kararır. En güzel renklerini silis, aquaclay yada jbl manado gibi toprak rengi kumlarda gösteriyorlar. Bitki olarak yüzeye pistia su marulu konursa hem fazla nitratı alır hemde ışık gölge oyunlarıyla görselliği artırır. Ayrıca saklanmaları içinde yerler olmalı, bir şeyden korkarlarsa saklanabilmelidirler.

Yem konusunda seçicidirler.  Yemi yiyormuş gibi durup tükürürler, yalancı yemlenmeye dikkat edilmeli. Favorileri kurutulmuş küp tubifeksdir. Mutlaka elde olması gerekir. Ama fazla verilirse diğer yemleri yemezler. Tubifeks her ne kadar proteince zengin olsada vitamin mineralce zayıdır. Bu yüzden tübifeksi haftada bir iki kondusyon amaçlı vermek en uygunu olur. Arada çiğneyip tükürseler bile bitkisel yem vermekde fayda vardır. Tavsiye yemlerim bitkisel için tetra pro vetables (pro alg oalrakda geçer), tetra discus ve sera vipagran. BUnların yanina tubifex ve bir kaç çeşit daha yem vermede fayda vardır. 

Su değişiminde asla %25-30u geçip aşırıya kaçmayın. Ph ve su değişimlerine çok hassasdırlar. En sağlıklısı haftada %20-25 düzenli su değişimidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 12:15
Darkaura çok güzel özetlemiş ramirezileri. Senegal bişiri ile ramirezi arasında afaki boyutlar yoksa birlikte geçinebilirler bir sorun teşkil etmez. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ßerkaay.Çevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 203
ßerkaay.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 18:14
Bugün almaya gittim ama ramirazinin tanesi 20 tl olunca vazgeçtim 1 dişi 1 erkek melek aldım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir