Su Düzenleyici Ve Kullanımı


aliytrklkmzÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2014
İl: Ankara
Mesaj: 216
aliytrklkmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2020 10:40
Bettam için avaryum kuracağım ve su düzenleyici arıyorum. İlk olarka şunu belirteyim suyu zaten dinlendirerek koyacağım o kesin ama binamızda depo var ve yıllardır temizlenmiyor. Sularda özellikel sabahları (yani gece boyu kullanmayıp açınca) resmen pas akıyor. Tabii ki akan bu pası koyacak değilim ama yine de normal zamanda da bir koku oluyor ve su
ya pek güvenmiyorum. Bu nedenle bir su düzenleyici almak istiyorum. Ne önerirsiniz? Sera Aqutan ve Tetra Aquasafe arasında kaldım. Bunlardan birini mi önerisiniz yoksa başka öneriniz mi olur?

Birde su düzenleyiciyi ilk olarak akvaryumu kurmadan akvaryuma doldurduğum suya gerekli miktarda atacağım daha sonra sürekli su değişimi için su akvaryum ile aynı sıcaklıkta olsun diye odam da 5 litrelik şişe içerisinde bir su bekletiyorum ve su değişiminde bunu kullanıyorum bu beklettiğim suya da 5 litre için yeterli miktarda damlatsam daha sonra su değişiminde bu suyla değiştirsem bir progblem olur mu? Yani suyu akvaryuma eklemeden dinlendirirken bu düzenleyicileri katsam bir problem yaratır mı? Birde bunlar gerçekten işe yarıyor mu yoksa suya başka bir şey yapmamı önerir misiniz? (Balıkları zarar vermesi gibi bir durum olur mu? Sonuçta bunlarda kimyasal Fayda sağlayalım derken zarar vermeyelim balığıma :) )[EDIT]aliytrklkmz,2020-04-22 10:43:13[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/03/2019
İl: Erzurum
Mesaj: 3056
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2020 13:28
Merhaba,
Sera yada tetra su düzenleyici kullanmadım ancak uzun süredir seachem prime kullanıyorum,memnunum .Ne kadar işe yarıyor bilmiyorum test kitim olmadığından ama internette çok olumlu yorumlar mevcut epey araştırdıktan sonra ben de kullanmaya başladım, zaten seachem çok tercih edilen bir marka . 10 litre suya 4 damla yetiyor uzun süre kullanilabiliniyor yoğun olduğu için ,5 litre için 2-3 damla yeterli olur .
Bekletilmiş suya su düzenleyici ekleyebilirsiniz klor haricinde ağır metalleri sudan uzaklaştırmış olur zira ben bu şekilde kullanıyorum beslediğim canlılar üzerinde herhangi bir olumsuzluk görmedim .

Beğenenler: [T]163982,aliytrklkmz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]163982,aliytrklkmz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir