ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
F_erdem_B
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2009 20:24
Son Ziyaret:
15 Ekim 2014 11:16
Toplam Mesaj:
321 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erdem eriş
Doğum Tarihi:
12 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Kocaeli
Meslek:
kamu, üretimhane
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


5760 litre cüceler için
10806 litre troplar için
1000 litre dinlendirme ve
TROPSHOP sizin için hizmetinizde

SON 10 MESAJI

TROPSHOP 315 tropheus 105cüce vatozla. Caramba ve Krizalar Syf4 te
 Üretimhane mal sahibiyle yaşanan problemler kontrat olmasına rağmen illa çıkartmak istemesi ve benimde tekrardan taşınmayı artık gözüm kesmediğinden ve münakaşalara bir son vermek amacıyla üretimhane kapatılmıştır. Hobiyede bir süre artık ara veriyorum, sıkıldım. Resimlerde görülen balıklar setler ve malzeler ne varsa ilanlarla satılığa çıkarılmış hatta bir kısmı satılmıştır. Konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara yaptıkları iyi niyet öneri ve eleştirilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malzeme ve balıkların satışından sonra bir müddet aranızda olmayacağım. Hoşcakalın.
 Saygılarımla Erdem ERİŞ...
F_erdem_ B nickli kişiyle ticaretlerinize dikkat
Yazıyı daha yeni gördüm. Tek yazacağım yazıklar olsundur. Olayı anlatıp başka birşey yazmayacağım. Bir kardeşimi kırmayıp ortak olarak (Kemalleo nicki Kemal kardeşim) Ankara'dan getirdiğimiz balıkları yaklaşık 5 ay sonra satma kararı aldık. Bu konuyu açan şahıs müşteri oldu. Bizde ona balıkları gönderebileceğimizi yalnız havanın soğuk olduğunu yaptığım gönderimlerde poşete oksijen basıp önce poşeti elyafla sardığımızı sonra koli içerisine straforla kapatıp ayrıyeten içine cep sobası koyduğumuzu söyledik. Ama bunun canlı olduğunu bügüne kadar ki gönderimlerimizde bir sıkıntı hiç yaşamadığımızı ona göre durumu kabullenmesini söyledim. İlk zamanki karşılıklı iyi niyet doğrultusunda balıkları salı günü göndermemi söyledi. Bende balıkları hazırladım kargo şirkeine giderken telefon açıp abi balıkları gönderme cuma günü gönder dedi. Bende tamam deyip balıkları geri götürdüm. Balıkları satışa koyduğumuzda 9 balık vardı. Satılması 3 haftayı buldu bu zaman zarfında bir tanesinin biraz sorunlu olduğunu tanesine 100 lira yazdığım balıklardan onun için fiyat talep etmediğimide söyledim. Balıklar poşete girip çıktıktan sonra o balığın durumu dahada kötüleşti ve yola dayanamayacağını düşünerek onu göndermeme kararı aldık. Bu durum şahzı üzdüğü düşüncesi ile parasını talep etmediğimiz balığın da gönderimden önce parasını geri iade edeceğimizi söyledik. Balıkları gönderdik ve balıklar ölü olarak gitti denildi. Baştada belirttiğimiz şartları yerine getirmiştik. Yine de biz bu arkadaşımızın mağdur olmaması için parasının yarısını geri göndereceğimizi söyledik ve mutabık kaldık. O zaman zarfı içerisinde maddi durumum çok iyi olmadığından parasını 250 tl sini hemen olayın akabinde gönderdik. Kendisine kamuda çalıştığım için müsade etmesini ve en geç alacağım maaşla beraber kalan parasınıda göndereceğimi ama daha erken elime para geçerse yine göndereceğimi söyledim. Neyse aldığım ilk maaşla beraber parasını gönderdim.
 Şimdi ben canlı garantisi vermediğim bir balığın hem parasını geri göndermeme rağmen buraya bu konuyu açmayı bilen karaktersiz olayın düzeldiğini niye yazmayı bilmiyor. Kendisine tahaüt ettiğim haricinde hiçbirşey gerçekleşmemiştir. Olayın canlı şahidi yukarıda nicki yazdığım kardeşimdir. Sonuç olarak dedikki sen öğrenciymişin senin canın sağolsun bizde bu balıkta iki ortaktık. Ben aldığım paranın tamamını gönderdim ve bide balığımızdan olduk. Adam bide utanmadan giden balığımıza mı yanayım paramızamı diyor.
 Yazıklar olsun bilseydim o 400 tl de göndermezdim.
 Bu arada ben bu işten geçinen bir insan değilim kamuda çalışıyorum ama 3 ortaklı bir üretimhanemiz var. Allah'a şükür hiç bu işi yapmasam yine olur. Ama kabahat bizdeki paranı geri gönderdik.
 Başkasının nicki ile yazı yazıp kendi nicki ile tebrik ve teşekkür eden bir adamdan başka birşey beklemekte yanlış olurdu zaten.
TROPSHOP 315 tropheus 105cüce vatozla. Caramba ve Krizalar Syf4 te
 Nihayet ikolalar geldi. 4 e 20 d şeklinde. Hayırlı olurlar inşallah. Yakın zamanda onlarından resmini eklerim.
 Bilal petshop benim işim değil.  Üretim işi benim için al sattan her zaman daha zevkli olmuştur. Zaten çalışma şartlarım petshop için mümkün değil.
Yeni Üretimhane
[QUOTE=dipsit7]

Erdem abi gerekli araştırmaları yaparak konuya çok güzel değinmişsin . Emeğine sağlık ama ülkemizde bu belgenin kaç kişide olduğu bir elin parmaklarını doldurmayacak kadar azdır :) ..

 
Sizin hobihane yalıtımınızı keşke iç cephe yalıtım malzemesiyle yapsaydınız . Hava akışı daha az ve ısıyı daha çok muhafaza ediyor. Yazın soğuk, kışın sıcak rutubet ve nem yapmıyor .
[/QUOTE]
 
 Bilal kardeşim gerçekten belge almak sıkıntı. . Bugüne kadar kimse bize bişey demedi durumu bugünden sonra demeyecek anlamına gelmez.
 
 Bu arada hayırlı olsun yeni yeriniz. Yardımcı olabileceğim malzeme veya sistem konusunda (gerçi her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi olurmuş) sorularınıza yardımcı olmaya çalışabilirim. Saygılarımla...
TROPSHOP 315 tropheus 105cüce vatozla. Caramba ve Krizalar Syf4 te
 Üretimhaneden balık alan arkadaşların yoğun isteği üzerine kendi kullandığım 7 çeşit yem kovadan bölme şeklinde satılacaktır. Daha önce yapmadığım ve yapmayı düşünmediğim bir olaydı. Bölgemizde her çeşit yemin bulunmaması ve arkadaşların isteği üzerine bu durum bu şekilde gerçekleşti. Umarım hem alan hem satan için hayırlı olur. Saygılarımla...
TROPSHOP 315 tropheus 105cüce vatozla. Caramba ve Krizalar Syf4 te
 İyi niyetlerini bildiren tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Üretimhaneden carambaları çıkarma kararı aldım. Büyük ayıp  hala ikolam yok. Carambaları bu yüzden satacağım.
 Bu arada albino longfinler ikinci yavruya yattılar. L 205 ler ise iyice şişti bakalım eğer satılmazsa onlar ne yapacak.
PALUDARYUM
 Serkan elemanı hala göremedik bir resmi olsada olur.
Yeni Üretimhane
 Murat Bey; Bilmem anlatabilmişimdir. Şimdiden kolay gelsin saygılarımla..
PALUDARYUM
 Eleman konuldumu akvaryuma :)).
Yeni Üretimhane
 Bence hobi 1 kaç akvaryumla olur. Sayı bizlerdeki gibi 10 larla ifade edilince bu biraz hobiden çıkıyor. Hpimiz bu  işe hobi  olarak başladığımız kesin. Benim söylemek istediğim hobihane diye bir kavramı vergi denetimcileri kabul etmiyor. Son paragrafta yazdıklarımda şahsi düşüncelerim.
 Birde satışın hobici veya petshop kime yapıldığına maliyeciler veya tarım il müdürlüğü denetçileri önemsemiyor. Bire bir yaşadıklarımdır. 
 Hobici ne yapacak iyi bir soru :). Hobici hobisini gerçekleştirmeye devam edecek.Biriüretecek, biri ithal edecek, biri ara toptancılık yapacak, biri büyük düşünecek ve birileride bunları alacak. Hobinin sonu olmadığından bu böyle gidecek. Kimse yazdıklarımı yanlış anlamasın ben veya kimse bir başkasına bu işi yapamazsın diyemez bunu diyecek kişiler karşılığında belge isteyenlerdir sadece.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.