Sorunum çözüldü.


Oguz BulutÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 40
Oguz BulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 17:47
...Oguz Bulut2013-11-28 17:25:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheNightMareÇevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 135
TheNightMareÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 17:54
Elbetteki bi yerlerde hata yapıyorsundur anlıyorum seni başlarda aynı sorun bendede vardı yani uzatmadan benim sana önerim şu anki akvaryumunu boşalt ve siteden akvaryum nasıl kurulur nelere dikkat edilmeli falan gibi bir sürü araştırma yaparak acale etmeden yeni bi akvaryum kur emin ol ki sorun kalmıyacaktır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alperdnzÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2013
İl: Adana
Mesaj: 157
alperdnzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 18:06
Oğuz merhaba
Akvaryumunun bir fotorafını koysana.
Daha önceden tecrüben var. Dolayısı ile su değişiminde hata yapmıyorsundur diye düşünüyorum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 18:15
Öncelikle herşeyi basite e indirecesin.
Bakben 4 senedir 50 litrede sadece kum zeminde hava taşı ve ısıtıcyla 4 senelik balıkları besliyorum ölen fazla olmadı. İçinde yaşayan balıkları saysam kimse olmaz olaz imkansız der. Mühim olan akvrayumda dengeyi kurmak. Filtre falan yok. Akvaryumun baştan kurulmuda önemli yeni tank sentromunu eşiğini en az kayıpla atlaman lazım yeni kurulan tankta ölüm çok olur. Bunu önlemeni yolları var. Çok basite indireceğim. 
Akvaryumun zeminine kumu serdin. kumun içine hava taşını koydun hava taşının üstüne baloncukların çıktığı yere ısıtıcıyı monte ettin biraz akıntılı yere koydukki ısıtıcı sağlıklı çalışsın diye akıntısız ortamda çalışmaz. Suyu doldurdun çeşmeden. taktın ısıtıcının fişini ve hava motoruna bağlı hava taşının fişini böyle iki gün çlaşısın boş, sonar git bir elma salyangozu al at akvaryuma her hangi bir yeme 2-3 hafta bunu besle bu faydalı bakterileri oluşturacak. Salyangozu akvrayumcularda 1 Tl şeffaf poşette dip yemi satarlar onunla besleyebilirsin, ve haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyup içini atarsan bunuda sever. Neyse 3 hafta oldu, git balıklarını al ekle, ama önce ısıyı türüne uygun ilk kurduğunda zaten ayarla. Isıyı çok yüksek tutma 24, 25 ısı bir çok türe yeter. Sonra balıklarını akvrayuma ekle 3 hafta sonra akvrayuma eklersen birden salma akvrayumcunun suyunu akvrayumunun suyuna dökme önce poşetteki balıkları akvrayumun üzerine koy aynı ısıya gelsin poşetteki suyla akvaryumdaki su yaklaşık 15 dakika, sonra poşeti aç içine akvaryumdan poşetteki suyun yarısı kadar koy bunu solusunlar poşetteyken balıklar 10 dakika. Sonra kepçeyle sadece balıkları al suyuna sal. Eğerki balıkların aldığın balıklar sağlıklıysa pek kayıp yaşamayacaksın, ama beyaz benek şu bu mantar gibi parazitler varsa ölümler olacaktır. Onun için yeni aldığın balıkları aslında ana tanka salmadan önce varsa elinde 50 litreli 30 litrelik bir karantina tankında bir kereye mahsus bir doz metilen mavisi tedavisi uygula birkaç damlada bu suyun içine mikofish damlası damlat 1 hafta bu karantina tankında besle tedavi et ölen ölür yaşayayan yaşar iyileşir, bundan sonra ana tanka salman daha iyi olur üstte yazdığımız gibi işlemleri uygulayarak. Sonrasında daha akvaryuma akvrayumcudan balık alıp ekleme, akvaryumda haftalık su değişimi yapacağında akvaryuma ekleyeceğin çeşme suyu enaz 3 gün üzeri açık bir kapta dinlendirki klor uçsun ağır metaller çöksün sonra eklemeden önce bu suyu akvrayumdaki suyla aynı ısıya getir akvrayuma ekle. bunun içinde bir cezvede gerektiği kadar su ısıdır soğuk suyun içine kadar ılıştırırsın, akvrayum ısısına yakın olunca akvrayumuna eklersin. Çok çok özet yazdım ama sana bir fikir olacaktır. Sonra ilerde iç filtremi kullanırsın dış filtremi kullanırsın senin tercihine kalmış. Yani başlangıçta sağlıklı kuracaksın sabredeceksin, bıkmayacaksın. Sağlıklık bir kurulum sağlıklı bir balık seçimi yada tedavi ettikten sonra eklersin ana tanka başka birşey olmaz. Akvaryum oturdumu 3 yeni nesil yavru alımı yeni balık ekleme tankına arada 2, 3 yeni nesil doğumdan sonra, yeni doğacak balıkların sağlıklı olması için sürü haricinde bir erkek alır salarsın canlı doğuranlara yada dişi ne lazımsa. onunda salmadan karantinadan geçirirsin. sonra salarsın üstte yazdığımız gibi. Çok özet halinde bazı şeyleri atlamış olsamda umarım sana bazı konularda fikir vermiş olur yazdıkalarım.
mesutok2013-11-27 18:29:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Oguz BulutÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 40
Oguz BulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2013 16:21
Arkadaşlar konuya gerek kalmadı gerekli cevapları aldım ve uyguladım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir