Turkazoo Sualtı Dünyası / İstanbul :)


frkkÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 152
frkkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2009 15:34
Türkiyenin ilk ve tek modern akvaryumu
Şimdi kafanızda bir akvaryum hayal edin! Ama öyle evimizdekiler ya da petshop’larda gördüklerimiz gibi değil! Kocaman bir akvaryum bu... Öyle 1000-2000 metrekarelik bir alana yayılmış da değil! Tam tamına 8.000 metrekarelik dev bir akvaryum alanına sahip ve içinde 10 binin üzerinde deniz canlısının olduğu bir akvaryum! Evet yanlış okumadınız! 10 binin üzerinde deniz canlısı; dünyanın dört bir yanını kaplayan deniz ve okyanusların en özel ve en egzotik türleri... Denizlerin en karizmatik canlıları köpekbalıklarından havalı vatoslara, dev deniz kaplumbağalarından eli kolu uzun ahtapotlara... Bu öyle bir seyahat ki, Amazon yağmur ormanlarının serin sularından, karaların hem deniz hem de köpekbalıklarının kol gezdiği okyanuslarla buluşmasına şahitlik etmek gibi, heyecan dolu muhteşem bir deneyim...

Dünyanın en uzun sualtı tünellerinden biri Turkuazoo’da!
Deniz canlılarına karşıdan bakarak değil, içinde dolaşarak sanki onlarla yüzüyormuşcasına gezmek... Nasıl mı? Tabii ki, Turkuazoo’nun içinden geçen akrilik sualtı tüneli sayesinde... Hani hep filmlerde görürdük ya, insanların yürüdükleri yer hariç etrafını olduğu gibi çevreleyen, içinde binlerce deniz canlısının gezdiği cam su tünelleri olurdu. İşte Turkuazoo’daki de onlardan, hatta dünyadaki en uzun cam su tünellerinden biri, tam 80 metrelik! Ve bir de Turkuazoo’da 270 derece açıyla su altı canlılarını izleme imkanı sunan gözlem salonu var ki; kendinizi okyanusun dibinde zannedecek, hatta onlardan biri gibi hissedeceksiniz..

Bilgi için; www.turkuazoo.com frkk2009-08-15 15:41:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2009 22:32
Güzel bir yer olduğu belli.
 
anlız geçen gün gösteri yapan yunusların nasıl yakalandığını anlatan bir belgesel izledim ve neredeyse akvaryumu boşaltıyordum. Artık kimse benden yunus gösterisine gitmemi beklemesin. Heleki haliçte açılan yunus gösteri merkezi evime yürüme mesafesi olarak 5 dk.
 
Ama bu akvaryumu görmeyi gerçekten isterim. üçük kızımla mutlaka ziyarete geleceğim...
 
Malawi akvaryumu da olursa 10 numara olur..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 01:16
Bu bahsettiğiniz galiba G.O.P.'daki proje, bende uzun zamandır tamamlanmasını bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir yılmazerÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 31
kadir yılmazerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 09:54
Merhabalar
 
Bu proje istanbul Bayrampaşada praktikerin altında yapılan büyük bir su altı dünyası kısacası floryada yapılan büyük akvaryumun küçük kardeşi yapan firma yeni zellanda firması singapurdaki sentoza adasındaki akvaryumu yapan firma ile aynı firmada bir çokyerli ve yabancı mühendis çalışıyor.
 
Firmanın projeleri arasında dalış eğitimi bile var.Eylül ortası bitecek gibi gözüküyor seksen metrelik tünele su basılmış ve bir kısım canlılar gelmek üzereydi en son görüşmemizde.
 
Bu tarz yapılan projeler ülke ekonomisine büyük katkıda bulunacağa benziyor.....
kadir yılmazer2009-08-18 09:57:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HüdaiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9399,3[/B]
Kayıt: 23/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1000
HüdaiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 15:49
Geçenlerde haber bültenlerinde tanıtımını izlemiştim. Gerçekten çok güzel bir çalışma. Ülkemizin özellikle İstanbul'un turizimine büyük katkısı olacağı kanısındayım. İleride İstanbul'a yolum düştüğünde uğrayacağım ilk yer burası olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cihat ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1675
Cihat ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2009 11:04

İstanbul dev akvaryumunun kapılarını açıyor

Dünyanın en büyük akvaryumlarından biri İstanbul'da kapılarını açıyor.
 

Ekim ayının ikinci haftasında açılacak olan Turkuazoo, dünyadaki en büyük akvaryumlardan biri sayılıyor. Turkuazoo'da Amazon Nehri, Sri Lanka, Güney Afrika'dan getirilen 20 bin çeşit balık ziyaretçilerini bekliyor

Sizi köpekbalıklarıyla dolu bir tünele götüreceklerini söyleseler tepkiniz ne olur? Herhalde herkes 'Ben canımı yolda bulmadım arkadaş' diyerek hemen olay yerini terk eder. Filmlerdeki korku tüneline girmek gibi bir şey bu. Şimdi düşünün bir tünelin içerisindesiniz ve her yanınızı köpekbalıkları sarmış. Ve siz bu tünelde dünyanın çeşitli yerlerinden getirilen balıkları yakından görebilme şansına sahipsiniz. İşte birkaç hafta içerisinde açılacak olan Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo siz böylesine eşsiz bir imkân sunuyor. 8 bin metrekarelik dev bir akvaryum alanına sahip ve içinde 20 binin üzerinde deniz canlısının barındığı Turkuazoo Forum İstanbul'un bünyesinde hizmet verecek. Dev akvaryum yatırımı ve işletmeleri konusunda faaliyet gösteren Global Aquarium firmasının Türkiye temsilcisi İstanbul Sualtı Dünyası A.Ş. tarafından işletilecek olan Turkuazoo'nun Genel Müdürü Philip Crane, sektörde yirmi yılı aşkın tecrübesinin yanı sıra dünyaca bilinen pek çok ünlü akvaryumunun da kurucusu olma özelliğini taşıyor. Toplam 17 milyon Avro'ya hazırlanan bu akvaryumda kullanılan su Marmara Denizi'nden getiriliyor. Ekim ayının ikinci haftası açılışı yapılacak olan dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan Turkuazoo'yu sizin için ziyaret ettik ve ilk defa 80 m uzunluğundaki tünelin tamamını biz gezdik. Gelelim bu devasa akvaryumun detaylarına.

TROPİKAL BALIKLAR

Forum İstanbul'un içerisinden de girişi olan akvaryumda ilk olarak tatlı su balıkları karşılıyor sizi. Mekong ve Amazon Nehri'nden getirilen balıkların yer aldığı akvaryumlara Amazon Ormanları'nın arasından geçerek ulaşabiliyorsunuz. Turkuazoo'nun ikinci bölümünde ise, içerisinde vatosların da yer aldığı tuzlu su balıkları yeni mekânlarını keşfetmeye çalışıyor. Yapımına geçen sene mayıs ayında başlanan akvaryumun ismi de İstanbul'u çağrıştırıyor. Tatlı ve tuzlu su balıklarından sonra gezinin en heyecanlı kısmı kuşkusuz 80 m uzunluğundaki akrilik sualtı tüneli. Bu tünelde tepenizden köpekbalıkları geçiyor, vatoslar üzerinizden uçuyor, levrekler, lüferler yanınıza kadar sokuluyor. Özel bir cam tekniğiyle derinlik duygusu yaratılan tünelde ayrıca dalgıçlar sürekli içeride kalarak hem akvaryumu temizliyor, hem de doymak bilmeyen köpekbalıklarını besliyor.

DALIŞ SERTİFİKASI

Turkuazoo'ya gelenler; köpekbalıklarından dev vatoslara, deniz kaplumbağalarından ahtapotlara hatta Amazonlardan gelen dev tatlı su balıkları gibi dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen en özel ve en egzotik deniz canlısı türlerini bir arada görme şansı yakalıyor. Turkuazoo'da ziyaretçiler; 270 derecelik su altı görüş açısına sahip gözlem salonu ile deniz canlılarını daha yakından izleme fırsatı da yakalıyor. Turkuazoo'da hazırlanan bazı açık akvaryumlarda ise görevliler eşliğinde deniz yıldızlarına ve birçok balığa da dokunma şansına sahip olabileceksiniz. Turkuazoo'da ayrıca köpekbalıklarıyla dalış imkânları da sunuluyor. Kasım ayında başlayacak olan dalışlar uzman eğitmenlerle yapılacak ve sonunda katılım sertifikası verilecek.

YILDA BİR MİLYON ZİYARETÇİ

Öğrencilere yönelik hazırlanan eğitim programları ile yıllık 100 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefleyen Turkuazoo, bu yolla ülkemizdeki çevre bilincinin daha da gelişmesini amaçlıyor. Ayrıca Turkuazoo, üniversiteler ve bilimsel kuruluşlarla gerçekleştirilecek iş birlikleri ile bilimsel araştırmalara da olanak sağlıyor. Turkuazoo'nun Pazarlama ve İletişim Müdürü Gülnur İnkaya yılda 1 milyon ziyaretçi beklediklerini belirterek “İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistler için, tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra mutlaka ziyaret edilmesi gereken heyecan dolu bir mekân haline gelmesi planlanan Turkuazoo; düğün törenleri, yaş günü partileri, şirketlerin lansman toplantıları gibi özel günlerde de misafirlerine, sıra dışı bir mekân olarak ev sahipliği yapmayı hedefliyor” diyor. “Sualtında köpekbalıklarıyla evlenmek için sırada bekleyen birçok çift var” diyen İnkaya giriş ücretlerini ise şöyle açıklıyor: “Akvaryuma giriş ve dalış ücretleri belli oldu. Akvaryumu gezmek isteyenler 25 TL ödeyecek. Öğrenci ve 65 yaş indirimiyle gezi 18 TL. Köpekbalıklarıyla beraber yüzmenin maliyetiyse oldukça tuzlu. Şu an kesinleşmedi ama fiyat 150-200 TL arasında değişebilir”.

HABERBAZ.COM DAN ALINTIDIR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

protossÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 41
protossÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2009 00:12
Ekimde açılacağı duyurulmuştu, yok mu giden henüz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kyilmaz28Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 47
kyilmaz28Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2009 11:21
Açılış tarihi 29 Ekim diye biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

birolbozkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 242
birolbozkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2009 12:57
29 Ekimde açılıyor. Afişleri vardı. İlk fırsatta gidip doya doya içeride gezmey düşünüyorum. Hatta bununla ilgili bir buluşma bile düzenlenebilir. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2009 15:07
İlk 1-2 hafta çok kalabalık olur, ama sonrasında toplanıp gidebiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurdemirbalaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
Kayıt: 05/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1983
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2009 15:14
Acilen açılsın, hepbirlikte buluşma düzenleyip öyle gidelim bence.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2009 15:42

Konuyu canlandırma açısından yapılacak gezide yer almak isterim, bu kadar türü bir arada görmek gerçekten zor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

salih_alpbazÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 146
salih_alpbazÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 00:46
İnşaat aşamasında gezmiştim, harika bir yer oluyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cpknrkkÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 165
cpknrkkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 14:06
Türkiye’nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo açıldı...
 
Dev akvaryuma giriş, tam 25, öğrenci ve 65 yaş üzeri ise 18 lira olarak belirlendi. Akvaryuma 0-3 yaş grubu çocukların girişleri ise ücretsiz olacak...
 
Turkuazoo’nun içinde yer alan akrilik su tünelleriyle balıklar "onlarla birlikte yüzüyormuşçasına" 270 derece açıdan izlenebiliyor.

10 binin üzerinde deniz canlısını görme imkanı sunan Turkuazoo’da, dünyanın en uzun su altı tünellerinden biri de yer alıyor. 80 metre uzunluğundaki iki duvarı ve tavanı tamamen akvaryum olan tünelde, yürüyen bant üzerinde sadece balıkları izleyerek dolaşma imkanı da bulunuyor...
 





cpknrkk2009-10-22 14:13:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir