Teker Teker Amerikan Karma 444 lt (16. sayfa - Yeni Fotoğraflar)


koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2010 18:48

Hocam azkaldı bir dişi erkeğin bölgesine girip erkek kendini şişirmiyosa bilki eş tuttular ve 2 ay sonra yavrulayacaklar.Birde bu banaydı heralde :)

[QUOTE=Shadow designer]
 
Altifrons ağırlıklı bir çekim olduğunu kabul ediyorum çünkü hiç utangaç davranmıyorlar.
[/QUOTE]
koray772010-12-19 18:51:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2010 19:18
Ortam ve balıklar harika. Bu akvaryumdan haberim olmasa fotolar yabancı kaynaklı sanırdım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2010 09:53
[QUOTE=koray77] Hocam azkaldı bir dişi erkeğin bölgesine girip erkek kendini şişirmiyosa bilki eş tuttular ve 2 ay sonra yavrulayacaklar. Birde bu banaydı heralde :)
[QUOTE=Shadow designer] Altifrons ağırlıklı bir çekim olduğunu kabul ediyorum çünkü hiç utangaç davranmıyorlar.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
 
Koray tespitlerin için teşekkür ederim. Gerçekten sosyal davranışları konusunda tam bir kanıya varamadığım bir canlı bunlar. Ben sayıları daha fazla olup kendileri rahatça ve istediğini eş seçsin isterdim, ama ilk etapta aldıklarımın yarısı yaşadı ve bunların içerisinden de ne çıakrsa bahtlarına dedik. Koloniye sonradan birey eklemek istemedim. Geçenlerde satış ilanlarında olan altifronslardan 2-3 adet daha ekleyip kalabalık bir sürü oluşturmak istedim. Fakat şu an için tank hacmimin buna elverişsiz olduğunu ve daha fazla bireyle birlikte karmaşadan başka birşey yaratmayacağımı anladım. Çünkü şu anki bölge sayısı bile 2 çift çıksa bile çok ta yeterli olmnayacak. Altifronslar birçok canlıyı görmezden gelip sadece kendi aralarında sürtüşme yaşıyorlar. Onlara karşı da baskın olan sadece Red Severum mevcut. O da sol arka köşesindeki yuvasından çıktığı sırada biraz yüzgeçleri kısarak atlatıryorlar. Çünkü Severum öyle her önüne gelene saran bir birey değil. Oldukça uyumlu nazik bir dominant.
Utangaç olduklarıyla ilgili sana sözüm yok ama ilk geldikleri sırada ve tankta bir değişiklik yaptığım sıralarda öyle oluyor. Ama genel kanı da böyleydi. Bu tankta ise popülasyon azaltmamın ardından düzen tam oturunca rahatladılar. Şimdilik odaya ilk girdiğim sırada onlar farkediyor ve taban saviyesinden orta seviyenin üzerine kadar çıkıyorlar. Fakat yükseklik ne olursa olsun bu canlıların (yavrulukları hariç) yüzeyden yem yiyebilecekleri ve o bölgeyi aktif şekilde kullanabileceklerini düşünmüyorum. Bende 45cm'in üzerine asla çıkmıyorlar. Çok nadiren ilk yem dökülen yere doğru bir atak oluyor. O yüzden tek tür gibi bakılacaksa taban alanı geniş fakat yüksekliği 45-50cm'i geçmeyen tanklarda beslenmesini tavsiye ederim. Çünkü onlar yine yüzeydeki bölgeye yaklaşmayacaktır.
[QUOTE=Really]Ortam ve balıklar harika. Bu akvaryumdan haberim olmasa fotolar yabancı kaynaklı sanırdım. [/QUOTE]
 
Umut böyle bir yorum için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok mutlu oldum. Ülkemizde böyle tankların ve türlerin çoğalmasıyla birlikte bir çok kullanıcıdan çok daha iyi fotoğraflar göreceğimize eminim. Keza bende en iyisini yapmaya uğraşacağım. Fotoğraf sayısı belki çok fazla gelebilir ama yaklaşık 290 fotoğraf içerisinden 90 adetini eleyerek ekledim.
 
Önce de dediğim gibi bu tankı yıllar boyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen gün kendimde ilk sayfalardaki fotoğraflara baktım ve canlıların ve tankın gelişimini izledim. Balıkların ne kadar büyüdüğünü, dekorun nasıl arttığını, eklenenler çıkarılanlar gibi durumların kayıtlarını bir günlük gibi sizlerle birlikte tutmak gerçekten hobi adına güzel bir kaynak yaratıyor. Umarım bir çok kişiyi Amerikana heveslendirip, faydalanmalarını sağlarız.
 
_____________________________________________

20.12.2010 Bu akşam tanka 2 küçük dostumuz eklendi.
 
Shadow designer2010-12-21 10:43:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzumakiNarutoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Hatay
Mesaj: 1905
UzumakiNarutoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2010 22:04
Umut abi hayırlı olsun, nereden buldun? Boyları ne kadar tahminen? Çok şirin görünüyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2010 22:10
Çok küçükler şimdilik 3cm civarı diyebilirim. Dün gelmişler Greenleri aldığım yerde gördüm. Yine Green gelmiş fiyat aynı ama gönderdiklerimin yarısı kadarlar. Flower Horn da gelmiş arayanlara duyrulur. Yine arka sokağında bir akvaryumcuda Flower horn ve Jack Dampsey yavruları gördüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 11:39
Umut hayırlı olsun, dayanamadın dimi? Çok güzel bireyler, umarım uyumda sorun yaşamazlar.
 
Bu İzmir akvaryumlarına kocaman bir tebrik, ya ben İstanbulda bu türleri bulamıyorum, yada hakkaten İzmir akvaryumcuları İstanbulda kilerden daha hobiye dönük...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 10:40
ALLAH nazarlardan saklasın. Umut keşke burda olsanda seninle benim akvaryumdan birini seninki gibi kursak. Valla hayretle baktım. Zaten altifronslar beni cezbetti baka baka bi hal oldum. Dicek bişi yok bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 09:05
Güncel Canlı Listesi
Heros efasciatus Severum Red (1adet),
Heros efasciatus Severum Green (1adet),
Heros sp. 'red shoulders' Rotkeil (1adet),
Geophagus sp. Altifrons (4adet),
Cleithracara maronii Keyhole (1adet),
Mesonauta festivus (Bayrak Cichlid, Festivum) (1 adet)

Pterophyllum scalare Melek - Silver (1 adet)

Archocentrus multispinosa - Rainbow (1 adet) 

Metynnis hypsauchen (Silver Dolar)(3adet),
Xiphophorus helleri (Kılıçkuyruk) (1 Çift)

Ancistrus Sp. (Boynuzlu Cüce Vatoz)(6adet),

Corydoras Trilineatus (Leopar)(1adet),

Corydoras Aeneus (Bronz)(7adet),

Apple Snail (3adet)
 
Yeni haberler...
 
- Tankta beni en çok şaşırtan durumlardan birisi geçen gün loş bir ışık altında tankı izlediğim sırada 1 tane 0,5 cm Cüce vatoz yavrusu fırlayıp yan cama geldi. Sağ taraftaki iri boynuzlu erkek bitkili, kayalık ve köklü bölgede 2 dişiyle birden bir harem kurmuş durumda. İzlenmeleri ve haliyle görüntülenmeleri de çok zor. Sol taraftaki iri kütüğün iç kıvrımlarında da 1erkek var sanırım o bölgede de 1 yada 2 dişiyi kontrol altında tutuyor. Ama fazlalık erkek varmı hiçbir bilgim yok. Açıkçası 6 adet olup olmadıklarını bile net bilmiyorum. Umarım 2e4 şeklinde 2 ayrı bölgede bol bol yavru verirler. Herhangi bir küp yada yapay bir kovukları yok. Tamamen doğal olarak oluşan boşlukları kullanıyorlar.
 
-  Tank kurulduğundan beri beklediğim Altifronsların eş tutma olayları gerçekleşmek üzere gibi görülüyor. En üzücü yanı sanırım sadece tek dişi var. Geri kalanları erkek gibi görünüyorlar. Bu tankta sadece üremesi için ekstra bir çaba harcayacağım en nadide canlılarım bunlar. Eşler kesin ve net belli olduktan sonra fazla erkekler tanktan çıkarılacak. Dün akşam fazla erkekler yada ileride yavruların yenidoğan tankı olması adına 40x40x25(h) bir tank aldım ve alttaki dolabın içerisine yerleştirdim. Şu an için ekstra bir çabam yok. Şu sıralar havaların soğuklarından dolayı düzenli olmasada su değişimi yapmaya çalışıyorum. Suyu şofpenden bastığım için %15 değişimlerde tank bazen 32,5 derece oluyor. Bitkiler için zararını bilsemde geçen günlerde hafif bir beyaz benek krizi yaşadığımız için soğuk su basmaya hiç niyetim yok. Beyaz benek ısı yükselterek ve karanlığa büründürülerek kısa sürdü gibi görünüyor. Şimdilik sorun yok.
 
- Kılıçlar 7-8cm fantom dişi ve 5cm fantom erkek olarak 1 çift bırakıldı. Bronz Corylerden birisini daha gönderdim. Kaldı 7, daha da göndermem :)
 
- Silver Doların ve Festivum'un 1'sini kaybettim, tek kaldı. 3 silahşör SD'ler gayet mutlu ve oburlar.
 
- Bu tankın büyüyen ve güneyliymiş gibi davranan en küçük yavrusu olan Rainbow'un dişi olduğuna kanaat getirdim. Genellikle karnı tıka basa dolu olduğu için pek tahmin edemiyordum. Çünkü ne bulduysa götürüyor. Tüm yemlere karşı oldukça istekli, bunların haricinde, SD ler kur yapmaya başlayınca hemen peşlerine düşüyor. Çünkü büyük ihtimalle yumurta yapıyorlar, ona da gün doğuyor. Sonrasında bitki filizleri, kuru yaprak tortuları, mangrow ve kayalar üzeri algler vb... suya düşen her şey :) denilebilir.
 
- Tek başına sakin bir hayat süren Keyhole da sanırım dişi çıktı. Bunun erkek olmasını çok isterdim. Fakat üçgen tüpçük şekli dolayısı ile dişi olduğunu düşünüyorum. Buna eş almayı hiç düşünmüyorum. Çünkü bu tankta pekte yavru koruyabileceklerini sanmam. Gereksiz yere telef olurlar.
 
- Red Severum oldukça irileşerek sakin ve ağır abi havasını bozmadan tankın efendiliğini sürdürüyor. Geopların haraketliliği bazen onu rahatsız etse de uzaktan bir bakışı yetiyor.
 
- Rotkeil oldukça çekingen ve sakin bir yapıya bürüneli çok uzun süre olduğundan dolayı artık karakterinin böyle olduğunu düşünüyorum. O farklı güzelliğini ve desenlerini bana göstermek yanlısı değil. Her fotoğraf serisinde 2-3 fotoğrafı olursa şükür.
 
- İlk eklediğim Green Severumu hızlı büyümesi sebebi ile şehirdışına gönderdiğim diğerlerinden birisiyle değiştirmiştim. Fakat bu da aynı çıktı diyebilirim. Erkek olabilme ihtimali riskine hiç girmek istemediğim için bir süre daha izlenip bir alt batımından gelip satışta olan kardeşlerinden minik olanı ile değiştirilebilir.
 
 
Son tablo bu şekilde, artık tankın dolabı altında acil durumlar için 40x40x25(h) bir tankımız daha var.
Hadi hayırlısı...
-
Shadow designer2011-01-06 09:32:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patoniÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 39
patoniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 15:15
Konunuzu büyük bir merakla ve zevkle tek tek okudum ilk yorumumu yazmak bu güne nasipmiş. Gerçekten harika bir akvaryumunuz var hem litre olarak hem de canlılar olarak özellikle rotkeilinize bayıldım geoplar hakkında fazla bir bilgim olmadığı için bir yorum yapmayacağım.Severumlar hakkında bir sorum olucak hiç yumurta döktüler mi? Şimdilik merak ettiklerim bu kadar hayyallerimdeki akvaryumlaradan birisi bende yeni yeni amerikana başladım ve gerçektende malawi ve tanganikalardan daha cana yakın türler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 09:19
Teşekkür ederim Hakan
Konuyu baştan sona okuduğun için ayrıca sağol.
Severumlar şu an 1 Red ve 1 Green olarak mevcut. Ayrıca yakın akrabaları olan bir de Rotkeil var.
Tankı ilk kurduğum zaman 1 erkek Green vardı. Agresifliği sebebi ile tanktan uzaklaştırıldı.
Kısa süre önce de popülasyon ayarlaması sırasında Gold dişi Görkem'e gönderildi.
Şu zamana kadar aralarından yumurta dökeni hiç görmedim.
Şu anki tankta Red Severum kibar dominantı olarak yaşamanı sürdürüyor.
Dişi olduğunu düşünmemin en temel sebebi tankta çok güzel bir Gold dişisi bile varken hiç eş tutma eğilimine girmemişti.
Ancak bu tankta Geophagus harici hiçbir türden yavru almayı düşünmediğimden dolayı onlara uygun ortam verme gibi bir lüksüm yok.
Sürpriz olarak üreyen sadece Cüce vatozlar oldu. Ek olarak belki Corydorasların sağa sola bıraktıkları yumurtalarından tek tük kurtulanlar olabilir.
Kontrollü üretim olarak düşündüğüm sadece Geophaguslar var. Onlarında bir süre ana tankta yavrularına bakmalarına müsade edeceğim.
...Her zaman söylediğim gibi Amerikan beslemek bir ayrıcalıktır...
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patoniÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 39
patoniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 12:54

Öncelikle verdiğiniz cevaplar için saolun

Geopların ağızda kuluçka yaptığını duymuştum.Eğer doğruysa mantarlaşma riski ortadan kalkacak.Yazdıklarınıza göre uaraunuz çok sert bir lider çıkmış ve siz de göndermişsiniz ama sonuçta liderler her zaman gördükleri balığı bir kaç tur kovalıyorlarSikkin bence uarau gibi bir balığın da üretimini yapmayı düşünseydiniz bu tankla altından kalkabilirdiniz.Son sözünüze önceden olsa hayatta katılmazdım ama gerçekten amerikan beslemek bir ayrıcalıkmış..................
Saygılar
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 23:45
Evet umut hocam son durum nedir varmı çiftleşme belirtisi akvaryuymda hangi balıklar kaldı hem evden uzağız hemde senin akvaryumu takip edemiyodum merak ediyordum bizi merakta bırakma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2011 08:51
Çiftleşme belirtileri hep var, ama kim kiminle bir türlü çözülmüyor dengeler her geçen gün değişiyor. Yeri geliyor hepsi birbirine kabarıyor. Eş tuttuğundan emin olacağım 2 tanesini yalnız bırakacağım.
 
Fazla erkeklerden birisine 2 gün önce ilan verdim, belki görmüşsünüzdür. Bu Altifrons'u ''Harmonica'' Emre bey'e ayırdım, ay sonuna doğru yeğeni gelip alacak. O zamana kadar çiftler belli olursa geriye kalan dişi-yada erkek bireyi alıp almama hakkı ilk olarak ona ait olacak.
 
İlk yumurtlama olayı için ne olur ne olmaz 40x40x25(h) bir tankı yedekte tutuyorum. Yaz gelmeden pek umudum yok ama bakalım hayırlısı. Çünkü şu sıralar soğuklardan dolayı çok sık su değişimi yapmıyorum.
Hatta mümkünse bir çok kişi çok dikkatli olsun, bir anlık dikkatsizliğiniz beyaz beneğe neden olabilir. Değiştirdiğiniz suyu mutlaka şofpenden alın. İlk başta akan soğuk suyu bile tanka basmayın. Çeşme suyunun derecesini ölçtüm 12-15 arası çıktı, iyice akıtınca 10'lara kadar düştü. İç mekanda Damacanada bekleyen su ise 18 in altına pek düşmez. Küçük tankları olanlar bu damacanaları 4-5 lt az doldurup bekletsinler üzerine kaynamış suyu koyunca tanka eklemek için yeterli olur.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 11:54
Yeni resimleri bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir