ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
M_R_T
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2005 02:25
Son Ziyaret:
23 Aralık 2023 14:43
Toplam Mesaj:
1349 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Büyüknacar
Doğum Tarihi:
23 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Gaziantep
Meslek:
Bilgisayar Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Büyüknacar [url=https://www.akvaryum.com/forum/forum_kurallari_k12733.asp?FID=17&PR=3]FORUM KURALLARI[/url] "VATOZ"

SON 10 MESAJI

L144 Cuce Vatoz Yemleme Ve Besleme Yardim Lutfen.
Merhabalar, balıklarınız zaten damızlık boyda, renk konusundan ziyade nasıl sağlıklı şekilde beslenebilir ve neler verilebilir konusuna eğilmek gerektiği düşüncesindeyim. Yem olarak; özelikle Tetra Pro Vegetable Algae ve Sera Spirulina Tablet başta olmak üzere, Tropical Super Spirulina Forte Pul, Tropical Green Algae Wafers, Jbl Novo Fect Bitkisel Tablet, Jbl Novo Pleco Cips, Tetra Pleco Spirulina Algae Wafers tarzı yemler kullanabilirsiniz. Bunun yanında haftada 1 - 2 Artemia bir de olmazsa olmazınız haftada 1 - 2 de Kapya Biber, Salatalık, Kabak, Ispanak gibi sebzelerler vermeniz gerekmekte. Bu arada Salatalık ve Kabağı suda 2,5 - 3 saatten fazla tutmayın su değerlerini bozar. Artı olarak gördüğüm kadarı ile Mangrow kökünüz zaten var, Catappa yaprağı ekleyebilirsiniz akvaryuma eğer yoksa..

Keyifli hobiler dilerim..
Bombeli Akvaryumun Çatlak Tamiri
[QUOTE=baray] Bu talihsiz kazanın bir tarafında da ben varım ne yazık ki. Kırılan akvaryumu ben göndermiştim. Ancak ne yazık ki nakliyecilerin dikkatsizliği mi diyeyim, benim basiretimin bağlanması mı diyeyim bilemiyorum ama bu olay gerçekleşti. Ancak bizim hobimizin belki de en güzel tarafı bu hobi ve forum sayesinde gerçekten çok kıymetli insanları tanıma fırsatı buluyor olmamız. Murat bey de bu arkadaşlardan biri. Fakat Murat beyin tuzlu su akvaryumunu mutlaka kuracağız. Ben de bu olayın gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacağım inşallah. [/QUOTE]

Mustafa Bey forumdaki arkadaşlıklar konusunda haklısınız, bu alış-verişten yine de birbirimizi tanımamızla oldukça karlı çıktığımızda hemfikirim sizinle. Geriye kalan da teferruatlar oluyor, her işte bir hayır vardır diyoruz. Ne yapalım kısmette bunları yaşamak varmış, bakalım artık düzeltebilirsek düzelteceğiz akvaryumu.. 
Bombeli Akvaryumun Çatlak Tamiri
[QUOTE=muslim kavak]Tamiri çok zor.Geçmiş olsun.[/QUOTE]

Çok sinir bozucu ve sıkıcı bir durum oldu. Oyuncağını kaybetmiş çocuklar gibiyim. Üstelik Forumdaki arkadaşlardan da tuzlu su için gerekebilecek şeylerin hepsinin bağlantısını da yapmıştım, onlardan da ürünleri alma durumlarını iptal ettim şu aşamada. Bir de bunun mahcubiyetini yaşadım. Anlayacağınız şimdi tüm hayaller ve planlar paramparça.. 
Bombeli Akvaryumun Çatlak Tamiri

Merhaba arkadaşlar,

Tuzlu suya heves edip evimdeki akvaryumu takas ederek Boyu TL-550 Model hazır bir akvaryum aldım. Fakat akvaryum ne yazık ki uzun yoldan geldiğinden yan tarafında baştan başa çatlamış durumda. Bildiğim kadarı ile bombeli akvaryumların tamiratı da sıkıntılı. 

Şimdi merak ettiğim şu; akvaryum için neler yapabilirim, camı yaptırabilme imkanı veya kalan parçaları işe yaratabilme imkanım nedir? 

Yardımlarınızı bekliyorum.


BETTALARIMIN ÇİFTLEŞME VE YAVRULARIN BÜYÜMESİ HİKAYESİ
Maşallah diyeyim, umarım sağlıkla büyütürsünüz yavrularınızı.. 
Discus Yumurtlama Süreci
Haklısınız, değerli bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler. Bu parti yumurta dökerlerse zaten bu partiden hiç bir beklentim yok. Bakalım bir kaç parti sonra başarısız olurlarsa ufak değer ayarlamalarına ve diğer yöntemlere baş vuracağım.. 
Discus Yumurtlama Süreci
Teşekkürler Ahmet Bey, anladığım kadarıyla uzaktan uzaktan izlemekten başka bişey yapmama gerek yok şu aşamada.. Umarım herşey yolunda gider.. 
Discus Yumurtlama Süreci
İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.. :) Dediğim gibi fazla ümitlenmiyorum açıkçası, discus meşakatli iş olumsuzluklar tabiki olabilir ama önemli olan bunun heyecanını yaşamak. 
Discus Yumurtlama Süreci

Yaklaşık 1 - 1,5 yıldır amatörce beslediğim discus çiftim son 1 hafta içinde hafif telaşlı bir şekilde filitre borusunu temizleme işine girişti. Belirttiğim gibi bu konuda çokta profesyonel sayılmam. Bundan yaklaşık 7 - 8 yıl önce bir başka çiftim de aynı şekilde davranışlar sevgileyip filitre borusuna yumurta dökmüşlerdi fakat o dönem içerisinde farklı nedenlerden lavra görme fırsatım olmadı. 

Yıllar sonraki bu macera da mutlu sona ulaşmanın düşünüldüğünden gayet zor olduğunun farkındayım ve bu yüzden olumsuz sonuçlara da hazırım. Çiftimin bu davranışlarını görüp 2 gün önce X bir alış-veriş sitesinden yumurtlama hunisi aldım ve tanka yerleştirdim. İlk gün pek ilgi göstermeyip hemen arka taraftaki boruya yönelmeye devam ettiler, yalnız dün akşam baktığımda çiftimin huniyi temizlemeye başladığını gördüm. Yalnız merak ettiğim konu bu temizlik işi ne kadar sürecek? 

Üstadların yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum..
Discus Hobihanem (muğla) yeni foto yüklendi
Cem Bey tebrikler, balıklarınızın maşallahı var..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.