Süs Balığı Çiftliği İçin Veteriner Almak İçin Soru


Marimo.Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 121
Marimo.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2023 11:43
Bu konuya ekleyecek forum başlığı bulamadım o yüzden akvaryum ve tür tavsiyelerine ekledim. İleriki zamanlarda kırsal bir bölgede bulunan 5 katlı bir binayı akvaryum balığı üretmek için kullanmak istiyorum. Bina tamamen boş ve sadece balık üretmek için kullanıcam tarla gibide bahçesi var orayada havuzlar kazdırmayı düşünüyorum yavru balıklar için. Fakat araştırdığıma göre bu işi yasal olarak yapmak için veteriner tutmak gerekiyormuş bu veteriner in veteriner HEKİM olması zorunlumu yoksa veteriner teknikeri olması yeterlimi. Veteriner teknikeri olması yeterli ise 2 yıllık veteriner teknikerliği okurum ondan sonra bu işi yaparım. Ha diyebilirsiniz ki ne bu acele daha çok yenisin. Zaten 10-20 yetişkin lepistes için bile 10 civarı akvaryum gerekiyor daha tetrazon, danio, japon, beta gibi türlerede geçmeyi düşünüyorum. Bu saydığım türleri üretmek için zaten bana 50-100 civarı akvaryum lazım. Bide bu balıkların farklı türlerinide sayarsak (full red, moscow blue vesaire) bana 200 civarı akvaryum gerekecek (ne kadar litre olduğuna göre değişir tabi bu tahmini bir sayı) . Zaten bundan başka bir iş yapmayacağım için bol bol vaktim olucak. Bu planımı 5 yıl içerisinde yapmayı düşünüyorum. Sonuçta kira derdim falan yok bina kendimizin benden başka binayı kullanmak isteyenler yok tek eksik binaya elektrik ve su bağlatılmamış onuda zamanla halledicem. Önerileri olanlar paylaşabilir.[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4313
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2023 12:57
[QUOTE=Marimo.]Bu konuya ekleyecek forum başlığı bulamadım o yüzden akvaryum ve tür tavsiyelerine ekledim. İleriki zamanlarda kırsal bir bölgede bulunan 5 katlı bir binayı akvaryum balığı üretmek için kullanmak istiyorum. Bina tamamen boş ve sadece balık üretmek için kullanıcam tarla gibide bahçesi var orayada havuzlar kazdırmayı düşünüyorum yavru balıklar için. Fakat araştırdığıma göre bu işi yasal olarak yapmak için veteriner tutmak gerekiyormuş bu veteriner in veteriner HEKİM olması zorunlumu yoksa veteriner teknikeri olması yeterlimi. Veteriner teknikeri olması yeterli ise 2 yıllık veteriner teknikerliği okurum ondan sonra bu işi yaparım. Ha diyebilirsiniz ki ne bu acele daha çok yenisin. Zaten 10-20 yetişkin lepistes için bile 10 civarı akvaryum gerekiyor daha tetrazon, danio, japon, beta gibi türlerede geçmeyi düşünüyorum. Bu saydığım türleri üretmek için zaten bana 50-100 civarı akvaryum lazım. Bide bu balıkların farklı türlerinide sayarsak (full red, moscow blue vesaire) bana 200 civarı akvaryum gerekecek (ne kadar litre olduğuna göre değişir tabi bu tahmini bir sayı) . Zaten bundan başka bir iş yapmayacağım için bol bol vaktim olucak. Bu planımı 5 yıl içerisinde yapmayı düşünüyorum. Sonuçta kira derdim falan yok bina kendimizin benden başka binayı kullanmak isteyenler yok tek eksik binaya elektrik ve su bağlatılmamış onuda zamanla halledicem. Önerileri olanlar paylaşabilir.[:)][/QUOTE]

Veteriner hekim gerekliliği konusunu ve diğer standartları bunun resmi denetimini yapan kuruluşlardan öğrenmeniz lazım. Belediye, çevre bakanlığı, tarım bakanlığı olabilir. Veteriner hekimi kadrolu olarak çalıştırmak mümkün olabileceği gibi dışardan hizmet de alınabilir düşüncesindeyim. Tekniker diploması yeterli olmayacaktır. Siz 4 yıllık veterinerlik fakültesi okuyun. Ayrıca bu çapta bir işletme için ciddi yatırım yapmanız ve bir mali müşavirle çalışmanız gerekir. Zarar etmemek için yapmanız gereken ciroyu hesaba katmıyorum bile.

İşletmenin bulunduğu yer yakınlarında yeterli temiz su kaynağı olması maliyetinizi düşürecektir. Hiç değilse bir sondajınız olması lazım. Bu da elektrik masrafı demektir. 5 katlı bir bina avantaj oluşturmaz, aksine maliyeti artırabilir. 1000 m2 civarı bir serada yatay kurulum yaparsanız daha fazla verim alırsınız.

Zaten 5 yıllık bir zaman hedefi koyduğunuza göre şartları oluşturana dek kendinizi balık bakımı ve pazarlama konusunda geliştirmeyi deneyebilirsiniz. Oturup hesap yaptığınızda bu işin göründüğü kadar basit olmadığını göreceksiniz. Veteriner bulmak en son düşüneceğiniz konu olacak.

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T][T]240485,Marimo.[/T]
Teşekkür Edenler: [T]240485,Marimo.[/T]
+1: [T]179086,skyline0[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir