Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım


discus severÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 27
discus severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 17:10
[QUOTE=zımzımeddin] [QUOTE=discus sever]

[QUOTE=zımzımeddin]Uğraşılarak , emek verilerek , layıkıyla yapıldığı ortada , elinize sağlık..

Lakin 3 konu beni kaygılandırıyor bu dizaynın geleceğiyle ilgili...

1. Akvaryum üstünde tv pek uygun bir yer değil.. Tepesini nasıl kapattınıxz bilmem ama heleki yaz aylarında buharlaşma zamanla tv ye zarar verebilir diye düşünüyorum..

2. Yapmış olduğunuz ışıklandırma duvarı çok güzel gösteriyor ama akvaryumu doğallıktan uzaklaştırmış..

3. Bitkiler için ışığın yetersiz olduğunu düşünüyorum.. zamanla bitkilerin formunda olumsuz değişme olacağını üzülürek umuyorum..
[/QUOTE]

Öncelikle tşk ederim. Emeği gördüğünüz için. 3 konuya gelince fikrimi paylaşayım. Doğru yanlış düşünelim. Önemli olan paylaşmak zaten. Bunun için size teşekkür borçluyum zaten. 
1-Kapağı yekpare yapmadım gerçekten sıkıntı olabilir bende korkuyorum. Şimdiki aklım olsa onu buhar kaçırmaz yekpare 1 şeyler yapardım. Üstelik o şekilde yapmak benim için de çok kolay bir iştir. Çokta basit kullanışlı ve daha pratik bişiler olurdu. Şimdilik geçti bakalım. Yaza kadar 1 formul bulurum herhalde
2-daha önce dediğim gibi istediğim gibi foto çekemiyorum. Normal aydınlatmada duvar çok iyi gözüküyor. Lede geçildiğinde zaten patlıyor :) orda doğallık değil görselliğe bakıyorum. 
3-5 adet 120 cm. lik T5 aydınlatmam var. Yeter diye düşünüyorum. Yetmez denirse 6 ya çıkartabilirim. Ne dersiniz?.
[/QUOTE]


Bence yeterli , grolüx t5 varsa aralarında daha iyi olur.. Ben bir flo var aydınlatma büyük ölçüde ledle sağlanıyor sanmuıştım...Discus ta ışık nasıl olur bilmem ama grolüx bir çok canlıyı (bitki de dahil) hem güzel gösteriyor hemde faydalı spectrumları daylight 'a nazaran daha iyi..
[/QUOTE]
Aslında arkadaşım bende t5 gralüxs nerden alırım diye düşünüyordum. 28 w t5 grolüks varmıdır?ayrıca mı almam lazım acaba. Sol tarafta discuslar için gölgeli bölge sağ tarafta bitkiler için bol ışık lazım. Tavsiyeler için tşkler. Bence site olarak gayet iyi gidiyoruz. Bana yol gösteriyorsunuz hemde 1 kr. İstemeden tşkler :d.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

netkorayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2006
İl: Adana
Mesaj: 337
netkorayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 11:01
Çok hoş bir dizayn yapmışsınız tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discus severÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 27
discus severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 14:49
[QUOTE=netkoray]Çok hoş bir dizayn yapmışsınız tebrikler.[/QUOTE]

Teşekkür ederim arkadaşım.Emeğimiz yerini bulmuş demek ki :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 18:54
Grolüx florasanı bazı elektrikçilerde bulabilirsiniz... 18 w t5 grolüx 10 tl , 24 w t5 grolüx 16 tl idi en on aldığımda 3 ay önce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 00:16
Yeni resimler bekliyoruz. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur62324Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 240
onur62324Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 01:27
Valla ilk öncelikle şunu söylemek istiyorum. akvaryum tanıtımına akvaryumunuzu koyduysanız ve başlığada tasarımcı olarak dediyseniz artık iyi de olsa kötü de olsa eleştirilere açıksınız demektir. akvaryumdan başlayacak olursak, iç dizayn çok karışık geldi bana ilk bakışta acemi akvaryumu gibi gözüküyor. siz her ne kadar taşı bitkiyi kökü belli görüntü elde etmek amacıyla yerleştirmiş olsanızda sanki bir acemi işi gözüktüğünü belirtmek isterim. hele ki ledler ilk gördüğümde naptın sen ya dedim. aynı son zamanların mutfak tasarımları gibi yapmışın hani tezgahların alt kısımlarına artık led döşüyorlar ya bilen gören vardır. ben her zaman ışık konusunda sadelikten yanayım. iç dekora gelincede şu taşlar felan çıksa kökler azaltılsa ve doğru bitki seçimi ile yeşile ağırlık verilse daha güzel akvaryum olur. onur623242012-03-13 01:29:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discus severÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 27
discus severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 21:34
[QUOTE=karideskisehir]Yeni resimler bekliyoruz. :)[/QUOTE]
ahmet arkadaşım değerli isteğini kırarmıyım :) onur arkadaşımızda görüşünü yenilemesi adına akvaryumun son resimlerini ekliyorum.


[QUOTE=onur62324] Valla ilk öncelikle şunu söylemek istiyorum. akvaryum tanıtımına akvaryumunuzu koyduysanız ve başlığada tasarımcı olarak dediyseniz artık iyi de olsa kötü de olsa eleştirilere açıksınız demektir. akvaryumdan başlayacak olursak, iç dizayn çok karışık geldi bana ilk bakışta acemi akvaryumu gibi gözüküyor. siz her ne kadar taşı bitkiyi kökü belli görüntü elde etmek amacıyla yerleştirmiş olsanızda sanki bir acemi işi gözüktüğünü belirtmek isterim. hele ki ledler ilk gördüğümde naptın sen ya dedim. aynı son zamanların mutfak tasarımları gibi yapmışın hani tezgahların alt kısımlarına artık led döşüyorlar ya bilen gören vardır. ben her zaman ışık konusunda sadelikten yanayım. iç dekora gelincede şu taşlar felan çıksa kökler azaltılsa ve doğru bitki seçimi ile yeşile ağırlık verilse daha güzel akvaryum olur. [/QUOTE]

Ringe çıktığımı bilmiyordum ki yumruk yemeye razı olayım :)burda dostça daha iyi nasıl olur onun peşindeyiz. Bunu sormuş olmama yumruk sallar şekilde konuşmayı gerektirmez. 
benzetmelerle durumu abartılı hale getirmez. Gerek yok. Beğenmediğiniz değil (bu çok görecelidir)doğru bulduğumuz şeyleri paylaşalım ltfn. 

Ben tasarımcı olarak başından sonuna kadar 1 akvaryum tasarladım. Siz dış kalıptan bahsediyorsunuz. Nasip olursa bu tasarımın hikayesini yarın bir blog yayınlayacak. Linkini paylaşırım. Sizde tasarımın ne anlama geldiğini orda görebilirsiniz(meydana çıktınıza göre sizde cevaba razı olacaksınız :d )son düzenleme fotolarım ekte.Yeşilliğe bende hastayım.Fakat 1 ayı tamam olmamış bitkiler tam adapte olmamış akvaryumda bitki bitki demek asıl acemelikten olabilir diye bana düşündürdü. Bana olumlu yönlendirmelerinden dolayı 4 sayfada o kadar kişi olduki. En altta hepsini tek tek adını sıralayacağım. Onların ortak katkısıyla yaptığım son düzenleme aşağıdaki fotolardadır.İç dizaynı konusunda cevabım olsun.Değerlendirmelerinize sunarıım.
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
Aynı zamanda neden herkes lede takıldı aklım almıyor?Zevkime istedim zaman yaktığım ;Normalde yanmayan bir ışıktır o.İnsanlar yalancı duvar yapıyorlar o ışığı yakalamak için (mutfak benzetmenizde ilginç)ben bunu basit bir ledle ortaya koyuyorum.Sadece tekrardan bıktım.Foto çekimim kötü.aynı renk ve ışığı burda koyamıyorum.Bir gün evime buyurun arkadaşım.Yakından bakalım.Belki fikir değiştirirsiniz.
Fakat sizinde eleştirilerinizi mutlaka değerlendirceğim.Asla yabana atmıyacağım emin olun.Değerli katkılar için tşkler.

Bu mesajımda bana katkıda bulunmuş olan tüm arkadaşların niklerini tek tek belirtip yazarak teşekkür etmek istiyorum!

cystein,yılan avcısı, mustafa2016,acemibalık,alpino24,Magirus,Citronx,Karabey, zımzımeddin,
dafi,köksal gürkan,karideskisehir,,visamlord,ugurcelen,caesar,ringo,netkoray,onur62324 

teşekkürler arkadaşlar. Bu akvaryum katılımlarınızdan dolayı benim değil hepimizin malı sayılır. Karşısında çay içmeye her zaman beklerim. 
Selamlar muhabbetler hepinize.
discus sever2012-03-13 22:44:52

Bu akvaryumun tasarım serüvenini aşağıda linkini verdiğim blog tarafından (uyumluyasam.com) yayınlanmıştır.İlgilenen arkadaşlarıma ve tasarımın hikayesi hemde fikirlerimi öğrenmeleri açısından kesinlikle tavsiye ederim.Saygılar sevgiler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discus_severÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1
discus_severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 11:27
Ne yazık ki şifrem kaybolduğu ve yenisini akvaryum.com'dan bir türlü almayı başaramadığım için artık yeni isim ve şifreyle giriyorum :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semyssÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2012
İl: Adana
Mesaj: 50
semyssÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 12:37
Çok güzel olmuş elinize sağlık :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NukasÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2007
İl: Denizli
Mesaj: 39
NukasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 09:21
[QUOTE=discus sever] otoğraf: 
PLANLAMA:Salonda oturma grubu ve yemek grubu yer değiştirildi.Akvaryum ve TV konulacak duvar özel taşla kaplandı.Duvarda ve akvaryumda ışık cümbüşü olması için led aydınlatmadan faydalanıldı.
Nem den TV'yi korumak için akvaryum üzeri özel buhar kapağı ve titiz ağaç işçiliği yapıldı.Artı takviye olarak salon kapısı odada nem birikmesine engel olmak için çıkarıldı.
Su değişimlerinde ve takviyelerinde kolaylık olması için gemi su tahliye pompası alındı.Wc ye uzanan  hortumla atık su atımı sağlandı.Akvaryum üstü fıskiye olması da isteniyordu ama ne yazık ki o başka akvaryuma bırakıldı.kendi evimde yaptığım bu ilk akvaryuma uygulama kısmet olmadı.belki başka akvaryuma!

Boyut (cm):167*65*70h  akvaryum- 65*65*70 cm  sump ölçülerim
Kapasite (litre):850 lt toplam
Canlılar:sadece bitkiler.
1 martta 4 lepistes, 5 plati, 10 kiraz karides, 20 dikenli(boynuzlu) nerite salyangoz eklendi.

Malzemeler:
tabanda hindistan cevizi torfu;üstüne 4cm ince silis kum;üstüne dere kumuyla karışık acua clay
kayalar:gnays kayası;fosil kaya;ismini bilmediğim yeşil ,kırmızı  ve sarımtırak renklerde kayalar.granit taş(siyah küp şeklinde olan)volkanik kaya.(ayrıca sumptada mevcut);podima taşı;
sump malzemelerim:sünger(gri sünger+filtre siyah sünger)+lav taşı+elyaf+bataklık torfu(henüz eklemedim.ama ilk su değişimimden sonra ekliyeceğim)+ısıtıcı toplam  500watlık(300wat sera+200 watt çelik ısıtıcı)

AYDINLATMA:5 ADET T5 28 WATT 6500 KELVİN.ÖZEL DIŞ AYDINLATMA LEDLERLE UYGULANDI.

Akvaryum Bakımı:
Haftalık su çekimi yapılacak.meşe ve ceviz yaprakları eklendi.çay ilavesi yapıldı.yıldırım beyden(aqua botanik) aldığım bitki takviyeleri günlük uygulanıyor.8 saaat boyunca ışık yakılıyor.
karbondioksit tüpüyle gübreleme yapılıyor.

Kullanılan Yemler:-
başlangıç olarak canlı doğuranlar beslenmesi düşünüyoruz.su oturduktan sonra yaklaşık 3-4 ay sonra discus beslemeye başlamak istiyoruz.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:çay-meşe ve ceviz yaprağı-bataklık torfu-hindistan cevizi torfu
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Qq6c98j-SJ4&feature=g-upl&context=G2155a03AUAAAAAAAAAA[/VID]
aslında buraya hanımı ikna etmek için dizaynını ve imalatını yapıp eve aldığım banyo dolabınıda koymak vardı ama;yadırganacak diye koymadım :)
öneri ve görüşlerini esirgemeyen arkadaşlara şimdiden tşklerimi sunarım

Bu akvaryumun tasarım serüvenini aşağıda linkini verdiğim blog tarafından (uyumluyasam.com) yayınlanmıştır.İlgilenen arkadaşlarıma ve tasarımın hikayesi hemde fikirlerimi öğrenmeleri açısından kesinlikle tavsiye ederim.Saygılar sevgiler


[/QUOTE]

Merhaba öncelikle tasarım harika olmuş ellerinize sağlık. Benim sorum ise şöyle. Hemen hemen aynı boyutlarda akvaryumum bende bu şekilde bir tasarım yapmak istiyorum ama akvaryumun buharının üzerindeki tv ye zarar verebileceğinden endişeliyim?? Bunun ile ilgili ne önerirsiniz acaba??
alpino242013-04-06 13:12:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir