Tüm Frontosa Türleri (resimli)


OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 00:58
[QUOTE=NY753]Nacizane ben birşey sorabilirmiyim ?frontosaları burundi haricinde beslemedim için pek bilmiyorum,  Cyphotilapia Frontosa Azure Kipanga böyle bir tür var mı? acayip güzel geldi gözüme.
[/QUOTE]
Frontosanın sadece Brundisini beslemiş biri olarak gündemde ve Türkiye şartlarında beslemek için edinebileceğiniz çok sayıda tür var iken bu tür nerden çıktı dedirten bir yorum katmışsınız teşekkür ederiz katılımınız için.
ilk defa karşılatığım bir isim olması dolayısı ile merak uyadırmadı değil.Bazı sitelerden ve çeviri yapan arkadaşlarımdan aldığım yardımlar doğrultusunda edindiklerimi doğru yada yanlış sizlerle paylaşayım.
Avrupa'da Kipanga
cyp frontosa Azur Blue adi olarak satilir
Zambiaya yakin olan iki yerde yakalanmis olup sayisi cok azdir
Oradaki yaşayanlar sadece Zambiada oldugu dusunuyor.
Tanzaniyanin icersinde
Nsumbudan uzak olan uzak yerde Zambia da bulunmuştur.
Erkek ve dişilerine ait bulabildiğim fotoğraflar;


[QUOTE=simedo] Daha çok yorum yaparım ama gerek yok.Sadece şunu söyleyebilirim hiçbir camiayla yakınlığım mensupluğum yok kendi adıma konuşuyorum 3 kişinin tekelinde benim böyle bir çelişkim var acaba nedir ? şeklinde başlatılan planlı proğramlı bir kampanyayı sezebilecek kadar aklım başımda.FBI da çalışmıyoruz topu topu balık besleyen adamlarız hangi iğne iplik pazara çıkarılıyor onuda anlamış değilim.
Birde bunun hobi adına yapıldığının söylenmesi dahada samimiyetsiz NOKTA
[/QUOTE]
Kişisel olarak sizi ne tanırım ne de sizinle bu konuda bir polemiğe girerim.Yapılmak istenen hiçbirşey olmadığı gibi hobiye katkısının oldukça fazla olduğunu düşünen biriyim.Bakın ne güzel bir arkadaşımızda hiç bilinmeyen bir tür adı attı ortaya ki dişisi SKUPİNA mıza ne kadar benzeyen bir balık :)
 
Bunları konuşarak öğrenmek yerine kendi verdikleri örnek alınacak site fotoğrafları bile inkar durumuna gelmiş kişilerin hobimize ne katkısı olacak bu mesle.Keşke yorum yapardım la kalmayıp yapsaydınız.Konuşarak yazarak çözemeyeceğimiz sorun yok aslında ama sanırım siz kurduklarınızı yansıtmak yerine susuyorsunuz.
Kişisel olarak konuya eğilmek,başa dönmek istemiyorum çünkü kişilerin vermiş oldukları örneklerde de yanıldıkları kesindir.
Ben size o balıkların ilk sahibinin telefonunu özelden isterseniz verebileceğimi söyledim arayın görüşün.Kendisi Akvaryumda beslenen her tür balığın duayeni denebilecek bir kişidir sadece Frontosa da değil,akvaryumda besleyeceğiniz her türlü balıktan bahsediyorum.
İğne iplik meselesi aklınızda kalmış ne güzel.İğne ipliği her haksızlıkta,yanılgıda geri dönülmemesinde ortaya çıkarmak bence çok güzel.Bence NOKTA koymayın ve gelin hep beraber konularımızı tartışıp güzel güzel bildiklerimizi paylaşalım ve bilmeyene öğretelim,öğrenelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 09:02
ALİ bey siz şu TOMİAKVAnın linkinden sonra hala bişeylerden bahsedicek ve bizi tekelcilikle suçlıyacaksanız bencede noktayı koyun,şahsım adına sizle konuşucak bişeyim yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dentuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 525
dentuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 09:37
KENDİ ADIMA TARAF OLDUĞUMU ,,VE ARTIK YENİ GÖRÜŞ BEYAN ETMEYECEĞİMİ BİLDİRMİŞTİM.LAFIM AYNEN GEÇERLİ. BEN SADECE SON MESAJIMDA YAZDIĞIM ,GÖZARDI EDİLEREK ,SADECE GERİ KALAN ,KISMA YOĞUNLAŞILARAK GÖZARDI EDİLMEYE ÇALIŞILAN  KISIMLARI TEKRAR VE AYNEN HATIRLATMAK İÇİN SON KEZ YAZIYORUM.
 
1 : Tekrar söylüyorum .Yıllardır kullanılan ve o bildik 48 türün belkide başkalarını da internette arasanız bulamayabilirsiniz.
Son zamanlarda ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan ''Kalolo Blue'' bunun en güzel örneklerinden biridir.Şimdi o balığın bu listede
olmaması bu türü yok mu sayar? Kalolo blue da sanılanın aksine bir mpimbwe çeşididir.
http://www.aquarist-classifieds.co.uk/php/detail100_184670.php
 
linkinde ,bir İngiliz sitesinde yapılan resimlendirmede balığın gerçek adının ;;
CYPHOTİLAPİA FRONTOSA MPİMBWE ''KALOLO BLUE''
olarak geçtiği rahatlıkla görülebilir.Şimdi diyebilir miyiz ki bu balık yoktur veya bu balık ta ''MPİMBWE  BLUE''  dur.?Bence diyemeyiz.Gerek ''KALOLO BLUE '' olsun,
gerekse ''MPİMBWE BLUE SKUPİNA '' olsun  ,mpimbwe blue ya göre farklılıkları gözle görülen ve daha önce de bu tartışmanın geçtiği ortamlarda kabul gören balıklardır.
Hadi diyelim ki ''BÖYLE TÜRLER YOKTUR.BUNLARIN HEPSİ MPİMBWE BLUE DUR.''.O zaman yıllardır ülkemizde beslenen ,ve bu adı geçen türlere göre daha açık renkte olan
mpimbwe blue lar nedir?
3 : Skupina kelimesi grup anlamında kullanılıyorsa bir çok yerde karşımıza çıkmalı .''BLUE ZAİRE MOBA SKUPİNA'',''BLUE ZAİRE KAPAMPA SKUPİNA'',''BURUNDİ SKUPİNA'' gibi mesela.
  YOKSA GRUP OLARAK SATILAN TEK TÜR MPİMBWE BLUE MU??
linkindeki sınflamaya dikkat lütfen.Bu site diğer satış siteleri gibi bir satış politikası izleme ihtimali olmayan bir forum sitesidir.Buradaki sınıflamada da ''MPİMBWE BLUE SKUPİNA''
kendine yer bulmuştur.Her yerde karşımıza çıkan bu sınıflama basit bir kopyala-yapıştır dan ibaret olamaz.Muhakkak bir başlangıcı olmalıdır.Ayrıca  bu şekilde bir ''kopyala-yapıştır''
yorumu ,bu sınıflamaya kendi bünyesinde yer veren her ortamı kolaycılıkla suçlamaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 09:54

Kalolo Bluenun Mpimbwenin alt türü olduğunu zaten biliyoruz ve sizde biliyorsunuzki bir aralar gölden AQUA BLUE adıyla çıkarıldı o bakımdan adı o listelerde geçmeyebilir.Diğer düz Mpimbwelerin adı nedir o zaman muhabbeti kopyala yapıştırın ta kendisidir artık cidden yeter.SKUPİNAnın koloni anlamı taşımasına artık girmicem (çünkü tropheus örneğiyle ispatlı) yanlız verdiğiniz TOMİAKVAnın linkinde dikkat ederseniz tür olarak gösterdikleri canlının BAŞ harfleri büyük,samec(erkek)-samice(dişi)-skupina(koloni) gibi takıların baş harfleri küçük yazılmış heralde kafi gelmiştir.Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 10:18
Komedi filmi gibi olmaya başladı bu.Bu gönderdiğiniz son yazınızda yukarıdaki çok savunduğunuz TOMİAKWA tezi çürüdüğü için o kısımı çıkarıp tekrar sunmanıza gerçekten hayret içinde bakıyorum.Neden TOMİAKWA kısmına yorum getirmiyorsunuz sonucunda ortaya atan sizsiniz.(gerçi o linki bulan kişiyide biliyorum bu gönderdiklerinizi daha önce bir çok kez okudum başka forumdan alıntı yapıp kopyaladığınız bir yazı.sizin en ufak bir bilgi yada yorum eklemediğiniz bir yazı bu.)
Lütfen,O kişiye bunu sordunuzmu ''bak linkte böyle bir şey var ne düşünüyorsun'' diye.Yapmayın beyefendi.Verdiğiniz yer edinme listesi konusundaki fikrimi daha öncede belirttim.Bizim forumlarımızdaki liste ile numarası numarasına aynı sıralamada olan bir liste.ÇOK BASİT BİR KOPYALA YAPIŞTIR örneği.O forumun saygınlığını neye göre belirleyeceğiz.Orda yazılanları lütfen tercümesi ile sunun ki burada konumuzu okuyan sayın forum arkadaşlarımızda sunduklarınızdan bilgilensinler.
 
KALOLO BLUE nun bugün bilinmesi,o zamanki bahsi geçen listede olmaması konusunda çok anlaşılır bir açıklama yapmıştım.
KALOLO eski adı ile SİZİN BAHSETTİĞİNİZ LİSTEDE 33. SIRADAKİ ''İKOLA AQUA BLUE''dur.Yani tür eskiden beri vardır ve ithal eden firmalar tarafından da ticareti yapılır.Ticari yapılanma dolayısı ile balığın adı KALOLO olarak değişmiştir ki bunu ben yapmadım :)
KISA VE NET OLARAK ''KALOLO ÖNCEDEN BERİ VARDI SADECE ADI İKOLA AQUA BLUE OLARAK BİLİNİYORDU.''
Böylelikle bu tezinizide çürütmüş olduk.
Gelelim diğerine;Neden sadece MPİMBWE BLUE da skupina yazılmış moba da skupina neden yazılmamış diyorsunuz.
Bakın çok net bir şekilde bunu açıkladık.Daha ne yazılabilir üstüne bilmiyorum.SKUPİNA kelimesinin açılımı,verdiğiniz kaynak sitesindeki ÇEK dilinde olan fotoğraf açıklamalarını size gösterdik.Tropheusun,sarı prensesin,bazı malawi türlerinin hatta vatozun bile skupina(koloni)olarak satışının yapıldığını,SİZİN ÖRNEK VERDİĞİNİZ SİTEDE TROPHEUSUN SKUPİNA OLARAK FOTOĞRAFLANDIRILDIĞINI örnekleriyle verdik.Kaldı ki yine sizin verdiğiniz linkte bu türe ait tek fotoğrafın da içeriğini dişisiyle erkeğiyle anlatan bir açıklama yazdık.
Yazdıklarınızı (daha doğrusu başkasının yazdığı sizin kopyaladığınız) tek tek açıkladık.Başka elimizden gelen bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırız.Burası gerçek bir AİLE ortamı.Tüm forum elinden geldiğince yardımcı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir