Saf Su Ve Su İletkenliği Hakkında


BurakkkkÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 20
BurakkkkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2016 21:10
Geçtiğimiz günlerde sanayiye gidip arabamın akü kontrolünü yaptırdıktan sonra akü suyunun eksik olduğunu söyleyen ustam aküye saf su ekledi benim için ilginç olanı saf sudur abi ziyan olmasın deyip kalanını da fondip yaptı[:D]
Dediğine göre 30 senedir içermiş ve bir zararını görmemiş [:)))]
Bildiğim kadarıyla saf suyun iletkenliği sıfırdır. Benim o an aklıma gelen soru su oldu epeydır bır cok makaleyi incelememe rağmen net bi ilişik sonuç bulamadım yada anlayamadım. Diyelim ki üretime bir çift discus aldık ve Çeşme suyumuzun iletkenliği yüksek, kontrollü saf su ekleyerek testlerle belli bir noktaya iletkenliğini düşürdük ve her hangi bir su değişimi yapmadıkça iletkenlik sabit kalırmı? İletkenliği suda ki element yada metaller etkiler mi? Yani pH'ı asıt ekleyıp düşürdüğümüz de kh sabit kaldığında düşürmediğimiz de tekrar ph'ın yükseldiği gibimidir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2016 21:20
Suda iyonlarına ayrışarak çözünen her şey iletkenliği arttırır. Mesela sofra tuzu sodyum ve klorür iyonlarına ayrılır. İki iyon oluşur ve çözünürlük artar. Mesela fosforik asit 3 hidrojen ve bir fosfat iyonuna ayrışarak suyu 4 iyon kadar iletken hale getirir.
Fakat bildiğimiz şeker suda iyonlaşmayıp direkt molekül olarak çözündüğü için iletkenliği etkilemez. Aynısı alkol için de geçerlidir.
Nitekim saf suyu yemleyince yemdeki mineraller suya karışacaklar, balık amonyak attıkça iletkenlik artacak, amonyak nitrata dönüştükçe bu devam edecek.

Saf su içilebilecek bir şey değildir. En azından sürekli saf su içemezsiniz. Vücudunuz elektrolit kaybeder. Mesela dağlarda mahsur kalan dağcılar sadece kar eritip içmezler. Bu saf su olur. Bunun yerine erimiş kar suyuna işerler bir miktar mineral alırlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maxiimussÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 9
maxiimussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2018 09:55
Neyler [URL=http://www.deiyonizesu.com/]saf su[/URL] içilmez gözünüzü seveyim sebilden su mu içiyonuz:D:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir