ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
viola
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2010 20:31
Son Ziyaret:
28 Ağustos 2011 14:08
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim yegen
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
müzik öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ibrahim yegen

SON 10 MESAJI

Yavru balıklarım neden öldü?
Suyunuz yüklediğiniz yüke dayanmamış ve nitrat patlaması yaşanmış.Balıkların hızlı nefes alması ve can çekişmesi bu yüzdendir.
Neden oldu derseniz.Akvaryumun suyunun kaldıracağı bir yük var buda suyun değerleri anlamına geliyor.300 balık,fazla yemleme,birde yetersiz filitre eklenince balıklar harcadıkları enerjiye göre (oksijen) büyüklerden başlayarak ölümler gerçekleşmiş.Çok geçmiş olsun, umarım kalan balıkları kayıpsız bir şekilde büyütürsünüz.Sağlıklı balıklar.


Meleklerdeki bu iç parazitin çözümünü bilen varmı
Bukadar ölümün olduğu bir tankta su değişimini 7-8 gün değil hergün yapmak gerekir.Hastalık etkileri geçene kadar en azında hergün 20 litre su alıp eklemekte yarar var.Sudaki mineral dengesini ne kadar yüksek tutarsanız balıkların toparlanması ve iyileşmesi o kadar hızlanır.İlaçların etki göstermemesinin nedeni bu olabilir.Çünkü kullandığınız ilaçlar ağır ve çok hırpalayıcı.Çok geçmiş olsun.
Sarı ve Demosoniler
Kullandığınız yemler içerisinde sarımsak zaten var.Sarımsağı çok dikkatli kulanmak gerekir aşırısı balık ölümlerine neden olur.
İç parazittem emin olmaya bakın balıkların genel durumunu gözlemleyerek.Yüzmelerinde bir sallanma var mı?İştahsızlık var mı?Dışkılarında jelimsi yada normal görünümün dışında mı?Balıkların renklerinde koyulaşma var mı?
İlaç kullandığınızda kesinlikle ana tankta yapmayın çünkü ilaç kullanımı akvaryumdaki tüm biyolojik döngüyü yerle bir edecektir.Tüm yararlı bakterileri öldürecektir.Kesinlikle ayrı bir tankta yada en azından 20 litrelik su bidonlarını keserek içerisine ısıtıcı ve hava motoru bağlayarakta ilaçlama yapabilirsiniz.
Burada sizin yapmanız gereken balıkları iyi gözlemlemek dinlenmiş su değişimlerini ile suyun mineral dengesini en üst seviyeye çıkarmak ve akvaryuma tuz ilave etmek(akvaryumcularda satılan tablet tuz yada marketlerdeki turşu tuzu)
Sera Baktopur iç parazitte rahatça kullana bilirsiniz.Sizi sonuca hızlı bir şekilde götürür.Ama ana tankta asla uygulamayın şüpelendiğiniz balıklarda ayırarak uygulayınız.


Bitkili Akvaryumda Cichlid Türleri
Bitkilerin ışık ihtiyacı var ama çikletler az ışık sever yazdığınız bitkilerin çoğu iyi bir ışık ister olmazsa zaten çürür.Araştırırken bunlarada dikkat etmeniz gerekir.Örneğin:Anubias az ışık ister her türlü çiklet akvaryumunda kullanılır.Yavaş büyümesi ve yapraklarının gösterişi çok güzeldir.Sizin yazdığınız bitkilerden Limnofilya Sessiflora  yüksek ışık ister.Bu tarz bitkiler çiklet tankında asla olmaz doğası gereyi zaten çikletler kayalık bölgeleri ve loş ortamı çok severler,toprak kazmayı eşelemeyi yuva yapmayı çok severler.Çok falazla bitki yerine kayaların çok oldugu ve Anubias-saz gibi bitkilerle desteklenmiş bir tank tercih edilmeli unutmamak gerekir çikletler kayalık alanları saklanma alanlarını ihtiyaç duyarlar.
Gül Yaprak Döküyor
Benimde başıma gelmişti 2 dal almıştım akvaryumda arka cama yaslayarak dekor yapmıştım fakat aradan geçen birkaç gün sonunda yapraklarında dökülme oldu.Bende alışma süresi diyerek çok fazla müdahale etmedim bende sizin gibi sadece ışık desteyi kullanıyorum.Aradan bir hafta geçti ama bitki sanki canlı değilmiş gibiydi bende yerini değiştirerek atam ışığın en güçlü geldiği yere ektim 2-3 hafta sonra iki dalda suyun yüzüne çıkacak kadar büyüdüler.Bende iki dalı keserek 4 dal yaptım.
Toprak hagen demir içerikli kum.
Düzenli su değişimi yapıyorum.
12 saatten fazla ışık (zaman ayarlı priz)
Betta Balığım ve kuyruk sorunu
Beta ani renk değişmelerinin nedenlerini sıralarsak sanırım size uygun olanı seçebilirsiniz.
1-Su, eğer çok soğuk ise balıkta renk solması yaşanır.
2-Su değerlerinin bozulması.
3-Balığın enfeksiyon kapması.
4-Başka bir balık tarafından saldırıya uğraması.

Yapılması gerekenler.İlk önce suya dinlenmiş taze su eklemek. Beta balıklarında tuz kullanımı çok gerekmedikçe yapılmaz hatta kullanılmaz.Suyun ısısını arttırmak ilaç olarak metilen mavisi kullana bilirsiniz.(eğer balıkğın üzerinde enfeksiyon varsa)
deepfix vitamin ilacıdır ve balığın mukozasını (derisini) güçlendirir.Etkisini görmek için düzenli su değişimlerinden sonra ekleyin.Geçmiş olsun.
meleklerde kuyruk erimesi
Etkili bir ilaç, zaten sonucundan belli oluyor.Düzenli su değişimini aksatmayın eski haline döner.Çok geçmiş olsun sağlıklı balıklar.
meleklerde kuyruk erimesi
Kesinlikle balığın tam iyileşmemesi.Aslında ayırdığız akvaryumda tam toparlayıncaya kadar balığı tutmak bunun önüne geçer.Hem eğer bir enfeksiyon var ise diğer balıklara bulaşmamış olur.Bu arada ilaç mikofish mi?
meleklerde kuyruk erimesi
Kuyruk erimesi ise akla ilk gelen suyunuzun kalitesi, düzenli su değişimi yapıyormusunuz.Bu sorunun cevabına göre iki yol izlenebilir.Düzenli su değişimi yapıyorsanız (dip çekimi) burada bir mantar yada su koşulların kötülüğünden dolayı bir kuyruk erimesi olduğununu söyleyemeyiz.O zaman balıgı akvaryum suyundan eklenen bir dinlenme tankına biraz metilen mavisive tuz ekleyerek toparlama sürecine almamız gerekir.Bu arada diğer balıkların ne durumda olduğunu gözlemleyerek hastalık için tetikte olmak gerekir.İkinci yol ise su koşulları çok kötü olan akvaryumlarda kuyruk erimesi ve her türlü hastalık baş gösterebilir.Burada ısı artırmak,akvaryuma tuz ilave etmek(tuz iyotlu tuz değil.Akvaryumcularda satılan tablet tuz yada turşu tuzu diye marketlerden alabilirsiniz.)birde metilen mavisi ekleyerek ve günlük dinlenmiş su değişimi yaparak kiritik olan 3-4 günü atlatmaya bakacaksınız, muhtemelen balıklarda iyileşme görülür.
5 melek balığını küçük yaşta aldıysanız bazılarının diğerlerinden daha hızlı geliştiğini gözlemlersiniz.Bu balıklar istisnalar kaideyi bozmaz erkektir.Ve akvaryumda üstünlüğünü diğer balıklara gösterir.Bunun önüne geçmek için akvaryuma biraz bitki dikerek balıklara kaçacak saklanacak yer vermek böyle sorunların çoğu zaman önüne geçer.Kolay gelsin sağlıklı balıklar.
Ne zaman kusturmalıyım?
Yukarda belirtiğim gibi normal süre 20-24 gün suyun sıcaklığına görede değişir.Sizin balıklarınız 3-4 güne serbest yüzüşe geçecektir.Yavruların keseleri varsa yem vermeye çalışmayın çündü zaten keseleri onların yiyecek depolarıdır.Fazla yemleme suyu bozar ve yavru ölümleri kaçınılmaz olur.Unutmadan yavruluğun alt kısmında delikler var ise çöpçü,vatoz ve diğer balıklar didikleye bilir buna dikkat edin hatta o deliklerde yavruları yiyebilirler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.