su pisliği


BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2015 23:44
Eğer su piresi kültürü temin edersen, o su ile çok güzel su piresi üretip bütün yaz boyunca balıklarını canlı yem ile beslemeni tavsiye ederim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4253
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2015 11:26
[QUOTE=Estella]Merhabalar,
Aynı sorunu ben de yasadım ve hala acık bir forum konum var ama cevap yazmıyorum çünkü ben bir hata yaptım. Yesil su ilacı denedim. Sonuc 7 adet damizlik altı genç duboisimi kaybettim. Aceleci davrandım. Bence ilaç deneme yada bitti bıktım artık dersen en son ilaç dene. Şunu soyleyim ışık en son dusunecegin şey olabilir. bende 4 adet 39 watt t5 flo vardı 1 adet frolux 2 aquastar ve 1 mavi...Eger ısıktan olsaydı ki su anda karısık ciklete gectim 2 haftadır su da herhangi bir yesillenme yok. Asıl sorun yemlerdeydi. sanırım sizin sorununuz da bu olabilir. Spiriluna içeren yemlerden veriyorsanız bu durum kacınılmaz gibi. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi aslında şikayet edilecek bir durum degil aksine bir cok arkadaş bu sudan elde etmek istiyormus ki benim çözüm aradıgım forum konusu bi anda cozum uretmeyen ama nasıl yesil su uretilir diye biribirine fikir verenlerin konu baslıgı oluverdi ...

Sera nın tablet spiriluna ve JBL nin %40 spiriluna içierikli yemlerini kestim. su an %100 su degisimi yapılıp  ve karısık ciklet eklendi ve hersey yolunda gidiyor. Kullandıgım ilaç DEEP marka. yesil su yosunve salyangoz icindi. Kesinlikle doz asımı yapmadım...ama gitti duboisilerim. Tecrübe....Yok eger yemlerinde spiriluna yoksa benim baska fikrim yok...ki zaten olsa kaybetmezdim balıklarımı. Umarım en kısa zamanda çözüm bulursunuz. Sağlıklı hobiler.

Forum konu linkim

[/QUOTE]

İlaçların hepsi iki ucu keskin bıçaktır. Doğru kullandığınızda işe yararlar ama aşırı kullanımı her zaman geri teper. Özellikde yosunlanmada önce sorunun kaynağını bulmak gerekir. Az miktar yeşil su olsa o ilaç suyu cam gibi yapar. Bende kullandım biliyorum. Ama sürekli kullandıysanız balıklarınızla beraber filtrenizdeki bakterilerede zarar vermiştir. Neticesinde amonyak patlamasıyla kontrolsüz yeşil su olmuştur. Normalde düzgün ışık iyi bitkilendirme ve filtrasyonla ile yeşil su yapmaz. Şu an bende çılgınlar gibi powerled ışığı var ama su cam gibi. Çünkü filtrasyon sağlam, Bitkiler sağlıklı gelişiyor. Lakin 2 ay önce bitkilerin hepsini sökmek gibi bir hata yapmıştır. Yeni dikilen bitkiler tutmadı ve çürüdüler. Çürüyen bitkiler amonyak yaptı. Neticesi aynı aydınlatmanın yarısı ile burdakinden daha beter bir yeşil su vardı. Balıkları bile göremiyordum. Işık kesintisi, filtreye yeni substrat takviyesi ve sağlıklı yeni bitkilerle uv filtrede kullanarak kısa sürede temizledim. Balıkdan bahsetmişken sizin tropheuslarının ilaçdan ziyade artan amonyakdan ölmüş olabilir. Normalde o ilaç doz aşmadığı sürece balıklara zararsız.


[QUOTE=BabySoul]Eğer su piresi kültürü temin edersen, o su ile çok güzel su piresi üretip bütün yaz boyunca balıklarını canlı yem ile beslemeni tavsiye ederim. [/QUOTE]

Aynen. O yeşil su bazıları için nimet. 
darkaura2015-04-28 11:29:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harpÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2015
Mesaj: 121
harpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2015 14:16
Tabi ben o suyu ima edeli baya bir oldu fakat elimde ki led ve yemleme ile kolayca oluşturabilirim sanırım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir