ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kyilmaz28
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Nisan 2009 23:56
Son Ziyaret:
05 Ekim 2023 22:41
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kemal yılmaz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Acil Tıp Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



75*55*50h Reef
100*50*40 Bitkili Melek

SON 10 MESAJI

İlk Bitkili Akvaryum Deneyimim
Teşekkür ederim arkadaşlar ama bu akvaryumu kapattım malesef artık tuzlu su ile devam ediyorum yakında tuzlu su konusunda onunda tanıtımını yapacağım. Daha güzelleri sizlerin olur inşallah...
Led Akvaryum Aydınlatması...(Video Eklendi)...
[QUOTE=suhamizrak]Tebrikler, çok güzel çalışma olmuş. Modül ledle şerit led arasında aydınlatma farkı var mı? Hangisini önerirsiniz?[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Kesinlikle modül led öneririm. Normal 3 çipli şerit led ile modül led i karşılaştırdım modül led çok daha başarılı hem mercekli olduklarından ışığı yayıyorlar. Sisteme 8 adet daha modül led ekleyeceğim. Saygılar.
Led Akvaryum Aydınlatması...(Video Eklendi)...
Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

miniyk011

evet ledler silikon kaplı buharlaşmaya karşı o yönden bir sıkıntı yok teşekkür ederim bilgilendirme için. En kısa zamanda sizin çalışmanızı da görmek isteriz bilgi ve örnek olması açısından. Elektronik sektöründe olduğunuza göre eminim daha profesyonelce bir çalışma olacaktır,sağlık sektöründe olduğumdan fazla zaman ayıramıyorum ancak bukadar oluyorTebessüm

Eksik gördüğünüz yerlerde bilgi ve birikimizden yararlanmak isterim. Size şimdiden iyi çalışmalar. Kolay gelsin.
Led Akvaryum Aydınlatması...(Video Eklendi)...
Evet arkadaşlar uzun süredir aklımda bulunan led aydınlatmayı dün itibarı ile hayata geçirdim. Hem düşünen arkadaşlara örnek olsun diye hem de bu işin ehli insanların da bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak için böyle bir konu açmaya karar verdim. Öncelikle fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın makina olmadığı için şimdilik telefonla çekebildim ama ilerleyen günlerde sistemi güncelleyince daha kaliteli fotoğraflar ekleyeceğim.

Led kullanımını en başta elektrik tasarrufu açısından düşünmüştüm ama aklımda sorular vardı florasan verimi alıp alamayacağım konusunda, deneme amaçlı olduğu için kullanımı biraz makul tuttum ama kullanmaya başladıktan sonra anladımki doğru bir seçim yapmışım balıkların daha rahat olduğunu gözlemledim, en yakın zamanda biraz daha güçlendireceğim. Ve dipteki ışık efektleri görülmeye değer doğrusuTebessüm onun için de video çekip ekleyeceğim gün içinde.

Akvaryum sadece led ile aydınlatılmaktadır. Normal ışıklandırma açılmadan yarım saat önce ve mavi ledler yanmakta ve ışıklar kapandıktan yarım saat sonra sönmektedir. Bu şekilde ışık geçişlerini biraz daha yumuşattığımı düşünüyorum ki bunun da balıklarda olumlu etki yarattığını gördüm. florasan kullanırkende bu şekilde kullanıyorum. Işıkların hepsi aynı anda kapanıp aynı anda açıldığında balıklarda aşırı stres yapıyor ve saklanacak yer arıyorlardı bir iki seferlik değil her seferinde aynı korku sonra böyle bir yöntem denemeye karar verdim ve balıklar artık gayet rahat tüm ışıklardan önce mavi ışık yandığında balıklarda korku gözlemlemedim bu duruma artık iyice adapte oldular kaçışmıyorlar aksine maviler yandığında ortalıkta rahat rahat gezinmeye yem aramaya başlıyorlar.)
Aslında asıl amacım yarım saat arayla önce mavi sonra gün ışığı ve en son beyaz açılacak şekilde kapanırkende tam tersi olacak şekilde bir aydınlatma düzeni kurmak istiyorum.

Akvaryum ölşüleri : 100*50h*40

Kullanılan Malzemeler :
- (3 çipli 3 lü modül led) 4 adet gün ışığı - 4 adet beyaz - 3 adet mavi ve 2 metre beyaz şerit led.
- 2 adet adaptör ( 2000mA - 500mA mavi ledler için)
- 2 adet adaptör soketi (kapağa adaptörle bağlantı yapmak için)
- 2 m kablo

Maliyet :

- modül led 11 adet =33 tl
- şerit lEd 2m =16 tl
- 2000mA adaptör 11 tl
- 500 mA adaptör 5 tl
- 2m kablo 1 tl

Yapım Süresi :  30dk


Ledlerin kurulumu tamamlanmış hali









Akvaryumdan Görüntüler :

Sadece Mavi Ledler Açıkken ;



Tüm Işıklar Açıkken ;














Sadece mavi ledler açıkken

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xel3gy_led-aydynlatma_animals[/VID]

Tüm ledler açıkken

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xel3iw_led-aydynlatma-2_animals[/VID]






bynex2010-08-26 23:16:01
EŞLERİMİZİN AKVARYUM DÜŞMANLIĞINA ÇÖZÜM
Bu konuda ben çok şanslıyım. Nişanlım balıkları benden daha çok seviyor. Şuan 200 lt karışık tropikal akvaryum var. Genelde bize geldiğinde hep onun başında vakit geçirir. Geçen hafta meleklerim yumurta döktü şuan yavrular dipte çırpınıyorlar, onları seyrederken keyfine diyecek yok vallahi.Tebessüm  Birde şuanda boş duran 300 lt akvaryumu da evlendiğimizde tuzlu suya çevireceğiz, hep onun hayalini kuruyor. Umarım tüm akvaryum severler böyle huzurlu ve mutlu sürdürürler hobiyi eşleri, çocukları ve tüm aileleriyle.
Saygılar,
freeasabird2010-06-18 09:58:33
350 litre için 2 adet eheim
Benimde size tavsiyem Fluval 405 yönünde. 305 modelini yattığım odadaki akvaryumda kullanıyorum 0 ses. Temizlemeside gayet kolay. Çok memnunum. Tercih tabiki sizin ama yinede Fluvalı inceleyin derim. Saygılar...
HANGİ UV FİLTREYİ KULLANMALIYIM ?
200 lt tankımda 11 W uv kullanıyorum. Size tavsiyem dış filtre çıkışına değil de ayrı bir kafa motoruyla kısık ayarda çalıştırmanız. uv nin faydasını soracak olursanız ben gördüm kullanmaya başlayalı 1 sene oldu önceden sık sık beyaz benek ve yüzgeç erimesi  olurduama artık unuttum bu hastalıkları. Geceleri ışıklar kapndıktan 3 saat sonra otomatik açılıyor ve 3 saat sonra otomatik kapanıyor. Tavsiye ederim.
ultraviole lambası
Bende 11w lık uv lamba yı 200 lt melek akvaryumumda kullanıyorum aldığım için gayette mutluyum. Aldığımdan bu yana beyaz benek veya herhangi bir hastalıkla karşılaşmadım balıklar da gayet sağlıklı. Günde 3 saat kullanıyorum geceleri akv.un ışıkları kapandıktan 2 saat sonra açılıyor zaman saatine bağlı.
Bitkili akvaryumu olan resim koyabilirmi?
Bir resimde benden olsun...

ekol vs jebo
Bende 200 lt bitkili tankımda Ekol 17 kullanıyorum ve gayet memnunum sıfır ses ve iyi temizlik. Tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.