Sajicalarım Yem Yemiyor. Çıldırmak Üzereyim.


HysteriaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 81
HysteriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2017 04:43
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bunun sebebi su değerlerinin olması gerektiğinden farklı olması, ışık, hastalık vb. değil. Lütfen yardımcı olun.

- İç Parazit Dahil Balıklarda Hiçbir Hastalık Yok.
- Su Sıcaklığında Sorun Yok.
- Su pH'ında Sorun Yok.
- Su Sertliğinde Sorun yok.
- Işıklandırmadan Kaynaklı Bir Sorun yok.
- Birbirleriyle Kavga Etmiyorlar.
- Balıkları Strese Sokacak Hiçbir Şey Yapılmıyor.
- Yemleme, Her Gün Hemen Hemen Aynı Saatlerde ve Günde 2 Defa Yapılıyor.
- Haftalık Su Değişimi, Dip Çekimi, Cam Temizliği ve Filtre Temizliği Yapılıyor.
- Günlük Düzenli Işıklandırma Yapılıyor.
- Akvaryumda Karanlık Ortamlar ve Saklanma Yerleri Mevcut Olmakla Birlikte Yeteri Kadar Da Bitki Bulunmakta.

135 litre akvaryumda, 1 erkek ve 3 dişi olmak üzere 3-4 santimetre boyunda toplam 4 tane Sajica bakıyorum. Akvaryumu kuralı 1 buçuk ay oldu. 1 ay boyunca her şey çok güzeldi ama son 2 haftadır dişilerden biri ve erkek Sajica yem yemiyor. Sürekli aşağıda geziniyorlar. Bir halsizlik, yorgunluk ya da hastalık yok ama dişi sürekli akvaryumdaki büyük bitkinin içerisinde, erkek de sürekli yaptığım mağaralardan büyük olanın içerisinde dolaşıyor. Arada bir dışarı çıkıyorlar. Erkek dişiye göre çok daha az çıkıyor. Onda da bitkilerin ve taşların arasında dolanıp tekrar yerlerine giriyorlar. En son iç parazit şüphesiyle yaklaşarak bir ilaç kullandım ama hiçbir değişiklik olmadı. İç parazit de yokmuş.

Allah aşkına biri yardım etsin. Bu balıkların nesi var? Çıldırmak üzereyim. Çok güzel büyüyorlardı. Renkleri de tam belirginleşmeye başlamıştı. Yem yemeyi bıraktılar.[EDIT]Hysteria,2017-03-10 04:47:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2017 05:29
Selamlar balıklar öncelikle sizin görmediğiniz zamanlarda illaki yem yiyorlardır. Peki balığın genel karekteristliği ve davranış böyle özellikleri varmıymış acaba ? Baktınızmı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HysteriaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 81
HysteriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2017 23:51
Biraz baktım ama bir şey bulamadım. Yani balıkların yem yememesi hususunda birkaç konu var ama Sajicaların böyle bir özelliği olduğu hiçbir yerde yazmıyor. YouTube'dan bir sürü Sajica akvaryumu videosu izledim. Gerçekten bir sürü. Orada da hiçbir sıkıntı görmedim. Kaldı ki benim 4 Sajica'mdan sadece 2 tanesi böyle. Diğerlerinde hiçbir sıkıntı yok. Yem yiyorlar. Akvaryumda dolaşıyor. Rahatlar. Ama o erkek ve o dişi hep aşağıda otların, taşların arasında geziniyor. Yem attığımda da gelmiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir