ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
holyone
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2011 23:34
Son Ziyaret:
22 Kasım 2014 19:58
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Göktaş
Doğum Tarihi:
02 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Erzurum
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tatilde akvaryumun durumu ne olmalı ? cevabım diğer konularda yok
[QUOTE=brooklyn_bjk]Ahmet bey öncelikle akvaryumun slikonları 3ayda kurumaz o konuda içiniz rahat olsun.Akvaryumunuzdaki tüm malzemeleri temizleyip bir köşeye kaldırmanızı öneririm geldiğinizde de tam gaz devam inşallah :) [/QUOTE]

teşekkürler sağolun hocam..sağlıklı hobiler 
Tatilde akvaryumun durumu ne olmalı ? cevabım diğer konularda yok
Herkese hayırlı geceler öncelikle..Yaz tatiline çıkacağım ve 3 ay gibi bir süre olmayacağım için balıklarımı geri verdim.Şimdi sorum şu : Eğer suyu boşaltırsam silikonun kuruması gibi bir şey söz konusu olabilir mi ? böyle uzun süreli tatillere çıkmadan önce ne gibi işlemler yapılmalıdır ? yani iç dış aksesuarlar, dış filtrenin durumu gibi..Yardımcı olursanız çok sevinirim 

Geçen sene önceki akvaryumumun suyunu epeyce boşaltmıştım..sadece kumun 1 cm yukarısına kadar su kalmıştı. eve geldiğimde akvaryumun için baya sinek larvası ve sinek doluydu  bu sene böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorum.. 

Not : Akvaryum 250 lt, dış filtrem var, kum ve beyaz dekor taşlarım var..gitmeden önce neler yapmalıyım ? Saygılarımla..
holyone2013-06-30 23:02:15
İç parazitle mücadele
Öncelikle herkese merhabalar.2 ay önce aldığım green terror 15 gündür beyaz dışkı çıkarıyordu.250 lt lik akvaryumumdan çıkardım ve karantina akvaryumuna koydum.Forumdaki tecrübeli abilerimin, kardeşlerimin tecrübelerine göre Flagy kullanmaya başladım ve akvaryumu 32 dereceye aldım.4 gündür sürekli dip çekimi + %50 su değişimi yaparak yarım tablet Flagyli su döküyorum içine..Karantinaya attığım zaman oldukça sümüksü kıvamda dışkı çıkarıyordu fakat bu aralar dışkısı biraz daha sertleşti gibi..Fakat 4 gündür hiç yem yemiyor, normalde ana akvaryumdan çıkarmadan önce balığım gayet iştahlıydı ve hareketliydi beyaz dışkıyı görünce karantina tankına aldım..Karnında belli bir çökme yok..Sizce ana akvaryuma tekrardan atmalı mıyım? Çünkü balık yem yemiyor benden korktuğu için acıyorum fakat bi yandanda onu iyileştirmeye çalıştığım için mecbur karantina akvaryumunda tutuyorum.Siz değerli hobicilerin görüşlerini almak istedim.Saygılarımla

NOT: Green terror (6-7 cm civarında)
Karantina akvaryumu 15 litre civarında..
Green terror cinsiyet
Herkese iyi günler diliyorum..1 ay önce aldığım 2 tane green terrorden 1 tanesinin cinsiyetini belirlemekte zorlanıyorum sizlerden yardım almak amacıyla videoyu ve 2 tane resmi koyuyorum..

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=rXAx90azyvs&feature=youtu.be[/VID]



Videoda görülen green terroru sürekli kovalıyor..Ondan dolayı erkek olabilir mi acaba diye düşünüyorum fakat kafa yapısı erkek gibi gelmiyor.Yüzgeçlerinin sivri olmasıda beni şüpheye düşüren bir konu..Balık aşağı yukarı 5-6 cm civarlarında..Şimdiden teşekür ediyorum..
Severum ve Tetrazon ?
Merhaba değerli forum üyeleri..250 lt akvaryumumda 30 adet tetrazon karmam var ve gül,tilki kuyruğu gibi bitkilerim var..2-3 haftadır buradaki akvrayumcularda severum görünce özel bi ilgim başladı ve 2 tane severum almayı düşünüyorum..

1-Severum ile tetrazon anlaşabilir mi ?
2-Severum elimdeki bitkileri yer mi ? daha doğrusu severum bitki yer mi ?
Uzman amerikancılar bekleniyorsunuz :)
[QUOTE=ihaveanaquarium]Zebra ve Gt dişi. Diğer balık da Midas- Red Dragon Fh kırması sanırım. Rengi de belki ilerde biraz daha açılabilir, eğer şu anda streste ise.  [/QUOTE]

Evet şu an yeni yeni renkleri açılmaya başlıyor..
Uzman amerikancılar bekleniyorsunuz :)
Evet bende Midas-FH kırması olduğunu düşünüyorum ben Red dragon diye tahmin etmiştim hep..
Uzman amerikancılar bekleniyorsunuz :)
10 gün önce aldığım balıklarımın cinsiyetini öğrenmek istiyorum..Zebrayla green terror dişi , flowerhornun erkek olduğunu düşünüyorum ama sizlerin görüşlerini almak istiyorum..şimdiden teşekkür ediyorum..


Yeni amerikan akvaryumum
[QUOTE=dadash] [QUOTE=holyone] [QUOTE=-DOGUKAN-]

İç dizaynın açıkçası pek iyi değil.Kırık gemi yerine doğal taşlar koyabilirdin.Ve küçük mağaralar oluşturabilirdin.Sol tarafıda çok boş bırakmışsın..

[/QUOTE]

Biliyorum tam aklımdaki dizaynı yansıtamadım çünkü akvaryum yaptırma masrafları felan derken dekorasyon için param kalmadı inşallah sonraki zamanlarda kayalarla güzel bi akvaryum oluşturacağım..
[/QUOTE]

Ahmet Bey, 
  Amerikan chiclid türleri özellikle de beslediğiniz varyeteler suyun yumuşak olması ihtiyacı içerisinde bulunan balıklar.. 
  Size tavsiyem kaya gibi suyu sertleştiren bir dekorasyon yerine mangrow kökü, torf vs ile suyu yumuşatmanızdır. 
Özellikle akvaryum tanıtım bölümümüzdeki konuları incelemenizi tavsiye ederim, doğallığa en yakın olan akvaryum hem balıklar için hem de sizin bütçeniz için en uygun olanıdır. Bunların dışında canlı yem veriyor musunuz yahut düşünüyor musunuz _? Yalnızca canlı yemde canlı olarak kastetmiyorum, dana yüreği vs. de olabilir _ ? 
 Sağlıklı ve keyifli hobiler diliyorum .. 
[/QUOTE]

Teşekkürler Furkan bey,
Evet mango kökü araştırmalarım var fakat maalesef herşey bir anda olmuyor çok şeyler aklımda var ama bulunduğum şehir itibariyle bazı imkanlarımız kısıtlı canlı yem düşünüyorum dana,at yüreği gibi şeyler  fakat biraz et agresifliklerini artırır diye çekincelerim var ama bir yandan da doğal beslenmelerini de istiyorum..inşallah ilerisi için umutluyum daha güzel hale gelecek akvaryumum maalesef parça parça alıyoruz malzemeleri öğrenci olduğumuzdan  2-3 aya istenilen kıvama gelecektir diye düşünüyorum 
Yeni amerikan akvaryumum
[QUOTE=-DOGUKAN-]

İç dizaynın açıkçası pek iyi değil.Kırık gemi yerine doğal taşlar koyabilirdin.Ve küçük mağaralar oluşturabilirdin.Sol tarafıda çok boş bırakmışsın..

[/QUOTE]

Biliyorum tam aklımdaki dizaynı yansıtamadım çünkü akvaryum yaptırma masrafları felan derken dekorasyon için param kalmadı inşallah sonraki zamanlarda kayalarla güzel bi akvaryum oluşturacağım..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.