Tropheuslarımda dış parazitler


mert043Çevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2012
Mesaj: 52
mert043Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2014 00:09
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Tropheuslarımın çoğu mantar beyaz benek ve kuyruk erimesi oldu bu hastalıkların hepsi de ard arda geldi hepsi var yani balıklarım yem atınca yiyor fakat yemleme bittikten sonra ve ben akvaryumdan uzaklaşınca hepsi suyun tepesine çıkıyorlar ve akıntıya karşı yüzüyolar halisiz bi biçimde 4 gün boyunca tedavi etmeye çalıştım hergün metilen mavisi damlattım ve %35 su değişimi yaptım ayretten kaya tuzu felanda attım dış filtremi kapattım sadece iç filtre çalışıyor akvaryum sıcaklığı 30 dereceye getirdim 4 günün sonunda mantarların ve kuyruk erimelerinin hepsi duruyo yavaşlama bile yok çoğu kişiye sordum geçmesi lazım dedi fakat geçmiyor nasıl kurtulucam ben bu illetten 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mdsevenÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 52
mdsevenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2014 08:49
Sen hemen hemen basitten yapabileceğin her şeyi yapmışsın. Şimdi yapman gereken ilk iş varsa bitkilerden ve vatozlardan kurtulmak. Ha birazda sabır. En az iki hafta gözlemle. Dahada olmazsa tüm akvaryumu sil baştan dezenfekte etmelisin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2014 09:10
Metilen mavisini kullanıyorken hergün su değişimi yapmayacaksın ozaman ilacın etkisi kalmaz iyileştirmez. Tüm filtreleri durdularacaksın varsa sadece hava taşı çalışacak, Hava taşı yoksa bir iç filtreyi süngersiz, kömürsüz çalıştırın, 4 gün boyunca metilen mavisi ilacı tedavisi 4. güne kadar sürüyor. Bu günler sonnda beyaz benek sonlandırılır. Yüzgeç erimesi için ise mikofish (mantar ve yüzgeç erimesi hastalığı ilacı) 12 Tl kullanılabilir. Buda yaklaşık 3 gün süren bir tedavi. Çok ağır küflü müflü bir mantar bazlı bir rahatsızlıksa mikofsih bunu geçirir ama geçirmezse eczanede terramycin denen bir krem vardır 2.5 Tl onu suya biraz ezin karıştırın size link ekleyeceğim orada arkadaş sayfanın sonlarına doğru balıkları hasta olan nasıl kullandığını ayrıntılı yazdı o konunun hepsini okuyun baştan sona. Balıkları bu hale nasıl getirdiniz onuda ayrıca merak ettim. Yeteri kadar yem vermiyormusunuz balıklara, aç kalan balık bünye yazıflar savunma gider sudan her tür hastalığı kapar, ısı değişimi ani ısı düşüşleri çok olursa beyaz benege yakalanır, Su değişimi yapılmasa, filtreler temizlenmezse, aşarı balık yüzü varsa, aşırı yenmeyen yemlerde varsa suya attığızda suda saatlerce yenmeyen yemler dolanıyorsa buda çürüyer falan suyu bozar yüzgeç erimesi gibi hastalıklara sebep olur. Aşırı sıcak sularda mantar hızlı gelişir. Birçok sebep daha sıralanabilir. Yeni alınan balıklarda bu dedikleriniz gözükebilir, yeni aldığınız bir balık beyaz benek paraziti taşır ötekilere bulaştırır beyaz benege müdahale etmeseniz zamanla yüzgeç erimesine kanlı erimelere dönüştürür gibi.

mesutok2014-05-03 09:11:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mert043Çevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2012
Mesaj: 52
mert043Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2014 14:30
Teşekkür ederim bu gün baktığımda sadece 2 tanesinde düzelme görmedim diğerlerinin rengi yerine geldi ve hareketliler ama mantar ve kuyruk erimeleri hala var tam olarak geçmedi sadece 2 tanesi halsiz onlarda düzelme görmedim umarım zamanla onlarda düzelmeye başlar parazitler sadece kafa ve ağız bölümünde nokta noktalar bide kuyruk ve yüzgeçlerde herhangi bi yara veya farklı bişey yok mert0432014-05-03 14:40:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2014 15:10
Sizin şu anki yaptığınız bile başarı sizin aakvaryumda durumlar ilk mesajınızda anlattığınıza göre çok kötü bir durumda idi tahmin edebiliyoru durumu, şimdi bu hale getirmeniz iyi. Siz ne yapacaksınız su çekimi yapacaksınız, parti daha üstte yazdığım tedaviyi uygulayacaksınız. Şimdi daha çok mikofish kullanacaksınız mikofish ilacını tam doz uygulayın, buna yarım doz metilen maviside ekleyin beraberinde ve 3 gün bekleyin. Mikofisini ilk gün dam doz uygulayın akvrayuma ve daha kullanmayın çünkü talimatında gün aşırı kullanın derler siz dediğimi yapın, çünkü yarım dozda mikofishle birlikte metilen mavisi ekleyeceksiniz, 3 gün bekleyin, şimdi ne olacak bakteriler ölecek yüzgeç erimeleri duracak kalan kulaçkalanmış beyaz benek parazitleri ölecek. Sonra yapmanız gereken balıklar düzelince, filtre, su bakımına özen göstereceksiniz balıklara en zararlı şey kirli suda yüzmeleri bu kirliliği hertür etmen giriyor, yemten tut nitrit nitrat, dolu filtrelerin suyu kalitesizleştirme, aşırı yem artıkları yenmeyen yemler, yetersiz besleme balıkları vitamin ve mineral açısından yetersiz besleme, yemlerine haftada 2 kez vitamin sıvısı damlatın. Aşırı akıntı vermeyin balıklara üzerlerine üzerlerine gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir