Tavsiyelerinizi bekliyorum.


LuffyÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 7
LuffyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 19:54
Fotoğraf: 

Boyut (cm): 3 Cm ve 7 cm arası balıklar hepsi farklı boyutta 
Kapasite (litre): 20,5 Litre
Canlılar: 2 Japon Balığı 
Malzemeler: Shark iç filtre

Akvaryum Bakımı: 3 ile 4 hafta arasinda bir akvaryumumu temizliyorum. 

Kullanılan Yemler:Sarı pond yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Contra Ichthyo

Öncelikle yaşımı belirtiyim 12 , Bu akvaryumu alalı çok oldu aslında eskidende aynı boyle bir başlık açmıştım fakat o zamanlar 7 japon balığı , 1 çöpçü , 1 vatozum vardı fakat hepsi oldü ve geriye kalan 2 japon balığım bunları aldığımdan beri besliyorum hala ölmediler ve ölmemeleri için yapmam gereken ne var kendi imkanlarımla yapabilceklerimi soyleyebilirmisiniz?
Ve bu 2 japon balığımdan biri turuncu siyahtı fakat sadece turuncu oldu şimdi onun nedeni ne olabilir birde turuncu olan eskiden diğer balıkları peşinden kovalıyordu ve duruyodu hep oyle yapıyordu bunun nedeni ne olabilir kavga ediyor olabilirlermi ?
Buda Benim Akvaryum'umun Özellikleri ; 40*19*27h CM ÖLÇÜLERİNDE 20,5 LİTRE HACİMLİ BAŞLANGIÇ AKVARYUMU.
KAPAK VE ÇERÇEVE DEKORATİF ALÜMİNYUMDAN ÜRETİLMEKTEDİR.
KAPAK İÇİ, AYDINLATMA TESİSATI MEVCUT OLUP   TESİSATLI OLARAK Satın Aldım.

Sizce İyimi Arkadaşlar Fotoğraflarını bir kaç gün sonra çekip koyucam şimdilik sadece yukarda belirtiğim sorulara cevap almam yeterli :)

Unutmadan Söylim İlk Defa Balık Besliyorum ona göre yorumlarınızı bekliyorum.. :)

Saygılar...


Luffy2011-12-31 12:28:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliarifÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2010
İl: Konya
Mesaj: 402
aliarifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 20:20
20 lt akvaryum kumla felan azlir duser o nedenle kucuk balik al sen buyut...yapay seyler eklememeye dikkat et..
bir an önce buyuk tank almaya bak...
Japon baligi ile ilgili sorularini sazansigiller bolumunden sorabilirsiniz

Saglikli baliklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2011 21:33
Başlangıç için bence iyi.Ama sadece 2 küçük boy japon besleyebilirsiniz.Kum koymamalısınız çünkü zaten küçük olan su hacminden çalmış olursunuz.Onun yerine küçük bir MANGROW köküne bir kök ANUBIAS bitkiyi bağlayın.Hem güzel görünür hemde canlı bitki sudaki nitratı azaltır.
 
Yem olarak güzel bir yem alın.En küçük boy SERA GOLDY GRAN yem var ondan alabilirseniz iyi olur.Kutusu 5 TL civarı.Birde tatlı su karidesi satılır poşeti 2 tl falan 1 poşette ondan alın.Haftada birkaç öğün bundan verirsiniz.Kalan öğünlerde de SERA yemi ve haftada 3-4 öğün haşlanmış bezelye,brokoli verirsiniz.Bunlar size yeter.Haftada 2 kere dip çekimi yapmalısınız.En kötü ihtimalde 1 kere KESİN yapmalısınız.20 LT hacimli ise her dip çekiminde 4-5 LT suyu çekip yerine temiz dinlenmiş su koyacaksınız.Zaten ufak olduğu için akvaryumunuz su değişimleri sıkıntı olmaz.
 
Hayırlı olsun inşallah ileride 150-200 LT de beslersiniz.
JapoJupo2011-12-27 21:34:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 13:10
Haftada bir dörtte bir oranında akvaryumdan kirli suyu çek, yerine üzeri açık bir kapta 3 gün dinlenmiş kloru uçmuş olacak böylece, bu suyu akvaryumla aynı ısıya getir, bunuda az cık bir suyu bir kapta ısıtarak soğuk suya katarak ılıştırabilirsin, sonra akvaryuma kat. Bir ısıtıcı alırsan iyi olur 10-15 liraya olanlar var marka olarak fiyatları değişiyor 100 watt olanlardan alsan yeter. Isıyı 24 dereceye getir ibresini çevirerek, sonra ısıtınıcının tamamını suyun içine sok suyun dışında kalmasın. Japonlarına 3 günde bir balık başına birtane haşlanmış bezelye verirsen sağlıklı olurlar kabız olmazlar. Haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyun tanenin içini atacaksın. Bakkalda satarlar cam kavanozlarda, kendin çig alıp haşlayadabilirsin. Yemide fazla kaçırma balıklar kabız olup dipte hareketsiz yapmasınlar sonra. Kuru yemi uflaayıp suyun yüzene serpistirirsen onlar toplar yer ufak taneleri hazmıda kolay olur pond yemden bahsediyorum. Daha çok bitkisel yemlerle besle japonları beyaz kurtcuk gibi olan yemden pond yemden yani verebilirsin, diğer yemlerdende yeşil renkli olanlar genelde daha çok bitkisel ağırlıklı yemler olur, pul yem, toplu iğne başı gibi yuvarlak yeşil granül yemler vardır. Forumu araştırmanı tavsiye ederim benzer konularda birçok tavsiyelerde bulunduk arkadaşlara.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir