Silindi


hah0Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/06/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 432
hah0Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2018 00:45
[EDIT]aquarehber,2020-12-22 17:08:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtmct58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2344
mrtmct58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2018 02:00
Kullanılabilir, bence koparmadan bütün olarak kullanın yaprakta kopma - çürüme başlayınca çıkarabilirsiniz. Ayrıca çevrenizde çınar ağacı görürseniz kendiliğinden kurumuş, yere düşmüş yaprakları kullanmanızı da tavsiye edebilirim yalnız akvaryuma koymadan önce 2-3 dk kaynar suda rengini salması için bekletip, sonra kullanmalısınız[:iyi:]

Beğenenler: [T]204480,subalik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hah0Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/06/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 432
hah0Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2018 02:20
[QUOTE=mrtmct58][/QUOTE]

Eğer dediğiniz gibi yaparsam Ph oranı çok düşük olabilir. Kaynatırsam da içinde suyu eskiten ve su değerlerini koruyan ne varsa yok olacaktır kısaca kuru yaprak kalacaktır. Suya elimi sokup yaprağın dağılmadığına bakmadığımı var sayarsak yaprak çürüyene kadar orada kalır ve bu süre zarfında su değerlerini bozar. 2 haftada bir değiştirilmesi gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2018 03:31
Memleketimizin musluk sularının ph değerlerini yaprak ile düşürmek zor. Boşa uğraşmayın. Ayrıca catappa yaprağı bir-iki ay akvaryumda dursa bile sorun olmaz. Zamanla karidesler yaprağı yiyorlar.
Ph değerinizi düşürmenize de gerek yok. Musluk suyunda sağlıklı bir şekilde karides bakabilirsiniz. Düşük phta değil 7'nin üstünde yaşıyorlar.
Birkaç dakika kaynatma ile yapraktaki minerallere bir şey olmaz. İsterseniz soğuyunca o suyu da akvaryuma eklersiniz. Öncesinde iyice yıkayıp tozu toprağı temizleseniz yeter. Kaynatmayı da mikrobu kırılsın diye yapıyoruz.

Beğenenler: [T]180849,mrtmct58[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtmct58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2344
mrtmct58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2018 03:42
İkisini beraber değil catappa ‘ya alternatif önermiştim. Catappa yaprağı genelde ph değerlerini düşürmek için kullanılır.
Ayrıca catappa ve çınar içeriğinde bol miktarda tanen, hünik asit ve bir çok minarel bulundurur. Bunlar kaynarsuda özelliğini yada işlevselliğini yitireceğini sanmıyorum ama siz yine de kendi bildiğiniz gibi kullanın[:iyi:]

Teşekkür Edenler: [T]206865,aquarehber[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hah0Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/06/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 432
hah0Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2018 04:04
[EDIT]aquarehber,2020-12-22 17:08:52[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2018 05:15
Mevsimsel yaprak diye bir şey yok. Bu zamanlarda açan yaprakların kurumuş hali sadece. Catappa, meşe, çınar, yenidünya yaprakları kullanılıyor. Kuruyup yere düşen yapraklardan bulduğunuzu kullanabilirsiniz. Yaprağın kullanma kılavuzu olarak ne yazabilirler ki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir