Şimdi De Dropsy


atarliÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2015
İl: Malatya
Mesaj: 38
atarliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2016 23:10
Balıklarımı iç parazitten kurtardığımı düşünürken (2 gün önce) şimdi de dropsy oldu. patlayacak gibi pulları dikleşti, gözleri şiş acil yapabileceğim birşey var mı?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180117/301020162323141.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2016 23:59
Geçmiş olsun. Dropsy başlığına bakın.
http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atarliÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2015
İl: Malatya
Mesaj: 38
atarliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2016 00:25
İç parazitle hemen hemen aynı tedavi o zamn devam edelim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2016 16:11
Arkadaş zaten yönlendirmiş, dropsy'nin başlıca iki sebebi vardır ilk sebep balığın kirli, yetersiz su değişimi yapılan ve bakımsız filtrelerde uzun süre yaşamasından oluşan dropsy. 2. sebebi ise balığa başka balık tarafından yapılan ölümcül saldırılar. 2. sinin tedavisi daha kolay balık başka akvaryuma ayrılır yine iç parazit tedavisi yapılır mümkünse balık kısa sürede düzeliyor. Kirlilikten olan sebep işte o zor onda tedaviye uzun süre devam etmek ve bol bol su değişmi ve filtre bakımı yapmak gerekli oluyor, yani akvaryum malzemelerinden organik artık ve kirliliklerin uzak tutulması gerekir. Geçmiş olsun. Bulabilirseniz Sera backtopur direct hapından faydalanabilirsiniz. petshoplar tanesini 2.5 TL den satıyor olanlar.

SERA BACKTOPUR DİRECT KULLANIM:

TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.

KULLANMA TALİMATI :

HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.


Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.


[EDIT]mesutok,2016-10-31 16:16:37[/EDIT]

Beğenenler: [T]186852,BasarBASARAN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir