Termometre patladı..


expographicÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 15
expographicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 16:06
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle konuyu yanlış yerde açtıysam çok özür dilerim.. Akvaryum aldım bir tane ve satan adam bana silüs kum diye bir kum verdi ( Cichild Sarı prenses ve yunus besleyeceğim ) Önce kumu koy 1 gün dinlensin ve Sonra balıkları alırsın diye balık aldırmadı tamam dedim eve geldim ve akvaryumu doldurdum kumu da attım su bulanık oldu ve bende beklemeye basladım 5 - 6 saat bekledim su durulmadı bende boşalttım silüs kumları bir elek yardımıyla eledim ve kalın taşları doldurdum tam doldurmaya baslayacaktım ki kolum termometreye değdi ve düştü içindeki kırmızı sıvı akvaryumun bi köşesine değdi sadece ve mazot gibi kokuyor kuma değmedi değsede zaten orayı hemen bir kaç peçete yardımıyla sildim iyice temizledim fakat silikonun altına girmiş olacak ki orda leke var kokuda hala gitmiş değil ne yapmam lazım bilgi verir misiniz akvaryumcuya sordum bişey olmaz iyice yıka devam dedi ama ben korkuyorum akvaryumumda kalıcı bir hastalık oluşturabilir mi suyu doldurmadım henüz ne yapayım bi akıl verin .. sağolun şimdiden teşekkür ederim.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 16:15
Kuma akmadıysa ilaç sorun değil o bulaştığı bölgeyi ıslak bir bezle birkaç kez sil sorun olmaz, gelelim diğer mevzuya, Kumu akvrayuma eklemeden önce geniş bir legene dökeceksin eskiden büyük çamaşır legenleri olurdu onun gibi sonra eline bir teneke tabak gibi birşey al onunla karıştır kumu içine su doldur legende. bulanacaktır su dök. böyle 5-6 kez iyice karıştırarak yıka. sonra asıl mevzuya geliyorum. Kumu zemine kürekle yada bir tabakla zemine yayacaksın sonra kumun üstüne bir tabak koyacaksın suyu bu tabağın üstüne dökeceksin su tabaktan akvaryuma yayılacak, tabak koymaz direk kuma dörersen suyu hem kum dağılacaktır hemde kumu karıştırdığı için su bulanacaktır fazlaca. Bu şekilde direk çeşmeden suyu doldurdun yine bulanıklık olacaktır bunda kurtuluş yok. Sonra tüm filtreleri çalıştaraksın o bulanıklık kendiliğinden kaybolacaktır birkaç güne. filtreler emecektir ondan sonra sen daha kumu karıştırma balıkarı ilk eklediğidede balıklar karıştırırken biraz bulanıklık olabilir zamanla geçer gidir. İlk bir hafta hiç balık alma. içinde balık varmış gibi akvaryumu çalıtır. suyu doldurduğun ilk gün akvrayum suyuna bir tutam yemi iyice ufala ez at, bu çürüyecek ve faydalı bakterilerin oluşmasını sağlayacaktır. birbaşka yöndem bir elma salyangozu alırsın 2. gün 1 hafta onu beslersin, bir başka yöntem başka bir akvrayumun varsa iç filtreni nsüngerini senin akvaryum suyuna sık, başka bir yöndem bakteri kültürleri vardır satılır örneğin Sera nitrivec 50 ml (10 TL) akvaryuma suyu dolduduktan sonra her 50 litre akvrayum suyu için bundan 20şer damla damlatabilirsin. 1. haftadan sonra sadece birkaç balık al besle sürü alma çünkü ilk hafta amonyak çok yüksek olacaktır balıklar için en zararlı element nüfuz fazla olursa amonyak ilk hafta fazla salgılanacak ölümler fazla olabilir, nüfus ne kadar az olursa o kadar iyi olur amonyak az salgılanır, ilk hafta bu balıkların salgıladığı amonyağı faydalı bakteriler yavaş yavaş daha az zararlı olan nitrite sonra daha az zararlı nitrata falan dönüştürecek derken faydalı bakteriler konolileşecek kumlarda kayalarda, filtre malzemelerini süngerlerinde 3. haftadan sonra en az riskli döneme gireceksin 3 ay sonrada suyun tam anlamıyla oturmuş olacak.  mesutok2014-03-31 17:03:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

expographicÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 15
expographicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 16:35
Çok teşekkür ederim abi verdiğin bilgiler çok kıymetli bilgiler öyle herkez kolay kolay söylemez eyvallah dediklerini birebir uygulayacağım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir