Sera 500 Reaktör Co2 Çözünme Sorunu Hk.


MEGALODON34Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 346
MEGALODON34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2020 17:23
Herkese Merhaba,

Co2 çözünme oranı olarak en iyi çözünmelerin rektörler tarafından suya tam karıştırarak gerçekleştiğini çoğu sitede ve paylaşımlarda gördüm. Bu sebeple 250 litrelik high-tech tankıma, Co2 tüpün daha uzun süre gitmesi ve dolayısıyla Co2 çözünmesini maksimuma çıkartmak için Sera 500 Co2 reaktör aldım.

Reaktörü kullanım kılavuzuna uygun olarak kurulumunu gerçekleştirdim. Tetra 1200 filitre yani 1300lt/saat (teknik veriler) olan bir filtreye bağlı şekilde çalışmakta. Ürün çalışırken pervanelerin dönüş hızı konusunda hiçbir problem yok, üründe veya hortumda hiçbir yerde kaçak bulunmamakta. Hatta kaçak olma ihtimaline binaen Sera Türkiye' ye ürünü geri gönderdim her parçasını kontrol edip çalıştığını onayladıktan sonra geri gönderdiler. Şirket sahibi Hüseyin Bey' e ilgisi alakası ve teknik hizmetinin hızından dolayıda çok memnun kaldım.

Reaktörün her bağlantısının ve kullanımının doğru olduğunu düşünerek Seramik Difüzör ile karşılaştırma yaptığımda istediğim Co2 seviyesine 5-6 saatte geliyor. Örnek vermek gerekirse; her iki Co2 çözünme methodunda saniyede 2 damla veriyorken seramik difüzörle 3 saat sonra açık yeşile dönen indikatör, reaktör ile aynı damla sayısını verdiğimde 5-6 saat sonra açık yeşile dönüyor.

Aynı sorunu yabancı forumlarda da okudum, ancak biz çözüm bulamamışlar. Bizde de ürünü fazla kullanan olmadığı için veya böyle bir problem yaşanmadığı için çözüm bulamadım. Aranızda benimle aynı problemi yaşayan veya bu problemin neyden kaynaklandığını bilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.

Beğenenler: [T]140355,kuman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kumanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 188
kumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2021 14:41
Bu sonuçtan aslında çokta verimli olmadığını düşünmeye başladım. nedenini bulduysanız lütfen bize de yazar mısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEGALODON34Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 346
MEGALODON34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2021 13:28
[QUOTE=kuman]Bu sonuçtan aslında çokta verimli olmadığını düşünmeye başladım. nedenini bulduysanız lütfen bize de yazar mısınız.[/QUOTE]

Açık konuşmak gerekirse sorunu sadece onunla çözemedim. Yanına 1 adet daha tüplü sistem ekledim bunu da seramik difüzör ile cozduruyorum ancak bu şekilde yeterli co2 seviyesine istediğim sürede ulaşabiliyorum.

Belkide üzerinde yazan miktardan çok daha güçlü bir dış filtre kullanmak gerekiyor.

İşe yaramıyor diyemem çünkü hiçbir noktadan kaçak yok, dış filtre çıkışından baloncuk atmıyor yani bu demek oluyorki reaktör çözüyor ve dış filtrede yeterli. Başka kullanan kişilerle konuştuğumda kendileri gayet memnun. 400litre orta destekli tankta kullanan var filtre olarak fx6 bağlamış ve kendisi gayet memnun.

Bağlantıları yaparken kaçak olmamasına ve co2 hortumu giren yerin kirilmamasina dikkat edin. Ayrıca içerisindeki pervanelere doğru konumlandırın aksi takdirde performansı göstermeyebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir