Sarı ve Demosoniler


yusuf veliÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2008
İl: Afyon
Mesaj: 73
yusuf veliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2011 00:52
Fotoğraf: Yok

Canlıdaki Belirtiler: Karında içe göçüklük

Akvaryum Kapasitesi (litre): 170 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: SP, Demosoni ve cüce vatoz (toplam 20 adet)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26 derece.

Filitrasyon:Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftalık dip çekimi
      Balıklarımda 2 tane Demosonide ve 4 tane sarı prenseste bir haftadır karınlarında içe göçme var, sera granugren ve NLS formula yemleri veriyorum, ilaç kullanmadım, yem yemelerinde bir sorun yok, bazılarında (sarılarda) göçme bariz şekilde arttı, birde balıklarda kayaların altına saklanma var, forumdaki araştırmalarımdan iç parazit olduğunu düşünüyorum, clout isimli ilaçtan bahsediliyor, akvaryumcuya sordum ilaç hakkında bilgisi yok sera bactopur direct tableti önerdi ancak almadım, tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
      Herkese sağlıklı balıklar.  
yusuf veli2011-03-10 03:03:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

F_erdem_BÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 321
F_erdem_BÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2011 00:55
 İlaçtan önce balıklarınıza sarımsaklı tedavi uygulamayı deneyin. Sarmısakları iyice dövün. Hafif sulandırıp birkaç dakka bekleyin. Daha sonra bu suyu süzüp içine yem atın ve bir müddet bekledikten sonra bu yemi balıklarınıza yedirin. Eğer sonuç vermezse ilaç tedavisi uygulayabilirsiniz. Umarım işe yarar şimdiden geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

violaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 20
violaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2011 08:53
Kullandığınız yemler içerisinde sarımsak zaten var.Sarımsağı çok dikkatli kulanmak gerekir aşırısı balık ölümlerine neden olur.
İç parazittem emin olmaya bakın balıkların genel durumunu gözlemleyerek.Yüzmelerinde bir sallanma var mı?İştahsızlık var mı?Dışkılarında jelimsi yada normal görünümün dışında mı?Balıkların renklerinde koyulaşma var mı?
İlaç kullandığınızda kesinlikle ana tankta yapmayın çünkü ilaç kullanımı akvaryumdaki tüm biyolojik döngüyü yerle bir edecektir.Tüm yararlı bakterileri öldürecektir.Kesinlikle ayrı bir tankta yada en azından 20 litrelik su bidonlarını keserek içerisine ısıtıcı ve hava motoru bağlayarakta ilaçlama yapabilirsiniz.
Burada sizin yapmanız gereken balıkları iyi gözlemlemek dinlenmiş su değişimlerini ile suyun mineral dengesini en üst seviyeye çıkarmak ve akvaryuma tuz ilave etmek(akvaryumcularda satılan tablet tuz yada marketlerdeki turşu tuzu)
Sera Baktopur iç parazitte rahatça kullana bilirsiniz.Sizi sonuca hızlı bir şekilde götürür.Ama ana tankta asla uygulamayın şüpelendiğiniz balıklarda ayırarak uygulayınız.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir