Tetrazonum neden kavisli bir şekilde yüzüyor ?


holyoneÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 31
holyoneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 23:21
Merhaba saygıdeğer forum üyeleri..3-4 gün önceye kadar gayet sağlıklı olan balığım son günlerde videoda olduğu gibi kavisli ve titreyerek yüzüyor,daha doğrusu yüzmeye çalışıyor..Buna ek olarak sürekli sürüden ayrı duruyor,filtrenin altına saklanıyor dipte köşede duruyor(bu arada bu balığa ters davranacak balık yok.içlerindeki en büyük tetrazon bu)..yani anlayacağınız korkusundan dolayı dipte köşede durmuyor..Acaba neden dolayı bu şekilde yüzüyor ? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim..

Not-1 : Akvaryumda 15 adet tetrazon var..75*40*40 ölçülerinde
Not-2 :Akvaryum suyu gayet temiz ve haftada bir kere 20 lt su değişimi yapıyorum(1/5 oranında)
Not-3 : Yemlerim ise karides kurusu,pul yem,yaprak yem,ayrıca ev yapımı olarak badem ve fındık ezmesinden oluşan karma yem veriyorum..




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2011 08:41
Selamlar. Bendede 30 a yakın tetrazon ve bir o kadar değişik türde balık var. Benimkilerden bazılarıda tam ters şekilde aşağı doğru yüzmeye çalışıyor sanki birisi kuyruğundan tutuyorda yukarı çekmeye çalışır gibi. Bazende düzeliyor. Yemlemeyi birazcık azaltmanı öneririm ve tetranın pro vegetable yemini kullan bence. Ben bu yemle sipurunalı yemleri karıştırdım. 4 5 çeşit bitkise lyem kullanıyorum. 

Yanlız balıklarının renklerinde sıkıntı var. Çizgili olanların çizgileri tam siyah ve yüzgeçlerinin uçları kıpkırmızı olması lazımdı. Yakutlarınsa yemyeşil ve çok parlak olmalıydı. Seninkilerin renkleri soluk durumda. Bu balıklar bitkili yumuşak suları sever. Dikkat etmelisin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

holyoneÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 31
holyoneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2011 12:24
[QUOTE=yasinmak]Selamlar. Bendede 30 a yakın tetrazon ve bir o kadar değişik türde balık var. Benimkilerden bazılarıda tam ters şekilde aşağı doğru yüzmeye çalışıyor sanki birisi kuyruğundan tutuyorda yukarı çekmeye çalışır gibi. Bazende düzeliyor. Yemlemeyi birazcık azaltmanı öneririm ve tetranın pro vegetable yemini kullan bence. Ben bu yemle sipurunalı yemleri karıştırdım. 4 5 çeşit bitkise lyem kullanıyorum. 

Yanlız balıklarının renklerinde sıkıntı var. Çizgili olanların çizgileri tam siyah ve yüzgeçlerinin uçları kıpkırmızı olması lazımdı. Yakutlarınsa yemyeşil ve çok parlak olmalıydı. Seninkilerin renkleri soluk durumda. Bu balıklar bitkili yumuşak suları sever. Dikkat etmelisin.

[/QUOTE]

hocam önerileriniz için teşekkür ederim..renk konusuna gelince ışıkları yakınca belirgin bir renk kaybı oluyor..hatta renk kaybı içinde konu açmıştım..gündüz vakitlerinde renkleri gayet güzel oluyor..ne zaman ışığı açsam renkler gidiyor..yem konusuna gelecek olursak bana marka olarak 3-4 farklı yem önerirseniz çok sevinirim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2011 12:33
Tetranın JBL tropical in ürünlerini kullanıyorum herhangi bir sıkıntım yok şu anda. Netten almıştım bende. 3 4 çeşit bitkisel yemi karıştırdım gayet olumlu sonuç aldım balıklar kesinlikle geri çevirmediler. Arada nsl in chidlid formulasından atıyorum hayvansal yem olarak. Birde tetranın discusların için kırmızı renk içerikli yeminide karıştırdım. :) Badem ve fındık ezmesi suda beyaz küfe neden olur. O şekidle bir karışımı duymadım. Kendin yapacaksan havuç, bezelye, ıspanak, kırmızı dolmalık etli biberi hafif pişirip blenderdan çekip dondurduktan sonra da verebilirsin. İçine azıcıkda sarmısak atarsan bayıla bayıla yerler.yasinmak2011-10-29 12:37:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2011 13:02
Vücudunu biryere çarpmış, iskeleti zedelenmiş, yani sakatlanmış biraz, çok ciddi gözükmüyor incinmesi, şöyle düşün insanlar nasıl bileğini incitir yürüyemez onun gibi birşey, bazen baskın olan tetrazonlar aralarında kovalamaca yaşarlar sürekli ve çok hızlı yüzerler o sırada bir yere çarpar kendini sakatlaya bilir, bu sakatlık yaklaşık bir ay kadar sürebilir, çok saglam balıklardır, seninkinden daha incinmişlerini gördüm zamanla düzeliyorlar. iskelet kısmını zedelemiş biraz yahut oynar kısımlardan kuyruga yakın yerden eti incinmiş yüzmeye kalkıştığında  ağrıyor, ondan böyle acıyla irkilerek yüzüyor düzelir, ağır değil durum, senin yapacak birşeyin yok. Birde elinii suya sokup temizlik yaparken, aksesuarları düzeltirken çok yavaş hareket etsin elin akvaryum içinde, çokta ürkektirler kendilerini sağa sola vurup böyle incite bilirle, sorun yok seninki bir aya toparlar kendini. Belki daha az sürede. Birde tetrazonlar haşlanmış bezelyeyi çok severler haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soy içini at 2 günde bir yesinler buda hem iyi besler hemde kabızlıklarını geçirir. Aşağı doğru tepesi üstü ters duruşları, çevresindekilerle ilgilenmediğini mücadele etmek istemediğini göstermek içindir, yani benden uzak durun, sizinle kavga etmek istemiyorum, sizin için tehdit değilim demek isterler ve bir köşede baskın türler kendine yaklaştığında bu hareketi yaparlar, karşıdaki liderin liderliğini o an kabul ettiğini gösterir, genelde bu erkek tetrazonlar arasında sıkça ggörülür, birde ısıtıcı devreye girdiğinde lider erkek ısıtıcının yanıdaki ısı akımına kendini vererek tepe üstü böyle kendini dinlendirir ısınır keyf yapar, gece karanlıkta uyurken de bu pozisyona çokça ggeçerler ve karanlıkta renklerini soldurup uyuma moduna girerler. Dinlenme modundada bunu yaparlar.mesutok2011-10-29 13:09:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

holyoneÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 31
holyoneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2011 13:31
[QUOTE=mesutok] Vücudunu biryere çarpmış, iskeleti zedelenmiş, yani sakatlanmış biraz, çok ciddi gözükmüyor incinmesi, şöyle düşün insanlar nasıl bileğini incitir yürüyemez onun gibi birşey, bazen baskın olan tetrazonlar aralarında kovalamaca yaşarlar sürekli ve çok hızlı yüzerler o sırada bir yere çarpar kendini sakatlaya bilir, bu sakatlık yaklaşık bir ay kadar sürebilir, çok saglam balıklardır, seninkinden daha incinmişlerini gördüm zamanla düzeliyorlar. iskelet kısmını zedelemiş biraz yahut oynar kısımlardan kuyruga yakın yerden eti incinmiş yüzmeye kalkıştığında  ağrıyor, ondan böyle acıyla irkilerek yüzüyor düzelir, ağır değil durum, senin yapacak birşeyin yok. Birde elinii suya sokup temizlik yaparken, aksesuarları düzeltirken çok yavaş hareket etsin elin akvaryum içinde, çokta ürkektirler kendilerini sağa sola vurup böyle incite bilirle, sorun yok seninki bir aya toparlar kendini. Belki daha az sürede. Birde tetrazonlar haşlanmış bezelyeyi çok severler haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soy içini at 2 günde bir yesinler buda hem iyi besler hemde kabızlıklarını geçirir. Aşağı doğru tepesi üstü ters duruşları, çevresindekilerle ilgilenmediğini mücadele etmek istemediğini göstermek içindir, yani benden uzak durun, sizinle kavga etmek istemiyorum, sizin için tehdit değilim demek isterler ve bir köşede baskın türler kendine yaklaştığında bu hareketi yaparlar, karşıdaki liderin liderliğini o an kabul ettiğini gösterir, genelde bu erkek tetrazonlar arasında sıkça ggörülür, birde ısıtıcı devreye girdiğinde lider erkek ısıtıcının yanıdaki ısı akımına kendini vererek tepe üstü böyle kendini dinlendirir ısınır keyf yapar, gece karanlıkta uyurken de bu pozisyona çokça ggeçerler ve karanlıkta renklerini soldurup uyuma moduna girerler. Dinlenme modundada bunu yaparlar.[/QUOTE]

Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim abi :) İçimi rahatlattın valla :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2011 13:37
Birşey değil, bazı şeyleri daha ekleyeyim bilgilenmek isteyenler için. 
Bezelye renklerini güzelleştiri, birte yarım cmden ufak tatlı su karidesi kurusu vardır ondan al ufala sularına, bu iskelet ve pul sistemini güçlendirir kalsiyum açısından zengindir, japon orandalarım yumurtladı konusunda son mesaja yazdım zaten, karidesin nasıl olacağını, Tubifex kurusu al 3 günde birde bundan ver. Bunlar rengede faydalı etcil yemler olduğu için, renklendirici katkılı yemler almana gerek yok her tür yemi yerler ama diyelim granür yem alacaksan ufak boyda ağızlarıyla yutacak en ufak cinste olanları al, kaz ciğeri satarlar ufak ufak onlardan al, yani yem konusunda özgürsün her yemi yerler hepsinden kafana göre açık yemlerden bile alıp verebilirsin karışım yapıp. Tetrazonlar renklerini ortama göre açar ve kaparlar, oda ışığına yahut akşama doğru karanlığına alışan tetrazon birden ışık yanınca bu ışık değişiminden renklerini kısarlar, stres yaparlar, sonra düzeltirler o ışığa alışınca yani ani ışık değişimlerinde stresten renklerini kaparlar sonra açarlar sorun yok. Gece karanlıkta uyumayı çok severler, tepe üstü, baş aşağı dururlar ve renklerini resmen kaparlar bildiğin siyaha yakın bir tona bürünürler, uyurlar. Renk konusunu kafana takma. Nitratlı suyu sevmezler temiz suyu severler, haftalık düzenli dip çekimi yapmalısınız, nitrattan etkilendiğinde, ilk önce eriyecek yerleri pelvis yüzgeçleri, yani karnının altındaki yüzgeçlerin erimesi olacaktır, bu haldeki bir balık ise tamamen akvaryumun ayrı bir köşesine çekilir ve orada olduğu yerde durur takip etmeniz gereken alt yüzgeç uçlarında erime varmı buna bakmanız lazım, çok dayanıklıdır kolay kolay bu erimeden bile ölmezler direnç gösterirler düzelirler ama, en iyisi bu balığı bir karantina tankına ayırıp, Serabaktapur 50 ml sıvı ile tedavi etmektir hava taşı kullanılmalı tedavi sırasında iç filtre süngerli filtreler kullanılmamalıdır, ilacı emmemesi için.
Cinsiyet belirleme linkimide aşağıdaki linke ekliyorum.

mesutok2011-10-29 13:49:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir