ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DYurttas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
33
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2015 15:17
Son Ziyaret:
28 Mart 2018 19:23
Toplam Mesaj:
59 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bayram Deniz Yurttaş
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1996
Yaş:
27
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bayram Deniz Yurttaş

SON 10 MESAJI

Giesemann Kombinasyon Tavsiyesi
[QUOTE=Thsnmutlu]

Yok hocam floresan yerine power led kullanın gibi bir tavisyede bulunmuyorum.Bahsi geçen konuda floresanlar karşılaştırılmış baya iddaalı ve sert tartışmaların olduğu bir konuydu.Hemen hmen tüm markaların flo ları spectrumlarından performanslarına kadar yazılmıştı.[/QUOTE]

Tahsin Bey , rica etsem konuyu bulmamıza yardımcı olur musunuz ? Hobiciler açısından aydınlatıcı olacaktır.
İlk Bitkili Akvaryumum (70x40x20h)
Ahmet Bey, ricciaları ne ile tutturdunuz acaba ?
Iwagumi Macerası (2016) *sürekli Güncel*
İwaguni için bence akvaryum ölçütleri hoş olabilir zira Yanyana büyük taşlar koyacaksınız. İwaguni tasarımlarında çok derin alan ile karşılaşmamaktayız zaten. Ayrıca size tavsiyem floresan kullanın ve co2 tableti aklınızdan çıkarın. Forumdan edindiğim bilgilere göre pek işe yaramayan bir ürün - hemiantus callitricoides yetiştirmek için özellikle - . Diğer bir düşüncem akvaryumun boyutlarından yola çıkarak söylüyorum bunu : Glossotigma Elatinoides ve elocharis parvula kullanın , Cubanın kaybolma riski var Çünkü geniş bir akvaryum sizinki. Taşların önüne Hydrocotyle tripatita da kullanabilirsiniz göze hoş durur. İyi günler dilerim .
Amano Karides Öldü, Tiger Kuhli Morardı
Hacminizin yetersiz olmasından kaynaklı olabileceğini düşünmekteyim. İyi günler
Dolgu Malzemesi Olarak Aquaclay
Merhaba değerli hobiciler ,

Yeni bir akvaryum tasarımı yapma aşamasındayım tecrübeli arkadaşlardan bilgi almakta fayda olacağı düşüncesi ile sizlere başvurma ihtiyacı duydum.
Bir bitki akvaryumu kurarken genel manada bahsedecek olursak subsrate-toprak veya substrate-kum ikililerinden yararlanırız. Kum ve toprak farkının birbirlerine göre bir çok tercih edilme nedenleri vardır. Birer örnek verecek olursak toprak besin içeriklidir , ilk kullanımdan sonra verimi düşer ve maliyetli iken kum daha makul fiyatlı , muhtevasında besin bulunmayan , ve boyutları elverdiğince çok kullanıma imkan veren bir taban malzemesidir. [B]Peki ya dolgu malzemesi olarak aquaclay ?[/B]
Tasarım yaparken , substratın altına lav kırığı veya aquaclay kullanımı yönünden inceleyeceğim ve sorular soracağım. Öncelikle tabanda JBL volkano minarel ve ADA Amazonia kullanacağım.

1)Bir akvaryumda tasarım amacıyla fazla kullanılan aquaclay veya lav kırığının ne gibi artıları ne gibi eksileri olur ?
2)Fiyatı ve besin içeriği yüksek olmaması -en azından bir powersand kadar- itibariyle tercih edilen substare "JBL Volkano Mineral"i dolgu malzemesi olarak kullanmanın artı ve eksileri nelerdir ?
3)Haddinden fazla kullanılan Aquaclay , su hacmini azaltacağı durumu göz önünde tutulursa bunun akvaryum yaşamına ne gibi bir etkisi olacaktır ?
4)Aquaclay'in hiç bir şekilde besin içeriği olmadığı sadece yararlı bakterilere ev sahipliği efsanesi , demir içerdiğini ve yosunlanmaya ön ayak olacağı efsanesi gibi efsanelerinin hangileri doğrudur , ne kadarı doğrudur ?

Grey Mountain/seiryu Stone
Ali Bey , seiryu stone gerçekten çok pahalı ayrıca ülkemizde yok. Grey mountain , dragon stone vs Türkiye bulunsa bile kilosu 13 14 tl civarında. Onları da internetten sipariş verebilirsiniz.
Grey Mountain/seiryu Stone
İnternetten seiryu stone bulabilirseniz gerçekten iyi olur ben de takipçisi olacağım konunun.
Tetra Akvaryumunda Ne Olmalı
[QUOTE=basketbol6]

İç filtreye neden bu kadar ihtiyaç duyarlar açıklar mısınız?[/QUOTE]

Oradaki iç filtreden kastım filtrasyon tabii ki. Filtrasyonu olmayan akvaryumda organik atıklar birikir de birikir . Bir dengenin sağlanması için çok sık su değişimlerinin yapılması gerekmektedir. Bitkili akvaryum da olmayacağı göz önüne alındığında nitrat aşırı derecede birikecektir. nitrat-nitrit veya amonyum amonyak bakterileri tabii ki akvaryumda serbest halde , kum taneciklerinin arasında ya da içinde kolonileşebilir amenna ama filtrenin oluşturduğu ortam ve bu ortamdan suyu geçirmesi kadar faydalı olabilir mi ? Olamaz tabii ki. Sağlıklı bir akvaryumda filtrasyon ( iç veya dış ya da şelale olabilir ) şarttır.
Pet Shop Açmaya Karar Verdim.
Kürşat Bey size öz bir tavsiyede bulunayım: İnternet marketiniz bulunsun. Bence çok önemli fiyatlar makul olursa alır yürürsünüz.
İkinci Resif Tankım
Onur Abi , gerçekten çok güzel gözüküyor hayran kaldım. Eklemeler ile daha fazla görsel şölen sunacağını düşünmekteyim. Kendine iyi bak Abi [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.