Sp ağzı dolu mu? (resimli)


herseyparamıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 109
herseyparamıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2012 22:05
Sarı prensese cüce mebuna demiştim şimdide karıştırımış oldum mesajı alıntılamanızı hala bekliyorum bu 3. mesajım oldu ama kıvırmaya görmemezden gelmeye devam ediosun hani nerde cüce mbuna dediğim mesaj? Ben 1.5 yılda iddalıyım bukadarda emin yazıyorum. Sen halil ibrahim örneğini anlayabildinmi onu söyle bana ? Siz bu kafayla çok şey öğrenirsiniz meraklanmayın. Özelliklede iftira atarak . İlk etapta saygılı olmasını bileceksin yalancı olarak itham etmeden önce mantık dışı diyerek kendi mantığında olurunu söylemesini uygun bir dille bileceksin. Eskilerden kaç üstadla oturup balık muhabbeti dinledin kaç üstadın tanık olduğu sıra dışı şeylerden haberin var? Hayatında 11-12 cm olmuş 8 yaşında  kaç lepistes gördün bak buda yalan hadi yalancı diye yaz. Ama yalan dolan olan sensin ve hala söylediğimi iddaa ettiğin şeyi karşıma getiremiyorsun.  Şu yazdığını iyi anla balıklarda belirsiz büyüme denen birşey vardır ölene kadar büyürler ancak büyüme oranı her balıkta farklıdır . Belirsiz bir büyüme oranı nasıl belli bir boy ile sınırlandırılırda her balıkta  farklı olur anlayamadım hani belirsiz büyümeydi neye göre türler üzerinde belirli boy ile sınırlandı?. Belirsiz yerine kullanman gereken kelime başka olabilirmi? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2012 11:23
8 yaşında 11-12 cm lepistes :).Ağlamak istiyorum.Evet 8 yıl yaşayabilselerde 10-11 cm olabilirlerdi ancak en fazla 3 bilemedin 4 yıl yaşarlar artı 4 yıl yaşayanlar sadece erkekler olur çünkü dişi sürekli doğurmaktan yıpranır.Evet bunada çok rahat yalan diyebilirim.Belirsiz büyüme canlının ölene kadar büyümesidir sınırsız büyümesi değil.Timsahlar yılanlar balıklar vs. sürekli büyürler.Gençlik dönemi diye bir şeyde vardır.Canlının cinsel olgunluğa ulaşmadan önceki yavru dönemidir ve en hızlı bu dönemde büyür.Sonrasında giderek büyüme oranı azalır.Şunu unutmayın balık 1 yılda 10 cm olunca 2. yılda 20 cm olmaz.Balığın boyunu 2 katına çıkarması için aşağı yukarı kütlesini 7-8 kat artırmalıdır.Yani her mmde saldığı büyüme hormonu daha fazladır ve büyüdükçe büyüme hormonu salgısıda azalır.Büyüme bu yüzden yavaşlar.Büyüme oranının her türde farklı olma nedenleri salgılanan hormonun miktarı,bedenin buna tepkisi gibi bir çok şey var.Bende bu kadar iddalı konuşuyorum 1,5 yılda demasoniyi 14 cm yapamazsınız.

malawi_cheart2012-07-03 12:18:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herseyparamıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 109
herseyparamıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2012 12:37
Birde ders vermeye kalkıyor ya koptum arkadaş lepistes en fazla 3-4 yıl yaşarmış .11 12 cm lepistes olmayacağındanda eminmisin peki.)) Netten araştırıp  copy paste ile geliyorsun karşıma. Jumbo lepisteslerde bile 1 yaş dolmadan 8 10 cm boy yapanlar olabiliyor. Onuda geç benim sana verdiğim örnek zaten istisnai bir durum. Kendi beslediğim lepisteslerden bile 6-7 yaşına ulaşanlar oldu sen kalkmışsın bana max 3-4 yıl yaşar diyorsun ama tabi sende haklısın deneyimin olmadığı için netten edindiğin bilgilerde yazanlar ile karşıma geliyorsun.

Bu arada doğru bakabilirsen dişilerde gayet uzun yaşar  doğum sonrası uygun şartlar altında tüm canlılarda hücreler yenilenmeye gider.   Kışın dinlenmesine müsade etmezsen tabiki dişiler senin tecrübe edindiğin gibi uzun yaşamaz. Sonrada başlıklar açarsınız lepistesim kamburlaştı yok neymiş lepistesim doğumda öldü, lepistestesimin karnı çöktü:=)  Demasoni konusundada diyeceğimi dedim aklına geldikçe sancılanıyorsun heralde. Buyur gel denemesi bedava okadarda iddalıyım. 1.5 yılda demasoniyi 14 cm boya çıkartırım. Sen tabi sürekli netten birşeyler öğrendiğin için tabulaşmış bilgilerden daha fazlasına ulaşamıyorsun. ee diyosun literatürde belli bu balığın boyu max bukadar büyüyomuş bu adam sallıyor olmaz öyle şey. Hatta şunuda diyorsun ya ben yıllardır besliyorum bırak 14 cm boyu nette yazan 8 - 10 cm boya bile çıkaramadım bu nasıl yapacakki diyorsun bende zamanında aynı senin gibiydim üstadlar büyükler birşey dediği zaman zıplardım hemen öyle değil, olmaz, imkansız, sallama,atma ama iş öyle değilmiş. Alıntı yapacaktınız hala bekliyorum?Sami bey kardeşim sana güzelde bir tavsiye vereyim uzun yaşatmak istiyorsan canlı doğuran merakın var sanırım her gün yemleyip günde 4 5 kere az az sık sık yemlersen internette forumlarda bahsedildiği gibi  2-3 yaşına gelmeden ölürler .Özellikle sağlıklı parazit sağaltımı yapılmış  bir lepistesin her gün yemlenmesine gerek yok haftada 2 gün yem verilmesi yeterli. Çoğu kez 2.günü bile atladığım olmuştur. Dene ne kadar uzun yaşayacaklarını kendin gözlemle. Bak yine saygısızlık yapıyorsun yine yalancı diyorsun yalan olsa yalancı diyeceğini bilerek yazıyorum hiç zahmet edipte yazmam cidden yalan değil lepisteslerin ömrü 3-4 yıl falanda değil literatüre bu kadar güveniyorsunuz ama literatür alt üst olmaya devam ediyor.

Bide ekleyim sürekli ısıyı 26 - 28 derece artık bilgi kaynağınız internet sayfalarında hangi türe kaç derece yazıyorsa o derecede yaz kış sabit tutarsanız balık tabiki uzun  yaşamaz. Özellikle lepisteslerde kışın ısıtıcı takılmamalı. Bu anlamdan şu çıkmasın akvaryumcudan kışın ortasında aldığın bir balığı direk getir eve soğuk suya at demiyorum. Yaz dönemi ile birlikte ısıtıcı çekildikten sonra bir daha takılmamalı. Ben uzun yıllar sağlıklı bir şekilde bu yöntem ile baktım. Evde doğalgaz olmadığı dönemlerde oda sıcaklığım 16-17 derecelere kadar düştüğü olurdu . 13-14 derecede kayıpsız beslediğim koloniler oldu ve bu soğuk sudan bahar döneminin gelmesiyle birlikte diri ve toparlanmış olarak çıkan dişilerimin verdiği yavru sayısı size tekrar yalancı dedirtecek kadarda çok olmuştur. Bahar ayı ile birlikte ilk yavruları görülen dişiler erkeklerden  ayrılır ve ayrı akvaryuma alınırsa kış dönemine kadar yavru vermeye devam edecek fakat erkekler tarafından hırpalanmayacak. yılda 1 kez çiftleştirilerek yaz dönemi boyunca yavru veren dişiler kış boyuncada dinlenmeye çekilecek işte bu dediklerimi kararlı ve sistemli bir şekilde uygula dişilerinide jumbo boylardan seç kaç yıl yaşayacak kaç cm boya ulaşacak kendi gözlerinle gör. O zaman eminim akvaryumuna baktığın zaman hadi be olurmu öyle şey yalan diyeceksin. Kışın yemleme yaparken yağ oranı yüksek yemler kullanılmalı. Üre dönemine yaklaştıkça ortalama 15-20 gün evvelden bu tip yemler kesilerek yerini protein ağırlıklı yemlere bırakarak lif oranı yüksek bitkisel yemler ile desteklenmeli. Tabiki olmazsa olmaz algler akvaryumlardan eksik edilmemeli. herseyparamı2012-07-03 15:26:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2012 14:36
Laf anlatılmaz bu saatten sonra.Tamam sizsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herseyparamıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 109
herseyparamıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2012 21:54
Anlatacak birşey yok zaten. Ben sizinle bu konuları tartışırken sizin yazılarınıza yalan şahsınızada yalancı demiyorum. Konuyu tartışırken altın değerinde bilgilerde veriyorum ister uygulayın ister uygulamayın bu yöntemi bana öğreten kişi hakkı rahmetine kavuşmuş bir insan 72 yaşına kadarda bu yöntem ile göz alıcı lepistesler üretmiştir. Ben internetten okuduğum bilgilerle değil kendimden yaşça büyük insanlardan öğrendiğim yöntemleri uzun süre tecrübe edindikten sonra paylaşıyorum. Balık beslemeye cocukken  girdiğim bir petshopta zırlayarak  anneme zorla kavanozda japon balığı aldırarak başlamadım gözümü açtığımda ailemde,dedemde ve dayılarımda tonajlık akvaryumlar mevcuttu. Yalancı diyerek iftira attın oda yetmedi sarı prensese cüce mbuna dediiğimi iddaa ederek ıspatınıda önümüze koyamadın. Tüm bu ithamları senin gerçekleştirmene karşılık kalbin kırıldıysa yinede kusura bakma hatalı benim hayırlı kandiller. herseyparamı2012-07-04 21:55:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir