Set Mi Almalı ? Yoksa Yeni Mi Kurmalı ?


onurozbulutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 5
onurozbulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 13:12
Herkese merhaba;
Bir hafta geçti ve işi gücü bıraktım gün içinde sürekli forumlardayım. Açıkçası en kapsamlı olarak burasını gördüm. Kitaplar indirip okudum. Artık biraz bilgi sahibiyim diyebilirim.

Konu şudur ki yardımınızı istediğim ne seçmeli
Okuduğum ve anladığım en önemli şey akvaryum ve şartların önemi balıklar sonra geliyor.
Bunlarda benim Şartlarım :
1. Yeniyim ancak titiz ve dikkatli ve araştırmacıyım.
2. Eşim Evde dağlar deryalar kadar büyük bir akvaryum istemiyor.
3. Evde akvaryumu koyacağım yeri seçtim dikine bir akvaryum daha mantıklı gözüküyor. (50 cm geçersem bitkilere zararlı ışık alamıyorlar diye okudum)
4. Akvaryumun altına dolap istemiyorum çünkü çok kötü gözüküyor farklı tasarım hiç bulamadım ya da kaliteli alt dolap.
5. 7 gün 10 gün evde olmadığımız oluyor.

Araştırmalarımda 3 farklı markanın ortalama 50lt lik hazır setlerini buldum;
Aquael Aquarium Set Brillux Bio 60 Rect. (800TL)
Fluval Edge Led Lambalı & Filitreli Akvaryum Beyaz 46 Lt (750TL)
Hailea Tatlı Su Akvaryumu Akrilik A50 (Siyah) 66 Litre (250TL)

Sorularım
Fluval ın tasarımı çok güzel ışıklandırma problemi olduğu söyleniyor ancak bende içini çok canlı ile doldurmayı düşünmüyorum.
birkaç bitki ve 3 balık 2 karides gibi.
Aquael çok kaliteli duruyor ancak çok pahalı ve hiç bir Türkçe yorum bulamadım
Hailea diğerlerine göre çok ucuz filtresi ya da ışıkları daha kötü sanırsam.

Peki deneyimliler için soruyorum böyle hazır setler ile başlamak benim için daha mı iyi yoksa farklı bir şey mi düşünmeliyim. İstanbuldaki awm petshopları adamları yemek için bekliyorlar biliyorsunuz 3 katı fiyat veriyorlar. Dışarıda yol üstündekilere gittiğimde ise sürekli bir şeyler satmaya çalışıyorlar. Okumak iyidir yardımlaşmak daha iyidir fikirlerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErbeyÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13950,1[/B]
Kayıt: 07/04/2016
İl: Bursa
Mesaj: 1221
ErbeyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 13:20
Öncelikle hoşgeldiniz..Şimdiden hayırlı olsun..Şunu belirtmek isterimki akvaryum kurarken evinizde konumlandırabileceğiniz en büyük akvaryumu yaptırın.Ölçü müsait neyse artık..Yani 100 cm eninde müsait bir yeriniz varsa 60-70 cm değil tamamını kullanın..Bu ölçüler belirlendikten sonra hazırmı yoksa yaptırmamı olmalı ona daha iyi karar verebiliriz diye düşünüyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DYurttasÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2015
İl: Ankara
Mesaj: 59
DYurttasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 13:25
Onur Bey , öncelikle söylemeliyim ki set şekilinde alırsanız çok daha maliyetli olacaktır. Akvaryumu bitkili yapacaksınız diye bir mantık yürüttüm bu yüzden dikine akvaryumdan ziyade derinliği önemsemenizi tavsiye ederim , peyzaj çalışmaları açısından da işinizi kolaylaştıracaktır. Bir Diğer tavsiyem ekipmanlarınızın çoğunu internet ortamından tedarik etmeniz konusunda olacak çünkü gerçekten piyasa fiyatının altında ürünleri internetten daha kolay bulabileceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EftelyaÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 24/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 119
EftelyaÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 13:57
Merhaba. Nacizane birkaç sey soylemek isterim. Ben yeni aldim Hailea marka, isiklandirmasi da iç filtresi de iyi. Daha once de Hailea marka filtre kullanmistim sorun yasamadim. Akrilik oldugu için cam akvaryumlara göre daha pahali sanirim, ben yazdiginizdan daha yuksek fiyata aldim. Daha önce benim de cam akvaryumum vardi, bunun avantaji enine degil boyuna dogru uzun olmasi yer kaplamiyor, 50 cm geçen bir uzunlugu yok zaten. Ama enine akvaryumlardaki gibi fazla dekor ve bitkilendirme yapamazsiniz bu bir dezavantaj olarak soylenebilir belki. Eger yer sorununuz varsa tavsiye edebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 14:25
Şimdiden hayırlı olsun ve çok çok kolay gelsin diyeyim. Evli olmadığım için hanımlarla yaşanan problemleri pek bilmiyorum ama ilk tavsiyem eğer geçici bir heves olacaksa hiç bulaşmamanız yönünde olur. Çünkü bu işin ardı arkası kesilmiyor. Sürekli müdahale etmek gerekebiliyor, değişik ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor vs. Tabi bu seçeceğiniz tür ve çeşide göre farklılık gösterir. Ama eşiniz bir süre sonra bu kargaşadan sıkılabilir. Yeri geliyor ben bile elimin altındaki malzemeden bunalıyorum.

Eğer ben bu hobide kararlıyım, uzun süre uğraşırım diyorsanız şu an seçeceğiniz ekipmanın çok önemi yok bence. Acemilik atıldıktan sonra elinizdeki yeterli gelmeyecektir muhtemelen. Ama size fikir vermesi açısından ben de bildiklerimi paylaşayım. Çünkü hobide yeni arkadaşların para göz insanlara kapılıp kandırılmasına tahammül edemiyorum. Ayrıca hiçbir petshopun lafına güvenip tüm alışverişi kendisinden yapmayın. Bu forumdaki ortalama bir üye bile satıcı arkadaşlardan daha fazla bilgiye sahiptir. Bu bilgilere değer verdiğinizi söylediğiniz için ben de öneride bulunmak istedim.

Öncelikle kendinize bir bütçe belirleyin. Çünkü 200 lira ile kuracağınız seti farklı marka ve malzemelerle 4-5 bin liraya da kurabilirsiniz. Ardından hacim olarak eşinizin ve yer durumunun uygunluğuna göre limitlerinizin en üstünde belirleyin. Yani 80 litrelik bir akvaryum da alabilecekken gidip hazır set diye 40-50 litrelik akvaryum almayın. Küçük hacimlerde denge tutturmak her zaman zordur. Acemiler için çok daha zordur. Bu nedenle seçimi biraz geniş yapmakta fayda var.

Dolap için farklı varyasyonlar beklemeyin. Akvaryum üreticileri neredeyse tek tip dolap yapıyor Türkiye'de. Eğer hacim büyük olmayacaksa keyfinize göre sağlam bir komodin seçebilirsiniz. Alternatif olur en azından.

Hazır almaktansa yaptırmak daha ucuza gelir.

45.35.30h ölçülerinde bir akvaryum başlangıç için iyi olabilir. 50 litreye yakın bir hacim olur. Dolabıyla birlikte tahminen 250-300 lira civarında yaptırırsınız. Geriye de ölçüye uygun ekipman seçmek kalıyor. Bu noktada seçenek çok. Ucuz veya pahalı malzemelerden geniş bir yelpazede seçim yapabilirsiniz.

Ancak malzeme seçerken ne tür bitki istediğinize dikkat etmelisiniz. Masrafınız iki veya üçe katlanabilir bir anda. Bu yüzden önce araştırın ve ne istediğinize karar verin. Malzeme alışverişini de arkadaşların dediği gibi internetten yapmakta fayda var. Ama her siteden de alışveriş yapılmıyor tabi ki.

Aslında öneriler uzar gider. Yalnız dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Ben de dahil kimseye sorgusuz sualsiz güvenmeyin. Bu hobide herkesin kendi doğruları vardır. 50 cm den daha yüksek akvaryumlarda bitki yetiştiren çok insan var. Ama siz bitkilere zararlı şeklinde bir şey okumuşsunuz. Tavsiye veren herkesi dinleyin ama hepsini kendi içinizde tartın. Bana bu tavsiyeyi veren ne kadar bilgili ya da başarılı diye düşünün. Kısacası her denilene itibar etmeyin [:)]

Tekrar kolay gelsin. Başlamak çok zordur çünkü.


Beğenenler: [T]179624,doctorec[/T][T]188019,Akyavrum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurozbulutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 5
onurozbulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 15:06
Hepinize teşekkürler
Daha da yorum gelecektir diye düşünüyorum. Amacım ev dekorunu bozmadan ve denildiği gibi ıvır zıvırlar bir sürü aksesuarın göze batmayacağı bir konsept. Bitki akvaryumları çok güzel gözüküyor ancak forumda izmitli birisinin 4 5 aylık sürecini okudum. yosunlanmalar bakteriler aylarca gitmeyen bulanık sular tabiki bu hepsinde olma ihtimali var yaşamı dengede tutmak kolay değil o yüzden bitkilerle çok uğraşmak bana uygun gelmedi. Deniz akvaryumlarına baktım balık güzel canlı taşlar güzel ama akvaryumun büyük olması şartını neredeyse herkes söylüyor ve daha dikkatli davranılması gerekiyor. Bende içine iki japon atıp dolaşan şapşirikleri istemiyorum evet profesyonele yakın amatörden uzak birşeyler yapmak istediğim için hazırlara yöneldim. Keys forumlardaki paylaşımlarınızı daha önceden de okudum bilgi sahibi kişileri dinlemek her zaman size kazandırır para ile satın alınamayan tek şey tecrübedir. Hazırları seçmemdeki diğer şey ise borular kablolar ıvır zıvır etrafta yok. bu setlereki gibi gizleme yapabileceğim ama büyük bir dolap olmayacak şekilde herşeyi gizleyebileceğim kaliteli malzeme ile Akvaryum yaptırabileceğim istanbul da yer var mı bildiğiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 15:27
Ankaradaki hemen hemen tum ticari olusumlari tanirim ama İstanbul hakkinda hic fikrim yok.

Eger iddiali bitkileri tercih etmeyecekseniz fluval gorsel olarak iyi bir tercih olur. Aydinlarma yetersiz gelir ama bu durum orta kisim icin gecerli degil. Yani tasarima gore ortada birikecek bir seyler yaparsaniz aydinlatmasi isinizi gorur. Akvaryum tasarim olarak da evin herhangi bir noktasinda hos duracaktir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtabeyÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 1133
AtabeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 15:44
Hailea iyidir bence ampulunu değişirsiniz olmadi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FERiTÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 23/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 3754
FERiTÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 18:08
İstanbulda hangi tarafta oturuyorsunuz ? Anadolu yakasında ceylan akvaryum avrupa yakasında çınar akvaryumu tavsiye ederim. Ayrıca başlangıç için 50x50x50h küp şeklinde bir tank hem dekor hemde başlangıç için uygun olur. Ortalama masa ve tank fiyatı 250 TL'ye geliyor. İç dizayn istediğinize göre uygunada pahalıyada gelebilir ilk önce doğru tankı seçmekle başlayabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurozbulutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 5
onurozbulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2016 23:51
Fluval Edge 46 Lt de karar kıldım artık çünkü mobilyalı akvaryum mobilya kısmı gerçekten kötü ve özel tasarım istediğimde bana 4 5 katına gelecek iş hobilikten çıkacak. Şimdi içerik için okumalara başlayayım bakalım. Öneriler için teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir