Tarçının Afrodizyak Etkisi


enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 09:53
Arkadaşlar konuyu kişiselleştirmeden ve dağıtmadan gitmenizi rica ediyorum.
Onur sizi incitmemek için uyarı vermiyor yada kızmıyor diye herkes birbirine kişisel eleştiri ve kırıcı laflar etmemeli.
Ayrıca özel yada normal üye kimse kimseye emrivaki konuşamaz veya uyaramaz.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tarçınla ilgili kısımda benimde kafamda sorular var.Malawi için uygun olan bileşikler amazon balıkları için uygun olmuyor genelde.Tarçının bataklık bitkisi olduğunu varsayarsak amazon balıklarında daha fazla etki göstermesi gerekiyor.
Bu yüzden bu sayfa çok değerli,evinde balık besleyen herkes dozu abartmadan deneyebilir ve tüm türlerde gösterdiği tepkiyi anlayabiliriz.
Eğer sizde kabul ederseniz bence evinde tarçını deneyen herkes tarçını eklerken akvaryumunu videoya çeksin ve ilk verilen tepkileri tüm türler için birlikte gözlemleyelim.Hemde elimizde görsel kaynak deposu oluşmuş olsun.
Saygılar.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UcallakÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 530
UcallakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 11:32
Tarçını biraz önce bende denedim inşallah bende 6 aydır üretmeye çalıştığım demasoni sarıprenses ve maviprenseslerimi üretirim.Tarçını suya ekliyeli 45 dk oldu ve sarıprenseslerden biri çok garip davranıyor gövdesini sürekli oynatıyor ve bazen taşlara sürtünüyor.Utik2010-05-27 12:16:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 13:13
[QUOTE=Utik]Tarçını biraz önce bende denedim inşallah bende 6 aydır üretmeye çalıştığım demasoni sarıprenses ve maviprenseslerimi üretirim.Tarçını suya ekliyeli 45 dk oldu ve sarıprenseslerden biri çok garip davranıyor gövdesini sürekli oynatıyor ve bazen taşlara sürtünüyor.[/QUOTE]
 
 Utku, balıkların bu kadar uzun süredir damızlık durumdaysa ve üreme olmuyorsa şifayı tarçında aramak yerine öncelikle durumun neden böyle gittiğini düşünmelisin. Aslında bu süre sağlıklı akvaryum koşullarında tüm bu saydığın türlerden yavru almana yetecek uzunlukta. Yüksek olasılıkla balıklarının hoşlanmadığı bir durum var akvaryumunda, önce bu konuyu değerlendirip sorunu çözmeye çalışırsan sonrasında hiçbir eklemeye ihtiyaç duymadan balıklarının ürediğini göreceksin. Bu tür kürler ancak teşvik edici etki yaparlar. Üremelerini engeleyen şartları sihirli değnekmişçesine düzeltmesini beklemek yanlış olur.
 
 Sarı prensesin ani hareketlerle vücudunu sallıyorsa, S şeklinde pozisyon alıp hafiften titrer gibi yapıyorsa, bu arada da sıklıkla taşlara sürtünüyorsa su şartlarını sevmediğine kanaat getirebilirsin. Belki çok da sağlıklı olmayan su değerlerin tarçın eklemesiyle biraz daha rahatsız edici hale gelmiştir.
 
 Durumu genel anlamda biraz değerlendir derim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UcallakÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 530
UcallakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 13:19
Peki sudaki sorunu nasıl tespit edebilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 13:29
 Su değerlerindeki sorunları en doğru şekilde test kitleriyle tespit edersin fakat bu pahalı şeylere aslında ihtiyacın yok, yaptığın olası hataları farketmek ve düzeltmek zaten kısa bir süre sonra su değerlerini de düzeltecektir. Şimdi sana ÖM ile bazı tavsiyeler yazıcam, akvaryumundaki sorunları çözücez bugün birlikte.
 
 Tarçınla ilgili gelişmeler ve gözlemlerin olduğunda yine buraya gelişmeleri yazarsın.
Tebessüm

Beğenenler: [T]212215,Dkaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 13:45
[QUOTE=kgurkan] [QUOTE=Zuckar]Merhaba,
Benim 6 tane ramirezzim var ve artık eşleşme çağına geldiler 3.5 -4 cm civarında buya zıyı okudum ve denedim fakat söylenildiği gibi süzmek çok önemli ve ben enjektor (Tıbii) inesinin ucuna kullanılmamımış sigara izmarıtı takarak süzdüm çok berrak ve temiz solüsyon elde ettim ve 10 ml olarak suya yarım saat bir süreyle kattim. hiç bir problem görmedim.
gözlemleyebildiğim kadarıyla.

1 adet yanık kaldığını düşündüğüm meleğim daha iştahlandı ve büyüme göstermeye başladı.
katmadan önce ph 7 ve 6 arası dalgalanıyordu Co2 den dolayı
10 un üzerinde ölcüm sonucu 6 sabitlendi(cok hasas diil hazır kit)
ramirezzilerin en kücüğü renklendi büyüklerde pembeleşme başladı hatta ikisinide erkek olduğuna kanaat getirdiğim ama eşleşme davranışları göstermeye başladı simdi acaba hangisi dişi diye düşünmeye başladım.
sabahları tek taraftan hafif bir cizgi halinde güneş alıyordum 1 saat kadar buralarda alg oluşumu çok hizliydı ve o durum tamamen ortadan kakti hatta cesaretlenip 43 wattan 56 watta çıkardım ışıklandırmayı.

benim balıklar ergenlik doneminde olduğundan ilk anda çiftleşme ve yumurta göremedim ama her hafta düzenli yaptığım su değişimlerinden hemen sonra gördüğüm rahatlama ve daha haraketlenme eylemleri tarçından hemen sonrada gözlemledim ve tarcını eklediğimde 4. günüydü su değişiminden sonra. ve bu hafta 3 te bir değilde 4 te bir oranında değiştirdim.


Dediğim gibi ergenlik döneminde olmaları etkilenmiş olabilirim ama doğrudan afrodizyak etkisinden ziyade daha stabil ve uygun sartlar yarattığı yada doğada yağan yamurlar sonrası suya karısan maddelerin tarcınla eşdeğer olduğu ve doyısıyla suyu üremeye elverişli hale(balığın yumurtlama durumunda yumurtaların daha fazlasını hayatta tutabileceğini genetik olarak bildiği için) getirebildiği kanısı daha ağır bastı.

2 su değisiminde bir devam etmeyi düşünüyorum gelişme olursa eklerim.
Saygılar
[/QUOTE]
Bu dediklerinizini ne kadar zaman içerisinde yaptınız ve gözlemlediniz?
Anlattıklarınız hemen bir gün içerisinde olabilecek durumlar değil.
Bu da denemeleri uzun zamandır yaptığınız anlamına gelir. Çoğu kişi şu ana kadar tek atımlık denemeler yaptığından sizinki çok daha fonksiyonel bir deneme oluyor. Sürekli kullanım için de güzel bir örnek oluşturuyor. Sonuçları iyi olmasaydı da dediklerim geçerlidir.
[/QUOTE]

Yazıyı iki hafta önce okudum cayla ilgili yazıyla aynı anda ama caydan korktuğum için çok az kullandım bir corba kasığı cayı demleyip 5ml kadar kattım daha sonra tarcına karar kıldım 2 hafta once bir tatlı kasığı tarcınla solusyon hazırladım ve 10 ml kadar kullandım. beni derdim ilk etapta üreme değil yanık kalan melek yavrusuydu canlı yemden başka bişi yemiyordu ve surekli aç geziyordu kum didikliyordu sonra aynı hafta sonu tam hatırlamıyorum ama persembe kullandım pazar su değiştirdim sonra pazartesi yada salı gecesi aynı orada birdaha kattım ve yanık yavruda biraz büyüme ve daha isekli davranışlar sergiledi geçtiğimiz hafta sonu dış filtre temizliği vardı ve nerden baksanız 30 lt su kaybettiğim için gene su değişimi yapmak zorunda kaldım değiştirdikten sonra yine aynı karışımı yapıp ekledim şimdi hiçbir sorun yok hafta sonu dip çekimi yapmayı duşunuyorum ve sanırım tekrar eklemeyeceğim çunku eklemediğim zaman küçük kalan melek gene isteksizleşecekmi merak ediyorum. Ramirezilerde hiç bir sorun yok dün akşam biraz fazla takıldım izledim birbirlerine agrasif davranişlar artmış gibi geldi öyleki daha akvaryumun iki ayrı uçundan ortaya gelip kabarıyolar hatta yem zamanı damizlık boydaki meleğimi ittirirken gördüm ama bir üreme faaliyeti yok.
kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burkyy35Çevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 47
burkyy35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 17:26
1 hafta önce tarçın ekledim daha önce yumurta almayan sarı prensesim karı şişmeye başladı ve bugün tüpçük cıkarmış tarçının etkisi var ama bunun yanında diger faktörlerde önemli sadece tarçından beklememek lazım. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 17:49
Herkese merhaba, geçmiş mesajlarda bahsettiğim videoyu bazı sebeplerden dolayı ancak bugün ekleme fırsatı bulabildim.  Neon tatraların tarçından hemen sonra nasıl yumurta döktüklerini hep beraber görelim;

Kayıtı cep telefonuyla yaptığım için götüntü kalitesi düşük. Herşey daha net görülemediği için üzgünüm.
 
İlk videoda sadece bir yerde bariz şekilde yumurtladıkları görülüyor. İkinci videoda daha fazlası var.
Video1; 1,39 - 1,42 dakikaları arasında yumurtlamayı görebilirsiniz.
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xdh05t_balyk-to-divx-clip0_animals[/VID]

Akvaryumdan yan açı http://www.dailymotion.com/video/xdh05t_balyk-to-divx-clip0_animals

Su biraz sarı olduğu için aklınıza ''Acaba nedir bu sarılık?'' diye bir soru takılabilir bu yüzden açıklamak istiyorum. Suyu en çok suda çürüyen yapraklar ve mangrow kökü sararttı, sonrasında bitki karışımlarının da etkisi var. Asidik su elde edebilmek için çürütebileceğim herşeyi suda çürüttüm. Kendine ezberci yol tutmuş hobicilere saçma gelebilir ama ben akvaryuma çamurlu su bile ekliyorum. Ayrı bir kova içinde suyla toprağı karıştırıp bekliyorum sonra çamur dibe çöküyor suyun üstünten sarımsı suyu alıp akvaryuma ekliyorum. Tabi rasgele her toprak olmaz mineral ve oraganik yük miktarları bakımından ayrıcalık gösteriyor. Her farklı toprak türü suyun kimyasını farklı şekilde etkiler ve miktarı önemli, bununla ilgili başka konuya daha önce yazmıştım . Bu sebepten dolayı uyarıyorum; su kimyası ve toprak içindeki maddeler hakkında bilgi edinmeden toprağı denemeye kalkışmayınız.

Denemelerim bir çok kimseye mantıksız gibi gelse de hepsinin kendimce bir açıklaması var. Doğa benim için birinci referanstır hobiciler ve üreticiler değil. Doğayı gözlemlerim sonra işin teknikğini araştırırım asla bilinçsiz hareket etmediğimi ayrıca belirtmek isterim.

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xdgyut_0507102122-00-to-divx-clip0[/VID]
http://www.dailymotion.com/video/xdgyut_0507102122-00-to-divx-clip0
Neon tetralrın yan yana 1 saniye kadar hareketsiz bekleyip aniden döndüğü esnada dişi yumurtalarını bırakıyor. Dikkatlice izlerseniz dişi neonun defalarca yumurta döktüğünü anlayabilirsiniz. (Her seferinde yaklaşık 20 civarı yumurtayı etrafa açtı.)

Not; Akvaryumdaki bütün dişi neonlar videoyu çektiğim dakikalarda yumurta döküyordu. Hepsi iki veya üçlü gruplara ayrıldıkları için farklı bölgelerdeydiler.  Ek olarak; bu  videoayu çektikten tam bir hafta sonra tarçını eklememle birlikte ilki kadar fazla olmasa da tekrar yumurta döktüler.

Balıkların sağlığını merak edenler için akvaryumdan genel görüntüler. İki hafta sonrası...
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xdh4ee_0527102135-00-to-divx-clip0_animals[/VID]
Neon Tetra.
http://www.dailymotion.com/video/xdgz2m_0527102135-00-to-divx-clip0_animals%20neonlar

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xdh3te_0527102147-00-1-to-divx-clip0_animals[/VID]
Discus. http://www.dailymotion.com/video/xdgzgk_0527102147-00_animals Discus genel

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xdgzv3_0527102220-00-to-divx-clip0_animals[/VID]
Neon Tetra ve Discus Genel..http://www.dailymotion.com/video/xdgzv3_0527102220-00-to-divx-clip0_animals

Akvaryumda 6 farklı su böceği türü , 3  farklı salyangoz türü var. Sürekli olarak çoğalıyor discuslar ve neon tetralar da bu böcekleri avlıyorlar. Discusları alalı yaklaşık bir ay oluyor. Aldığımda hastaydılar İç parazit, göz fungusu, deri yıpranması, kuyruk ve yüzgeç erimesi, bir tanesinde de mantar enfeksiyonu vardı. Sanırım benden başka kimse bu balıklara bulaşmak istemezdi Tebessüm Discusların ilk hallerini Köksal abi (k.gurkan) ve Ümit abi (Reis) görmüştü. Sadece bitkisel tedavilerle çok hızlı toparladılar, halâ da toparlanmaya ve  güzelleşmeye devam ediyorlar. Bu arada akvaryumun dekorunuda geliştirmeye devam ediyorum.
dr.aqua2010-05-29 11:22:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mythloveÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 14
mythloveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 21:29
Merhabalar, bende tarçını ekleyeli 3 gün oluyor. Akvaryumda 1e1d cüce vatoz ve 1.batım yavruları var.
Balıklar 1 hafta önce ev taşınma sürecinden geçtiler :d evi taşımadan önce bi çiftleşme durumu vardı benim anladığım kadarıyla bi hareketlilik vardı fakat taşınınca yapamadılar :) işte şimdiye kadar da hiç bi hareketlilik yoktu normal gezinip duruyolardı tarçını ekleyeli 3 gün oldu 2 gündür dişinin karnı şişkin küpün içine giriyolar hep erkek de küpün içinde hazırlık yapıyo :) 2.parti yarvular gelecek gibi görünüyor.. bide herkes genelde vatozları yatarken görür ve hiç çalışmıyo zannederler, tarçından sonra benim dişi hiç yerinde durmuyo bütün camlarda gezip duruyo :) yavrular zaten her yeri temizliyolar akvaryum pırıl pırıl maşallah :d
geçenlerde 1e1d Longfin albino cüce vatoz gördüm, çok güzellerdi yav onlardan da almayı düşünüyorum :) eğer onları alırsam 2 haftada yavrulatırız artık :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal GüçlüÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 526
Erdal GüçlüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 23:35
3-4 gün kadar önce, evdeki akvaryuma ekledim tarçını. Tesadüf mü bilemem ama 2 aydır herhangi bir hareket göstermeyen balıklarım bugün yavru almış. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 21:11
Merhaba, bu durumun tesadüf olduğunu düşünmüyorum çünkü üreme iki ay gibi uzun bir süreden sonra tarçını denedikten hemen sonrasında gerçekleşiyor. Bu da tarçının etki ettiğini gösterir. Tekrar olumlu yorumlar gelmeye başlamış hem kendi adıma hemde herkes adına sevindim.. Yorum yazıp gözlermlerini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim. Umarım bilgilendirici yeni yorumlar gelmeye devam eder..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ChildrenÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2010
İl: Aksaray
Mesaj: 100
ChildrenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2010 22:35

Sarı prensesim ağzına yumurta aldı. Çok teşekkürler. sonunda oldu.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

skywarrior76Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 243
skywarrior76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 02:33
Öncelikle şöyle diyim Benim balıklarım normalde yüzmeye aciz ve bitkindiler zaten benim profilden açılan konulara bakarsanız anlarsınız hep bu dertten şikayetciydim yem bile yemeye gelmiyorlardı.. ilaç kullandım vitamin hapı vs vs yine düzelmemişti. ancak dün attım tarcını sabah kalktım balıklar akvaryumda 4dönüyor bütün ev halkı bile çok şaşırdı ilk defa aylardır balıkları böyle gördüler. yeme bi istekliler sormayın + birden form tuttular diyebilirim. ancak yavru konusu için bende erken olduğunu düşünüyorum daha çiftleşme gibi bişi göremedim erkeğim tarçından öncede dişileri kovalıyordu şimdide aynı olay fakat ilerleyen günlerde daha neler göreceğim bilmiyorum ama burda paylaşacağım.
skywarrior762010-05-30 13:13:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 13:25
Ümit bey..
İnanın sonunda bende akvaryumuma tarçın atmaya karar verdim ve bunu frontozalarım için denemeye karar verdim.Bütün yazılanları okudum her şeyide göze aldım.400 LT olan frontoza akvaryumuma 4 çay kaşığı tarçını ılık suda ve eleyerek döktüm.Akvaryumumda önce balıklarım zor nefes alıp vermeye başladı ve o an çok tırsdım daha sonra altta biraz yattılar tabi bu sefer korkumdan su çekdim 2 kova su çektim buda aşşağı yukarı 70 lt eder yazılanlardan eğer bir sıkıntı hissederseniz su çekimi yapın diyerek okuduğum için suyu çektim ve dinlenmiş taze su ekledim,
Benim frontozalarımda kullandığım motor ehem 2217 ve ayrıca iç motorude kullanıyorum 3 L şimdi bekliyorum inanın size olan güvenim ve yazılanlar bana yeteri derecede samimi geldiği için bu karara vardım.Bende çok samimi olarak bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir