ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
discus sever
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ekim 2011 08:19
Son Ziyaret:
18 Haziran 2012 22:46
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
riza kaplan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
grafik tasarımcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


riza kaplan

SON 10 MESAJI

akvaryum kumu için alternatif olabilir mi ?
Porçöz tarzı kireç çözücü maddelerle test edebilirsiniz.Fakat sonrasında asıl önemlisi azda olsa yıkayıp denemeniz.Çünkü testi geçse bile kendi özü rezil olabiliyor.İflah olmuyor nafile
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
[QUOTE=karideskisehir]Yeni resimler bekliyoruz. :)[/QUOTE]
ahmet arkadaşım değerli isteğini kırarmıyım :) onur arkadaşımızda görüşünü yenilemesi adına akvaryumun son resimlerini ekliyorum.


[QUOTE=onur62324] Valla ilk öncelikle şunu söylemek istiyorum. akvaryum tanıtımına akvaryumunuzu koyduysanız ve başlığada tasarımcı olarak dediyseniz artık iyi de olsa kötü de olsa eleştirilere açıksınız demektir. akvaryumdan başlayacak olursak, iç dizayn çok karışık geldi bana ilk bakışta acemi akvaryumu gibi gözüküyor. siz her ne kadar taşı bitkiyi kökü belli görüntü elde etmek amacıyla yerleştirmiş olsanızda sanki bir acemi işi gözüktüğünü belirtmek isterim. hele ki ledler ilk gördüğümde naptın sen ya dedim. aynı son zamanların mutfak tasarımları gibi yapmışın hani tezgahların alt kısımlarına artık led döşüyorlar ya bilen gören vardır. ben her zaman ışık konusunda sadelikten yanayım. iç dekora gelincede şu taşlar felan çıksa kökler azaltılsa ve doğru bitki seçimi ile yeşile ağırlık verilse daha güzel akvaryum olur. [/QUOTE]

Ringe çıktığımı bilmiyordum ki yumruk yemeye razı olayım :)burda dostça daha iyi nasıl olur onun peşindeyiz. Bunu sormuş olmama yumruk sallar şekilde konuşmayı gerektirmez. 
benzetmelerle durumu abartılı hale getirmez. Gerek yok. Beğenmediğiniz değil (bu çok görecelidir)doğru bulduğumuz şeyleri paylaşalım ltfn. 

Ben tasarımcı olarak başından sonuna kadar 1 akvaryum tasarladım. Siz dış kalıptan bahsediyorsunuz. Nasip olursa bu tasarımın hikayesini yarın bir blog yayınlayacak. Linkini paylaşırım. Sizde tasarımın ne anlama geldiğini orda görebilirsiniz(meydana çıktınıza göre sizde cevaba razı olacaksınız :d )son düzenleme fotolarım ekte.Yeşilliğe bende hastayım.Fakat 1 ayı tamam olmamış bitkiler tam adapte olmamış akvaryumda bitki bitki demek asıl acemelikten olabilir diye bana düşündürdü. Bana olumlu yönlendirmelerinden dolayı 4 sayfada o kadar kişi olduki. En altta hepsini tek tek adını sıralayacağım. Onların ortak katkısıyla yaptığım son düzenleme aşağıdaki fotolardadır.İç dizaynı konusunda cevabım olsun.Değerlendirmelerinize sunarıım.
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
Aynı zamanda neden herkes lede takıldı aklım almıyor?Zevkime istedim zaman yaktığım ;Normalde yanmayan bir ışıktır o.İnsanlar yalancı duvar yapıyorlar o ışığı yakalamak için (mutfak benzetmenizde ilginç)ben bunu basit bir ledle ortaya koyuyorum.Sadece tekrardan bıktım.Foto çekimim kötü.aynı renk ve ışığı burda koyamıyorum.Bir gün evime buyurun arkadaşım.Yakından bakalım.Belki fikir değiştirirsiniz.
Fakat sizinde eleştirilerinizi mutlaka değerlendirceğim.Asla yabana atmıyacağım emin olun.Değerli katkılar için tşkler.

Bu mesajımda bana katkıda bulunmuş olan tüm arkadaşların niklerini tek tek belirtip yazarak teşekkür etmek istiyorum!

cystein,yılan avcısı, mustafa2016,acemibalık,alpino24,Magirus,Citronx,Karabey, zımzımeddin,
dafi,köksal gürkan,karideskisehir,,visamlord,ugurcelen,caesar,ringo,netkoray,onur62324 

teşekkürler arkadaşlar. Bu akvaryum katılımlarınızdan dolayı benim değil hepimizin malı sayılır. Karşısında çay içmeye her zaman beklerim. 
Selamlar muhabbetler hepinize.
discus sever2012-03-13 22:44:52

Bu akvaryumun tasarım serüvenini aşağıda linkini verdiğim blog tarafından (uyumluyasam.com) yayınlanmıştır.İlgilenen arkadaşlarıma ve tasarımın hikayesi hemde fikirlerimi öğrenmeleri açısından kesinlikle tavsiye ederim.Saygılar sevgiler

H. CUBA bakımı
Cuba nın bakımı yetiştirmesi zor mudur?
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
[QUOTE=netkoray]Çok hoş bir dizayn yapmışsınız tebrikler.[/QUOTE]

Teşekkür ederim arkadaşım.Emeğimiz yerini bulmuş demek ki :)
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
[QUOTE=zımzımeddin] [QUOTE=discus sever]

[QUOTE=zımzımeddin]Uğraşılarak , emek verilerek , layıkıyla yapıldığı ortada , elinize sağlık..

Lakin 3 konu beni kaygılandırıyor bu dizaynın geleceğiyle ilgili...

1. Akvaryum üstünde tv pek uygun bir yer değil.. Tepesini nasıl kapattınıxz bilmem ama heleki yaz aylarında buharlaşma zamanla tv ye zarar verebilir diye düşünüyorum..

2. Yapmış olduğunuz ışıklandırma duvarı çok güzel gösteriyor ama akvaryumu doğallıktan uzaklaştırmış..

3. Bitkiler için ışığın yetersiz olduğunu düşünüyorum.. zamanla bitkilerin formunda olumsuz değişme olacağını üzülürek umuyorum..
[/QUOTE]

Öncelikle tşk ederim. Emeği gördüğünüz için. 3 konuya gelince fikrimi paylaşayım. Doğru yanlış düşünelim. Önemli olan paylaşmak zaten. Bunun için size teşekkür borçluyum zaten. 
1-Kapağı yekpare yapmadım gerçekten sıkıntı olabilir bende korkuyorum. Şimdiki aklım olsa onu buhar kaçırmaz yekpare 1 şeyler yapardım. Üstelik o şekilde yapmak benim için de çok kolay bir iştir. Çokta basit kullanışlı ve daha pratik bişiler olurdu. Şimdilik geçti bakalım. Yaza kadar 1 formul bulurum herhalde
2-daha önce dediğim gibi istediğim gibi foto çekemiyorum. Normal aydınlatmada duvar çok iyi gözüküyor. Lede geçildiğinde zaten patlıyor :) orda doğallık değil görselliğe bakıyorum. 
3-5 adet 120 cm. lik T5 aydınlatmam var. Yeter diye düşünüyorum. Yetmez denirse 6 ya çıkartabilirim. Ne dersiniz?.
[/QUOTE]


Bence yeterli , grolüx t5 varsa aralarında daha iyi olur.. Ben bir flo var aydınlatma büyük ölçüde ledle sağlanıyor sanmuıştım...Discus ta ışık nasıl olur bilmem ama grolüx bir çok canlıyı (bitki de dahil) hem güzel gösteriyor hemde faydalı spectrumları daylight 'a nazaran daha iyi..
[/QUOTE]
Aslında arkadaşım bende t5 gralüxs nerden alırım diye düşünüyordum. 28 w t5 grolüks varmıdır?ayrıca mı almam lazım acaba. Sol tarafta discuslar için gölgeli bölge sağ tarafta bitkiler için bol ışık lazım. Tavsiyeler için tşkler. Bence site olarak gayet iyi gidiyoruz. Bana yol gösteriyorsunuz hemde 1 kr. İstemeden tşkler :d.
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
[QUOTE=ringo] Rıza bey, meyve veren ağaç taşlanır biraz da ben taşlayayım bari.
 
Öncelikle belirtmek isterim ki verdiğiniz emek ve ortaya koyduğunuz şey takdire şayan, tasarımınızda çok çok hoş olmuş.
 
Dikkatimi çeken hususlar ise şunlar.
Akvaryumun ön camının altında yanan led dikkat dağıtıp, akvaryumun iç güzelliğinin görünmesini engelliyor.
Bu ledin ışığı en azından direk gözünüze gelmemeli. Açıkçası bu ışık ihtiyaç ve görsellik dışı olmuş. Ortaya çıkarmayı düşündüğünüz nesne karanlık ortamda içeriksiz ve dış şekli hoş ise led ancak güzel durabilir. Dört köşe bir akvaryumda ise nesne dikdörtgendir ve asıl önemli olan içeriğidir.
 
Duvarda kullandığınız kalebodurun (tabi zevk meselesidir ama) daha hoş tonları vardı, hatırladığım kadarıyla yurtbayın seramikleri diğerlerinden daha güzeldi. Gri ağırlıklı ton biraz soğuk duruyor ve odanızın boyasıyla da uyum sağlamamış. Tasarıma verdiğiniz önem ortaya koyduğunuz eserden belli oluyor. Hem eserin maliyetini hem yerde el dokuma halıyı nazara alarak maddi sıkıntı yok farzederek duvarları da gümüş tonlu italyan boya ile boyatmanızı tavsiye edebilirim. Ayrıca tv nin boyutları da biraz küçük kalmış. !!!!!!!
 
Yukarıda yazdıklarım tabi zamanla yapılabilecek şeyler. Asıl önemlisi ise bence akvaryum mobilyası.
Mobilyanız kaplama mı yoksa ağaç mı? Resimlerden bana kaplama gibi gözüktü ve Buharı tahliye edecek bir boşluk ta bırakmamışsınız. Buhar, kapağınızın içinde zamanla suya dönüşecektir. Kapağın altında herhangi bir tedbir aldınız mı? Oluşacak suyu tekrar akvaryuma döndürecek buhar ve suyun akvaryum mobilyasına ulaşmasını engelleyecek birşeyler yapmışsınızdır diye temenni ediyorum.
Bir de akvaryumun altına bir strafor koyarak direk yere mi koydunuz. Çünkü akvaryumunuz baya büyük ve zeminler genelde bozuk oluyor, böyle uygulama yapacak arkadaşların zeminde birkaç milimden fazla çarpıklık varsa sadece straforla bunu gidermeyi düşünmemelerini ve zemini düzleştirici başka bir çalışma yapmaları gerektiğini vurgulamak istiyorum. Akvaryumun iç dizaynı hususunda ise yazan arkadaşlara katılıyorum; tek cins kaya kullanmanız daha doğal bir görüntü verebilirdi. Tabii bu herzaman rahatlıkla değiştirilebir bir husus olduğundan çok da önemsenecek bir şey değil. Güvenlik konusunda ise akvaryumunuzun cam olan köşesine koyulacak ahşap bir köşebent ufak ta olsa köşeden gelebilecek darbeleri emme bakımından avantaj oluşturabilir. (çünkü akvaryum yerde ve cam köşe kapı giriş tarafında bulunuyor galiba) Tabi bunun görselliği etkileyecek bir yönü de bulunmakta. Bazen tasarımla sağlamlık ve güvenlik gibi hususlar birbirlerinin zıt yönünde hareket ediyorlar malesef. Muhtemelen siz tasarımı ön plana almışsınız fakat akvaryumun yerde olması güvenlik açısından ciddi bir dezavantaj oluşturuyor aslında.  
 
Öff amma uzun yazdım ya!!!!!
Rıza bey, birdahkine böyle güzel şeyler yapmayın yoksa daha uzun yazarım.
Hepsi bir yana elinize emeğinize aklınıza sağlık, çok güzel olmuş.
Saygılar.[/QUOTE]
İlyas bey bende öncelikle bu detaylı yorumlarınız ve incelemeleriniz için kucak dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. 
Yorumlarınıza sırayla karşılık verebilmek için yazınızı ayrı pencere açıp ordan bakıp bakıp yazıyorum :)))
-Bu led konusu ne yazık ki benim iyi foto çekememden (profesyonel olmadım gibi o şekilde foto çekecek makinamda yok) kaynaklandı biraz.İyi anlatımda yapamadım.2 renk led kullandım.2 side akvaryum dışında. Arkada mavi olan duvara vuruyor. Akvaryum içine değil. (sahte duvar yapıp aydınlatma yaparlar ya onun yerine böyle uygulama yaptım. )kehribar rengi olan dışardan akvaryum içine vuruyor. Onuda sadece ve sadece istediğim zaman kullanıyorum. Kullandığımda da diğer tüm ışıkları kapatıyorum. O zaman görüntü iyi oluyor. Normal her zamanki aydınlatmam 5 adet t5 le yapıyorum. Onada ikaz geldi belki watt yada sayısını çoğaltabilirim. 
-Duvarda seramik kullandım(patlatma taşlarla ilgili bence sıkıntılı durum var. Tercih etmedim kasti olarak). Renk benim hoşuma gitti gri ve yeşil tonlaması var. Fakat farkettiğiniz gibi duvar boyası uygun değil ;tasarımda herşey düşünmeye çalıştımı belirtmek isterim. Yazın boya yapılacaktı :) duvar rengi değişecek yani. Renk olarak tavsiyeniz için tşkler. Çok hoş 1 tavsiye olmuş. Değerlendireceğim 
-TV 40 inç. 3 mt civarı mesafede karşısında oturuyorum. Benim gözümü dolduruyor. Daha büyüğü olsa görme mesafemde ki göz alanım da taşma olurdu diye düşünüyorum. Böyle tam uygun gibi geliyor bana. Ama kabul etmek lazım söz konusu tv olunca herkes daha büyük daha iyi diye kabul ettiğinden alışmışız millet olarak gibime geliyor. 
-Mobilyam deniz(marine) su kontrası malzemeden yapıldı. Denizde teknelerde bile kullanılan bir malzeme(tuzlu suya 10 yıl dayandığı belirtiliyor)üzerine özel 1 cila attırdık. Zamanla daha da renk oturacak. Ayrıca buhar camı kullanıyorum. Buhar yönünden sıkıntım yok. 
-Akvaryum altında evet tedbir aldım ama strafor değil. Onun zamanla dağılıp beni rezil edeceğini bildiğimden ondan kaçtım. Onun yerine özel bir sünger kullandım. Süngerin 16 tonluk yük taşıma kapasitesi oldunu belirtmeliyim(taşıma derken yanlış anlaşılmasın dağılmamak yükü yere dengeli aktarabilmesi olarak söylüyorum. )
-tek cins kaya olayı evet özellikle Şehabettin arkadaşım da ikaz etti doğrudur tek cins olabilirdi yada hiç olmayabilirdi. Burda açıkçası eşimin kaya taş sevmesi benimde az çok hoşlanmam durumu değiştirdi. Yani tüm gün seyredeceksem benimde hoşlanacak şeyleri içinde bulmam gerek değil mi?. Sol taraftaki dikine olan taşlar bu büyük (Arizona'daki gibi)dik kayaları hissettirmesi adına düşünülen 1 fikirdi. Ona göre uygulama oldu. Volkanik kaya faydasına inandığım için konuldu. Ortada görünen 1-kaç taş kaldı onlar da renk olsun diye katıldı.Ayrıca bitkili akvaryumda her şeyi zamanla bitkilerinde örteceğini unutmamalıyız.Daha 3-4 haftalık akvaryumum. Ama zamanla herşey değişebilir. Dediğiniz gibi o taşların çıkartılması çok çok basit(sadece o dikine konulan taş grubu hariç. Onu nasıl akvaryumda sabitledim bahsetmek bile istemiyorum )
-sol taraf açıkta akvaryumun orasıda pencere tarafı. Yanında koltuk var hemen. Geçiş koridoru değil yani. Ama köşebent eklemeyi düşünüyorum orayada. Silikon görünmesine lüzüm yok çünkü. Güvenlik adına tek sıkıntım küçük misafir çoçuklar yani yiğenlerim :d. Bakalım onuda takip ederek bertaraf ediyoruz. Neyseki elindeki herşeyi atan acar 1 yiğenim yok allahtan :d
-Not:Yalnız şunuda belirteyim iğneyi kendime batırdım. Burda uygulamak isteyipte yapamadıklarımdan bahsedeyim.Motor kullanmadan su devridaimi yaptırmak istiyordum. Başarılı olamadım.Buda projemde ki bazı unsurları ya yapamama yada başka bahara bırakmama sebep oldu. Aşağıdaki maddelerin hepsini motor devri daimine göre artık yapabilirim. Fakat bu akvaryum için artık çok geç.Başka akvaryum olursa olur ancak. 
bende amma laf seviyormuşum farketmiyormuşum meğer :d 
a)Mesela buharın tv etkisi salon kapısını da söktüm.Buhar birikmiyecek salonda ama ben onu şimdi olsa çok daha sağlıklı çözerdim. 1 gr buharda kaçmazdı. Tv risk altında kalmazdı. Şimdide kaçmıyordur gerçi :)
b)fiskiyeli olacaktı. Sağda çiçek gördüğünüz yerde aynı zamanda fiskiye olacaktı. O suda ledle gene ayrıca aydınlatılacaktı. 
c)işlevsellik ve kullanım kolaylığı daha yüksek olacaktı. Sump ayrı akvaryum ayrı oldu. Kesinlikle yekpare olmalıydı. 
-su üstü bitkileri için üstte boşluk bırakırdım. 
-su tazelemek için ayrı tank değil sump içinde olmalıydı(onu yakın zamanda ekliyeceğim. V.S  V.S şu an bu kadar aklıma geldi. 
Sizden ricam sizde bir daha bu kadar detaylı yorum yazmayın. Sonra bana da uzun uzun yazdırıp okumaya niyet eden arkadaşlarımıza eziyet ettirtmeyin :d
Tekrar tekrar teşekkür ediyorum İlyas bey !.


[QUOTE=Caesar]Tvden gelecek sesler baliklari stresse sokacaktir kesinlikle, nekadar önlem alirsaniz alin yaz aylarinda büyük miktarda olacak buharlasma sebebiyle Tv nin kullanim ömrü düsecektir.  [/QUOTE]

Akvaryumda şimdi balık mevcut ve hiç rahatsızlık yada stres belirtisi yok. Aksine büyük ev edinmenin huzuru ve mutluluğu mevcud. 
Tv konusunda yeterli tedbir aldıma inanıyorum. Şimdi olsa daha da iyisini yapabilirmişim gerçi. Zaman en iyi cvb verecektir. 
Yorumların için tşkler arkadaşım.
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
[QUOTE=ugurcelen]Gerçekten muhteşem olmuş maşallah diyorum saygılar [/QUOTE]
Bizdende Antalya'ya selamlar saygılar :)
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
[QUOTE=visamlord]Akvaryumu ve tasarımı güzel olsada bulunduğu konumu beğenmediğimi söylemek istiyorum. Göz hizasında bulunan bir akvaryum en net ve güzel görüntüyü veriyor [/QUOTE]

Oturduğunuz koltuğu düşünün arkadaşım. Şimdide tam karşınıza dik gelen noktaya bakın. İşte tam o noktanın altında akvaryumunuz tüm çıplaklığıyla karşınızda durduğunu hayal edin. İşte şimdi benim akvaryumun önünde oturuyorsunuz. Lütfen bana da oturmam için yer verin :d. 
 

Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
Volkanik kayayı hem filtrelemeye yardımcı olduğuna inandığım için sumpa bile ekliyorum. 
ph olumlu etkileyeceği konusunda inançlarım var. Ama bunu yapacağım testlerle deniyeceğim kuşkusuz. (ph bataklık torfu ekledim onuda test etmiş olacağım. )o konudaki tecrubelerimide burdan paylaşacağım. 
burdan bu konuda fikri,bilgisi,tecrübesi olan arkadaşalarımın yorumlarını beklerim. .. discus sever2012-03-08 11:23:11
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
[QUOTE=karideskisehir]Benim akvaryumum 50 cmlik bir akvaryum. İçinde parvula var. 1 aya kadar da eğer adaptasyonda sorun yaşamazsa bir miktar ürerler. Sizin akvaryumun bir köşesine bile yetmez ama para vermeden önce denemenizi sağlayacak kadar gönderebilirim.[/QUOTE]

Biliyormusunuz Ahmet bey şu teklifiniz bile beni ne kadar sevindirdi.Mutlaka parvula yetiştirmeyi deniyeceğim.Sırf sizin bu samimiyetiniz ve iyi niyetliliğiniz için.


[QUOTE=cystein] [QUOTE=karideskisehir] Benim takıntım olan tek tip kaya olayı ilgimi çekti sadece. Bence tek tip kaya türü kullanılsa daha güzel ve doğal bir hava olurdu diye düşünüyorum.
[/QUOTE]

Bu mesajı Rıza Beyin discus beslemeyi düşündüğünü göz önünde bulundurarak mı yazdınız acaba? Zira biz kayaları çıkartmasını önerirken siz tek tip kayadan bahsediyorsunuz. Kullanılan kayaların salınım yapıp yapmadığını bilemiyoruz tabii ama discusa uygun bir tasarımda kayanın bence yeri yok. Amazon Asit Havuzu tasarımı yapacaksak kayanın tasarımda işi yok bence..

Saygılarımla..
[/QUOTE]
Bedrettin bey;Nehir olur da için de hiç kaya taş toprak olmaz mı?.Bence doğallığa aykırı birşey değil bu.Diskuslarda kütük taş toprak uygun olabilir gibi geliyor bana.kullandığım taşları porçözle test ederek kullandım.Genede yapacakları salınım eser element olacaktır .O da hem balıklara hem bitkilere faydalı olacaktır diye düşünüyorum.Ayrıca diklemesine kullandığım taşlar gnays kayası.Salınım yapmaz diye biliyorum ben.Ayrıca artık o kayaları çıkarmama imkan yok onları nasıl tutturduğumu bir bilsen dostum :)
diğer taşlarda zaten bayağı azalttım.volkanik kaya ve küçük(avuç içi kadar ) 5 parça taş daha.Hepsi bu.
Ama sizin bu ikazlarınız hoşuma gittiğini itiraf etmeliyim.Kendi akvaryumunuz gibi özenip düşünüyorsunuz.Çok çok tşk ederim Bedrettin bey.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.