sizin yüzünüzden


dnzerdÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 6
dnzerdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 11:12

merhaba, sitede ki ilk mesajım bu. yaklaşık 10 gündür forumları inceliyorum ve bir çok konuda bayağı bir bilgiye sahip oldum, bunun için herkese teşekkürlerimi sunuyorum. bende 4 yaşındaki oğluma hayvan sevgisi aşılamak, sorumluluk sahibi olmasını sağlamak v.s. için bir fanus almak ve içinede bir beta koymayı düşündüm. tesadüfen bu siteyi buldum ve fanus ile ilgili yazılanları okuyunca hemen vazgeçtim bu fikrimden( alırken yakalarsanız döversiniz diye korktum :)  ) 35 cm uzunluğunda küçük bir akvaryum aldım ve içine bir kaç tane lepistes koydum. ancak bu beni kesmedi ve dün 65*25*40 ölçülerinde marka bir akvaryum aldım (bu kendime ama) dolayısı ile başınıza bela almış oldunuz sevgili forum arkadaşlarım:) yani suçlu sizsiniz!!  bundan sonra özellikle ilk günler sorularımla başınızı ağrıtacağımı bildiririm.

ve ilk sorularım:)

1- akvaryumun dibine kumların altına strafor yerleştirmem gerekiyor mu? yararı veya zararı nedir.(akvaryumu bitkili yapmayı düşünüyorum. )

2- canlı doğuranlarla başlamam uygunmudur? karma bir akvaryum için hangi balıkları önerirsiniz?

teşekkürlerimi sunuyorum:)

Aramıza hoş geldiniz.Lütfen imla kurallarına özen gösterelim.Sürekli küçük harf kullanmayalım.Saygılar,

tazz2006-9-28 18:49:4

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 11:24
Canlı doğuranlar gayet uygundur. Kumların altına değil akvaryumun altına esnemeyi önlemek amacıyla strafor koyarsınız. Akvaryumunuzun taban boyutunda kestirip koyabilirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

müzisyen_06Çevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2006
İl: Ankara
Mesaj: 194
müzisyen_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 11:26

Deniz bey;

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz forum paylaşmak,bilgi almak ve aktarmak içindir.Bütün arkadaşlar size yardım konusunda tereddüt etmeden cevap verecektir.Gelelim sorularınıza kumların altına strafor yerleştirme işini pek anlayamadım ama strafor akvaryumun altına hem denge için hemde bir nebze ısı kaybını önlemek için konur olursa iyi olur.İlk başlangıçta canlı doğuran olabilir.Yada japon akvaryumu kurabilirsiniz lepistesler çok çeşitli renk varyasyonlarına sahiptir.İlk başlangıçta sizi tatmin edebilecek bir balıktır. Benim fikrim tek besleyin üretimini yapar kısa zamanda büyük bir lepistes kolonisine sahip olursunuz.Hızlı ve çabuk ürerler.

Saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HıcınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1143
HıcınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 11:29

Aramıza hoş geldiniz. Serüveniniz benimkine benziyor. ilk 30 lt. akvaryum, 2 ay sonra 65 lt., 2 ay sonra 135 lt. ve daha sonra da 450 lt. akvaryum.

İlk balıklarımı alırken  (canlı doğuranları) 45 Ytl vermiştim ve çok para verdiğimi düşünmüş(tüm).  Daha sonrası malum.

Sorularınıza gelince;

1-  Canlı doğuranlar kazıcı balıklar değildirler, dolayısıyla bitkileri kuma dikmeniz yeterli. Filtre debisiyle yerlerinden sökülmezlerse sorun olmaz. Strafora gerek olduğunu düşünmüyorum (tam anlayamadım aslında), sadece kum yeterli. 

2- Aslında canlı doğuranlar hassas balıklardır ama akvaryuma ilk başlama da hemen hemen herkezin ilk tercihidir, bunda fiyatlarının düşük olmasının ve diğer türlerden daha fazla (hemen hemen her akvaryumcuda) bulunmasının etkili olduğunu düşünüyorum.

Lepistes, Kılıç balığı, Molly, Plati, Çöpçü balığı karması (sayıları fazla olmamak koşuluyla) akvaryumunuzu güzel gösterir. Bitki ile de desteklerseniz ve arka fonunu da güzel seçerseniz güzel bir akvaryum kurmuş olursunuz.

Saygılar.

Hıcın2006-9-28 11:30:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZAFFÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 38
ZAFFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 11:31

Öncelikle hoş geldiniz diyorum

 

Akvaryum merakınızla ilgili pişman olmayacağınızı belirterek konuya girmek istiyorum. Açıkçası benimde çok iyi bildiğim söylenemez. Ama elimden geldiğimce size yardımcı olmaya çalışacağım. Akvaryumunuza kaya vb. koymayı düşünüyorsanız kırılma veya çizilmelere karşı akvaryum tabanını koruyacaktır. Bana kalırsa öncelikle hangi tür beslemek istediğinize bir karar verin. Ondan sonra size yardımcı olmaya çalışalım.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgao2000Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2005
İl: Ankara
Mesaj: 2284
tolgao2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 15:27
Hay Allah başlığı görünce aramızdan biri kesin yanlış bir tarif verdi balıklar komple gitti sandım 

Hoşgeldiniz diyorum, sizi 65 cm lik akvaryumda gün gelecek kesmeyecek başlıyacaksınız 300 litrelik akvaryumlara bakmaya,

65 cm de bitkili canlı doğuran çok güzel olur, bol bitkilendirip Co2 takviyesi ile seyrine doyum olmayan bir küçük biyotopa sahip olabilirsiniz.
tolgao20002006-9-28 15:51:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karademir10Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 64
karademir10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 15:43

Bende de şu anda 50 litrelik bir akvaryum var, geçen hafta 140 litrelik yaptıracaktım ama vazgeçtim. Çünkü 1 sene sonra oda yetmeyecek onun için biraz daha bekleyip minimum 250 litrelik bir akvaryum yaptıracağım.

Foruma girmesem 50 lt senelerce idare ederdi ama bulaştık bir kere.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BIYIKLIÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 507
BIYIKLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 17:20
65 lt.lik bir tankınız var. Kum, taş vs. ile ağırlık 75-80 i bulur. Strafor koysanız bence daha iyi olur hele zemin düz değilse alt camı korumuş olursunuz. Başlangıç için size balık tavsiyem benimde lepistes olacaktır. Tek tür yapın sıkıldığınızda bambaşka bir türe geçin. Bitkileri ilk etapta almayın denge bir otursun, kum biraz gübreyle dolsun :) sonra eklersiniz. Farklı türler değişik ihtiyaçlar, farklı sorunlar demektir Deniz Bey bu nedenle size akvaryumcuları dolaşarak değişik lepistes bulmanızı tavsiye ederim. Tabi demirbaş balıklar vatoz, çöpçü koymanız iyi olur. Bitkileri eklediğinizde ışık konusunu da araştırın çok önemlidir. Aşağıdaki adresi okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Kolay gelsin. 

http://www.akvaryum.com/Makaleler/


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M_R_TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/09/2005
İl: Gaziantep
Mesaj: 1349
M_R_TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 17:22

[QUOTE=tolgao2000]Hay Allah başlığı görünce aramızdan biri kesin yanlış bir tarif verdi balıklar komple gitti sandım [/QUOTE]

Aynen Bende Tolga Bey gibi düşündüm.. 
Aramıza hoşgeldiniz!  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özen GünayÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1848
Özen GünayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 18:38

Ben de ne yaptık dedim

Hayırlı olsun yeni hobiniz, artık siz de bizdensiniz. Hoş geldiniz


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barcaroleÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2005
İl: Malatya
Mesaj: 43
barcaroleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 22:29
Aramıza hoşgeldiniz,tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmış bulunmaktasınızFakat bu hastalık kazanımları kayıplarından çok daha fazla olan bir hastalık.İnşallah bu hobiden soğumadan balıklarınızla mutlu günleriniz olur.Arkadaşlar söylenmesi gerekenlerin çoğunu zaten söylemişler.Benim lepisteslerle ilgili eklemek istediklerim var.Beslenmesi kolay gibi görünen bu tür aslında hassas bir türdür.Gereken özen gösterilmediği ve gerekli su şartları sağlanmadığında büyük kayıplar verilebilmektedir.Benim naçizane tavsiyem eğer lepistes alacaksanız ithal balıklardan uzak durmanız yönünde.Maalesef genellikle hormonlu ve uzak yolun olumsuz  şartları altında zayıf düşmüş balıklar satılmakta.Hormonsuz yerli üretimlere yönelmenizi tavsiye ederim.Hem bu Türkiyedeki üretici arkadaşlara bir destek olacak hemde daha sağlıklı balıklarınızla bu hobiden soğumadan devam ettirebileceksiniz.Bazı zamanlar bakım ve hastalıklar için yapacağımız harcamalar balıklarımızın fiyatlarını çok fazla geçebilecektir.Fakat unutmamamız gereken, akvaryumlara koyduğumuz bu küçük canlıların hayatlarını devam ettirebilmeleri için ihtiyaçları olan herşeyi sadece bizim sağlıyabileceğimizdir.Aileniz ve ailenizin yeni üyeleriyle sağlıklı günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 23:09

Hoşgeldiniz,

Bende aslında hobiye yeni başladım sayılır (eskidende besliyordum ama bilinçli değildim) Yeni başlangıcım için ben chicled türü beğendim ama o olmasaydı canlı doğuranlarla başlıyacaktım. Lepistes hakkında heryerede bol miktarda bilgi bulabilirsiniz, ben görünüm olarak aykılıç'ı daha çok beğeniyorum. SP'lerden vazgeçersem ileride ya büyük bir bitkili canlı doğuran akvaryumu yapacağım, yada malawi'den tanganyika'ya geçiş yapıp brichardi besliyeceğim.

Sizin yaptığınız girişe bakarak yakında 100 cm'lik bir akvaryum daha alacağınızı tahmin ediyorum :D Şu andaki akvaryum boyutunuz bence; ya chichled'ler için yavru akvaryumu, yada canlı doğuranlar için tank olabilir. canlı doğuran türleri genelde küçük olduklarından biraz çoğaldıklarında doyurucu bir görüntü sergileyeceklerdir. Tek tür besleyebileceğiniz gibi karma türler de besleyebilirsiniz. akvaryumunuz için belirleyeceğiniz balıklar haricinde bir cüce vatoz ile birde çöpçü edinin. ikisini de erişkin olarak edinmeyin, yavru olarak almanız hem daha ucuza gelir. fakat vatoz'ların erişkinleri oldukça dayanıklı balıklar olmalarına rağmen cüce vatozların yavruları oldukça hassastır, alıp eve geldiğinizde torbadan direkt olarka akvaryuma aktarmayın, torbayı akvaryum suyuna koyup ısının eşitlenmesini bekleyin.

Arkadaşların da belirttiği gibi ilk 2-3 hafta bitki eklemeyin, daha sonra farklı bitkiler ekleyebilirsiniz. Tabanı kaplayan ve sık yaprakları olan bir bitki yavruların kaçabileceği doğal bir ortam yaratır. Fakat bitki bakımı zordur, seçimi dikkatli yapmak lazım. Ankara'da birçok akvaryumcuda çeşitli bitkiler bulabilirsiniz fakat en çok çeşidi ansera'da bulabilirsiniz. (www.onlinebitki.com) bence alacağınız bitkileri az ışık ihtiyacı olan türlerden seçmeniz bakımını bir nebze olsun kolaylaştıracaktır.

Tekrar hoşgeldiniz, sağlıklı balıklar dilerim.

Sağlıkla kalın. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dnzerdÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 6
dnzerdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2006 18:26
Arkadaşlar hepinize yazdığınız güzel yorumlar ve verdiğiniz cevaplar için teşekkürlerimi sunuyorum.Vermiş olduğunuz bilgiler inanın çok işime yarayacak, bende sizlerden öğrendiklerimi zamanla pekiştirerek benden sonra üye olacak arkadaşlara aktarmaya çalılşacam. Tekrar ilginiz için teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih TÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2005
İl: Izmir
Mesaj: 1981
Fatih TÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2006 18:44

[QUOTE=dnzerd]bende sizlerden öğrendiklerimi zamanla pekiştirerek benden sonra üye olacak arkadaşlara aktarmaya çalılşacam. Tekrar ilginiz için teşekkür ediyorum.[/QUOTE]

Budur işte


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir